Problém s obezitou

2
19.2.24 07:57

Problém s obezitou

Krásný den přeji, dlouho tady čtu diskuze a teď jsem se rozhodla založit účet a taky se na něco zeptat :)
Mám problém s obezitou mám 164cm a 102 kg plánují jít k obvodní lékařce a požádat o pomoc, sice vůbec nevím jak mi muže pomoc nebo co jí mám říct ale nevím ke komu jinému bych měla jít.. ještě bych se chtěla zeptat jestli tady ma někdo lék saxenda? Známa díky tomu krásně zhubla a už 2 roky si váhu udržuje myslíte si, že by mi ji doktorka předepsala když si o to řeknu? Už roky se snažím hubnout ale chuť k jídlu je obrovská :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
19.2.24 08:09

K lékaři bych si klidně zašla, krevní rozbory jsou důležité, ale jinak nevím, jak by ti mohla pomoci.
Může ti dát zadanku na obezitologii, ale v tvém případě bych si našla dobrého výživového poradce a trenéra.
Na léky se vykašli, je to pěkné svinstvo.
S dobře udělaným jídelníčkem chutě na prasárny přejdou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
19.2.24 08:13

Zajít k lékaři je určitě dobrý začátek. Nicméně jestli si myslíš, že polkneš tři tablety a budeš šlank bez práce a úsilí, tak to budeš asi zklamaná. Hodně jíš hlavně proto, že máš špatný poměr živin, když tohle upravíš, dost se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.2.24 08:21

@terien toho jsem si vědoma ale jde o to že omezují chuť na jídlo a opravdu už par lidem to hodně pomohlo.. jinak vůbec nevím co mám říct doktorce jak začít :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8532
19.2.24 08:23
@Besky píše:
Krásný den přeji, dlouho tady čtu diskuze a teď jsem se rozhodla založit účet a taky se na něco zeptat :)
Mám problém s obezitou mám 164cm a 102 kg plánují jít k obvodní lékařce a požádat o pomoc, sice vůbec nevím jak mi muže pomoc nebo co jí mám říct ale nevím ke komu jinému bych měla jít.. ještě bych se chtěla zeptat jestli tady ma někdo lék saxenda? Známa díky tomu krásně zhubla a už 2 roky si váhu udržuje myslíte si, že by mi ji doktorka předepsala když si o to řeknu? Už roky se snažím hubnout ale chuť k jídlu je obrovská :(

Nechej si sestavit jídelníček, hýbej se co to jen půjde (procházky, cvičení, plavání…), nekupuj si sladké/kalorické jídla. Vykašli se na nějaké tabletky, jsou k ničemu. Můžeš díky nim zhubnout pár kilo, ale jakmile je přestaneš brát a najedeš znovu na svůj režim tak je máš zpět a plus něco navíc. Musíš mít vůli, tabletky ti tvůj problem fakt nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
19.2.24 08:26
@Besky píše:
@terien toho jsem si vědoma ale jde o to že omezují chuť na jídlo a opravdu už par lidem to hodně pomohlo.. jinak vůbec nevím co mám říct doktorce jak začít :(

A uvedomujes si, že je to dost cenově náročné? Někde jsem četl, že to je 3-4tis měsíčně. A jinak je to pouze nápomocná věc. Stejně ten jídelníček a styl zivota budeš muset upravit. A jinak se jí na to normálně zeptej. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.2.24 08:41

Zkušenost nemám a ani nikoho takového neznám, kdo by měl tu saxendu. Ale ani aplikace toho léku nebude samospasná. Když k tomu něco nebudeš dodržovat. Moje známá řešila váhu dlouho u lékaře. Nehnulo se to, přestože dělala, co ji radil, že dělat má. Tak pak šla na bypass střeva. To teda zabralo hodně. Je poloviční. Možná i víc se změnila. Ale i k tomu musela dodržovat ta známá pravidla pohyb, životospráva, spánek. Ona teda kouří snad od plenek. Tím si taky mohla tělo zablokovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
19.2.24 08:44

Zase se na ten lek uplne neupinej, protoze ne kazdemu sedne. Moje znama ho zkousela taky a musela ho vysadit, protoze ji bylo zle, zacala byt depresivni a potit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.2.24 08:50

Dle mého názoru jsou nějaké prášky blbost. Pokud tak klidne zajdi k obvoďákovi, pokud ne začni jist podle kalorickych tabulek, vyřadila bych tučné jídla, pridala zeleninu, ovoce, maso, ryby, vejce….zaradila pohyb nevím kolik s pohybem zvladas, třeba pro začátek jen procházky, rychlá chůze, cviceni doma….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
19.2.24 09:05

Za mě ( s obezitou sem bojovala) prvni krok je chtít! Druhy lékař, zadanka na obezitologii a rozbor krve. Na obezitologii ti nastaví jidelníček, pak pohyb nejdřív je třeba začít zlehka a postupně přidavat. Nejdulezitejsi je naučit se jíst vyváženě. Jestli máš nějake zachvaty přejídaní, tak i psycholog není na škodu.

Příspěvek upraven 19.02.24 v 09:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.2.24 09:05

Nejzásadnější změna musí proběhnout ve tvé hlavě, a s tím ti bohužel nepomůže ani lékař, ani obezitolog, ani diskuze na emiminu, ani prášky. Musíš sama opravdu chtít celkovou změnu životního stylu a být odhodlaná, pak budeš mít i vůli. To, že se jako první ptáš na prášky, dokazuje, že pro tu změnu vlastně nic dělat nechceš a chceš jít tou nejjednodušší cestou, která ovšem nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
19.2.24 09:16

Začala bych u obvoďačky, jak píšeš. Při tvé výšce a váze jí bude jasné, že s tím potřebuješ pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
19.2.24 09:24

Začít u obvodní lékařky můžeš, ale za mě je to takové stébelko, které tě možná nakopne, ale samo se neudrží. Změna začíná v hlavě a dokud to nepřecvakne, nepomohou ti žádné prášky světa…

Já bojovala i nebojovala také několik let, dokud to necvaklo. Teď jsem -40kg jen s kalorickým deficitem a cvičením, normálně žiju, žádné prášky nejím. Vím, že je to na mně, nikdo jiný mi v tom nepomůže :mavam:

Každopádně držím ti palce, ať to cvakne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
19.2.24 09:32

A co vše jsi už zkoušela!??
já jako věčný bojovník doporučuju kalorické tabulky, pohyb a omezit večerní jídlo, alkohol a sladkosti a sacharidy obecně(gramy ti vypočítají KT, nějaké samozřejmě potřebuješ..)
zařaď víc bílkovin a nespoléhej na zázraky, dlouhodobě nefungují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
19.2.24 13:35

@Besky Už roky se snažím hubnout ale chuť k jídlu je obrovská
A víš proč? Protože máš evidentně špatnou skladbu jídelníčku, nemáš ty správné živiny v tom správném množství atd. - proto máš pořád na něco chuť…

Je super, že chceš zhubnout, fakt. Ale souhlasím s tím názorem, že pokud jako první myslíš na „zázračné“ prášky, tak je to sakra blbě a zas tak vážně to nebereš.

Rada s obvodním+ kvalitní fitness trenér + výživový poradce + VŮLE = Žádný prášky za přemrštěné peníze nebudou potřeba

Musíš se naučit změnit svůj životní styl (od pohybu začínaje, po vyvážený jídelníček a režim konče) a ne zobat prášky. Ale zatím ten mindset, který máš -aneb vezmu prášek a nebudu mít hlad a budu krásně hubená- je hodně špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková