Problém s kojením nebo jsem pitomá a dělám si to sama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5003
22.3.15 21:56

@Svistice jj pokusim se smirit.. hlavni je ze to je normal
@Klarisska3 vim jak ti je urcite nevazit.. taky nevazim a aspon se nestresuju.
odsavacku bych nevyhazovala muze se hodit az budes chtit.mimi hlidat..

jinak ja zacnu odsavat mlicko. Potrebuji si obcas vyridit. nejake veci a nechci tahat maleho sebou. Tak hlida mamka ale jak chce pit kazde dve hodky.tak se musim vrhnout na odsavani aby neplakal hlady.. doufam ze nenarusim kojeni. Kdyz dostane lahvicku.. v porodnici mi ho dokrmovali taky lahvickou (nedostatek Mm po sc doma jsem se krasne rozkojila. v klidku kde po me neslapaly sestry s vazenim a doplnit um pokud bypil malo, to bylo na palici )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.3.15 21:58

@kaaminek Až příjdou vedra, tak budeš třeba kojit ještě častěji. Totéž při růstových spurtech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.3.15 21:58

@Klarisska3 No a není to tím, že jsi klidnější? Tak malý je klidnější? Co dělá tchýně, že to zvládá s malým? Nejde nakonec o to, že máš v sobě strach a to přenášíš na malého a on je pak nevrlý? Zkus to s tchýní vypozorovat, co dělá, že malý je v pohodě a pozoruj sama na sobě, jak se cítíš, když tam máš oporu.
A pokud by to bylo opravdu tvým stresem, tak ti můžu jen poradit, uklidni se, děláš vše dobře a nic nezkazíš. ;) Učíš se sama a zvládneš to, tak jak to musely zvládnout všechny maminky. Nestresuj se a dělej vše podle instinktu a ne žádných příruček. A já říkám, nejlepší rady jsou od babiček, ty to totiž berou obvykle po staru a moderní metody se jich netýkají a o tom to je. Stará škola je totiž nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5003
22.3.15 21:59

@Klarisska3 jinak nam malej bere MAM 0-2m. Ze zacatku ho vyplivaval. Ale ted si ho uz bere.. ale nadava mi ze z nej nic netece tak se vzteka, ze to neni prso. Zkousela jsem avent a ten ani nedudlal jen plival :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.3.15 22:21
@Klarisska3 píše:
@Hoa Mai já jsem prý dudlík jako malá taky nechtěla :lol: Máme doma koupenej, uklidňující od Nuk a pak ještě jeden od Nuk, koupenej klasicky v Tescu a ten od Mam, ten mi doporučila kamarádka, tím že je rovný, tak připomíná bradavku, když nechtěl ani ten, tak jsem to vzdala. Občas si říkám, že by to nebylo na škodu. Tak myslíš, že mám ještě nějaký zkusit a chytne se, nebo to už nechat plavat?

Já bych pro klid duše ještě zkusila tu klasickou kulatou kytičku. Zas taková investice to není a kdyby náhodou zabrala, tak budeš hned klidnější.
Pokud nezavinuješ a nenosíš, tak bych obojí určitě zkusila - zavinovačky typu swaddler (kuklínek) + šátek. Pokud jste to už zkoušeli, tak se omlouvám, už se v té diskuzi trochu ztrácím.
A jak někdo psal, možná bych zkusila aspoň jeden den prodloužit ty intervaly v kojení min. na ty 2 hodiny, pokud to půjde, tak na 3 hodiny. Jestli víc ublinkává, tak je fakt možná přepitý. Pokud to nepomůže, tak se další den zase můžete vrátit k častějšímu kojení.

Jinak - jestli tě to uklidní - kamarádka měla taky hrozně uřvané miminko. Narodilo se donošené, ale celkem malinké (2,5 kila) a pak to bouřlivě dohánělo. Přibíral fakt hodně, ale první tři měsíce prořvané, bolení bříška atd. Ale pak se to uklidnilo a je z něj spokojený a veselý chlapeček. Takže poslední možnost, pokud nic nezabere - vydržet a doufat, že to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
23.3.15 08:22

@Klarisska3 Můžeš se mazlit, co ti dítě dovolí :-). Určitě ho nepřemazlíš. Lili taky odmítala dudlík, chtěla hodně kojit, bříško jí nebolelo. Hlavně ho nenech brečet, takový mimino ti jenom říká, že něco chce. Třeba jenom tvojí blízkost. Moje lili je dost nezávislá od mala, ale kdyby byla pořád nosící, tak pořídim i šátek, ač nejsem jeho velkej příznivec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
23.3.15 09:15

@Verunka12 tak to schválně ještě vyzkouším, děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
23.3.15 09:27

@kaaminek s tím vážěním a stresováním od sester jsem si taky dost užila, místo pomoci ještě více stresu :zed: Odsávat bych časem chtěla taky pro jistotu a jakoby do ´„zásoby“ :)

@moje prdelky asi to tím bude, ono totiž vždycky když mám být zase doma sama až do večera a nebo jít kojit, tak mi v tu ránu naskočí v hlavě, jak strašný to zase bude a že to bude boj jako vždycky, no a pak to tak samozřejmě je. S tou starou školou to je fakt :)

@Hoa Mai V noci mi i ty 3hoďky vydrží, tak to skusím tedy aspoň občas i přes den, zavinovačku jsem nezkoušela, a šátek mám slíbený, takže taky budu teprve zkoušet. To jsem se právě snažila celou dobu - vydržet. Jen do toho ještě občas začne zlobit pes, s tím že nechce chodit ven a taky je starší, tak ji bolej záda a moje už tak napjatý nervy to prostě nedávají. Říkám si zvládla to každá, tak musím taky, ale moc se mi tím zatím nedaří uklidnit.

@achesa1 já ani nemám srdce na to nechat ho brečet :D Nějak mi to nedělá moc dobře, když pláče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
23.3.15 09:31

Miminko se nedá rozmazlit :! :!
Jeho jediným dorozumívacích prostředkem je pláč: ať má hlad, žízeň, je mu mokro, zima, teplo, má potřebu kontaktu, zábavy…
MM nezaplácne na stejně dlouhou dobu jako UM, takže to, že ho necháš hladovět/žíznivět o hodinu dýl mu moc nepomůžeš. Apropo…jí a pije někdo z vás pravidelně po 3 hodinách nebo se najíte a napijete když máte žízeň či hlad?
Pokud je pro tebe uklidňující si s ním lehnout do postele? Tak si lehněte do postele. Za 10 let na to budeš vzpomínat. Mi přijde, že se ho bojíš a proto si ve stresu.
Syn měl reflux a to bylo teprve blinkání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
23.3.15 11:15

@Klarisska3 My jsme byli s malym takyv nemocnici, ted mu je 2.5 a v tech 2 mesicich se chtel jen chovat. Spaval se mnou v posteli. Kojim kdy si rekne, zadne intervaly nedodrzuji ani nevazim nic. Hlavni je, ze pribira.Ted objevil rucicky, tak se uz i docela zabavi. Jen jak pises tu neperlivou vodu;maly mel po ni silene boleni, piju jrn vodu z kohoutku, jestli ho z ni to brisko neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
23.3.15 11:18
@RadkaCh píše:
Zahoď tu váhu. Přibírá? Jo. Prospívá? Jo? Brečí každý dítě.

Souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5003
23.3.15 13:38

Mohu polozit dotaz z jineho soudku? Je normalni ze se miminko leka ze spani? Ja se treba nad nej kousek nahnu a on ze spani sebou skubne ;-/ diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.3.15 13:48

@kaaminek je to úplně normální. Syn to taky dělal, když byl maličký, postupně to přešlo. Teď už na okolní pohyb reaguje jako dospělý - zamrčí, přetočí se a spí dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
23.3.15 14:07

@Fatamorgana Spíš nežjeho se bojím toho, že tu sním zase budu muset zůstat sama a pak to asi jede. Dneska se po vašich radách cítím líp, prso mu necpu tak jako předtím neustále, snažím se ho dřív uspat a hned je to lepší :)

@paandatko díky neperlivé vodě jsem měla jistotu, že vypiju dostatek, jinak mám problém vypít litr, ale zkusím ji vyřadit a najet na vodu :)

@kaaminek mě to Mareček občas dělává taky, tak vždy když k němu jdu, třeba v noci na jídlo, když se hlási, ale ještě je v limbu, tak se snažím na něj už z dálky mluvit a přibližuju se pomalu, aby se nelekal a většinou to pomáhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
23.3.15 17:07

@Klarisska3 odsavani do zásoby je zbytečna práce a stres. většinou to děti rozmrazený stejně nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová