Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všichni,
Plánuji jít na liposukci břicha (plus boky- madla lásky).
Není to ta klasická liposukce, ale mini invazivní, jen v lokální anestezii, jmenuje se to LASEREM ASISTOVANÁ LIPOSUKCE SLIMLIPO.
Mate s tím někdo zkušenosti?
Můj dotaz je, jak moc to potom první tři dny bolí?
Jde o to že kvůli tomu pojedu relativně daleko a když už tam budu, chtěla bych se stavit na návštěvě jeden den u jedněch kamarádů a drujy a třetí den u jiných kamarádů.
Tam se samozřejmě nepředpokládá, že bych u nich ležela v posteli nebo na gauči, ale spí bysme chodili, max seděli někde v kavárně atd…ale nebudu se tam u nich „válet“.
Tudíž muj dotaz je, bylo by to ok?
Nebo si mám radši spíš naplánovat jet zpět domů a dna dny zůstat v posteli/na gauči?
Díky za odpověď.
Příspěvek upraven 19.02.24 v 23:19
Nebolí to nijak zásadně, ale na trajdání po návštěvách to fakt není.
Po zákroku bys měla určitě odpočívat a šetřit se. Nejde o bolest, ale o to, dát tělu čas a prostor na regeneraci.
Ano, chůze je po liposukci žádoucí, ale rozhodně ne hned celodenní procházka.
Navic nevíš, jak se budeš cítit po narkoze. Může ti být soufl, na zvracení, můžeš být malatna…
Díky…no já nejdu na tu klasickou liposukci ale na LASEREM ASISTOVANÁ LIPOSUKCE SLIMLIPO.
Prý je to mini invazivní a je to jen v lokální anestezii.
Takže myslíte že mám pak dva dny jen ležet…?
@MiaRambova miniinvazivni je liposukce v tom, že nejsou žádné dlouhé řezy, ale jen několik vpichu kanyl.
Navíc po liposukci z těchto vpichu může vytékat tumescencni roztok, takže já bych mezi lidi nechodila, pokud chceš zákrok utajit.
Pokud tvoji známí ví, co budeš mít za sebou, budou na tebe brát ohled. Na kafíčko k nim si klidně zajdi, pokud se na to budeš cítit. Ale rozhodně neplánuj chodit celý den po městě a prohlížet si pamětihodnosti.
Ale to by ti měli říct i přímo na klinice, jaký režim je po zákroku vhodný
Dobrý den, tak já dnes 3 týden po liposukci břicha, madla lásky + miniabdominoplastika a ještě dnes nemohu pořádně chodit. 14 dní bolest neskutečná. Odebráno 5 l tuku. Neporadím, kdybych tohle jen tušila, tak nikdy nejdu. V pase mám ale aktuálně -22 cm, a to mám pořád otoky.
@Lea 1981, tyjo…no možná je to proto že jsi měla k tomu i tu mini abdomino plastiku? To je možná podobné jak císařský řez?
Nevím.
Pro mě byli nejhorší bolestí v životě dva porody a tak si říkám že už zvládnu všechno:-D.
Nicméně jsem dala na vaše rady, návštěvy zrušila, a po zákroku jedu vlakem domů.
Za chvíli jdu na to…tak mi držte palce 🙏 😇
Miniabdominoplastika byla asi ta nejmenší bolest… u mě neskutečná bolest boků a zad po té lipo. Ale odebráno 5 litru. výsledek super, ale na tohle už bych nikdy neška. Také jsem rodila+ plastika prsou, gyn. operace.
Ahoj holky,
Moc díky všem kdo jste mi doporučil na návštěvu nejet.
Fakt nechápu co jsem si myslela 🤦, že to bude nějaká jen lehká bolest a pohodička.
To břicho by ještě docela šlo, ale přesně jak píše @Lea 1981, take mi dělali ty boky (madla lásky) a to je fakt hrůza.
Absolutně nevím jak mám ležet.
Myslela jsem že budu moct ležet na zádech ale ta bolest na zádech je nesnesitelná i přes analgetika, takže na nich spát nemůžu.
Eventuálne se mi podaří usnout na jednom boku ale také to pěkně bolí, jelikož je mám oba také zhmožděnne.
Když sedim a opírám se tak také nic moc, také to dost bolí. Nejmíň bolesti je ve stoje, ale na to zas nemám dost energie furt stát.
Máte tu někdo zkušenosti s tímto druhem liposikce na bokách? Kdy vás to přestalo trochu míň bolet?
Já mám dnes 3. Den po zákroku.
A také, je tu někdo kdo měl to samé že stejné kliniky?
Teď se dostávám k tomu co mě teď také dost vrtá hlavou a připadám si jako idiot
… Že jsem se na místě víc neptala.
Oni mi také na konci nedělali laserem asistovanou liposukci ale ultrazvukem asistovanou liposukci (kavitaci).
Já měla za to, že mi budou dělat tu laserovou liposukci nebo nějakou kombinovanou, kde se použijí oba přístroje.
Oni mi totiž poslali email, ze kterého jsem tenhle dojem získala.
Konkrétně mi napsali toto:
"Máme velice hezké výsledky s laserem asistovanou liposukcí Vaser lipo více informací na
https://www. arteclinic. cz/…ipo
Na klinice máme k dispozici i VASER přístoj pro ultrazvukem asistovanou liposukci pro specifické partie a typ podkožního tuku můžeme kombinovat pomoc těchto dvou špičkových přístrojů pro precizní výsledek zeštíhlení
více info zde
https://www. arteclinic. cz/…ipo
Při slim lipo nebo Vaser liposukci můžeme v jednom zákroku nejvíce odsát 2 tělesné partie -
Liposukce slim lipo a Vaser lipo je mnohem efektivnější než klasická tumescentní liposukce - odchází více tuku a přitom šetrnější k tělu což znamená kratší rekonvalescenci, kůže se díky laseru stáhne lépe zpět a je hladší."
PROBLÉM JE ZE OBA ODKAZY VÝŠE ODKAZUJÍ NA TU ULTRAZVUKOVOU LIPOSUKCI, Kterou ANI Z JEJICH MENU NA JEJICH WEBU NEJDE DOHLEDAT. JEN ORES TENHLE ODKAZ 🥺
A já jsem samozřejmě idiot, že jsem si to více detailně nepřečetla. Já čerpala hlavně z jejich webu, dřív než jsem jim poslala tu poptávku, proto, když mi odepsovali ohledně domluvení termínu konzultace, a do toho emailu vložili i tyhle odkazy, moc jsem to nezkoumala, jelikož jsem si byla jistá že píšou o obouch těchto procedurách.
Objednávala jsem se e-mailem a posílala jim své fotky a odpověděli mi: " lékař se díval na Vaše fotky a dle jeho názoru jste vhodný kandidát na Vaser Lipo liposukci břicha a boků tzv. madel lásky".
Tudíž i zde jsem nabyla názoru že jdu na laserem asistovanou liposukci, když napsali „Vaser Lipo“ což je výraz který předtím použili k laserové.
Nicméně i tak je to hrozně matoucí když ta ultrazvuková je podle nich také VASER, jen s velkými písmeny a na konci, mě fakt nenapadlo se v tom pitvat.
Je pravda, že jsem explicitně nenapsala, že chci tu laserovou, proto si asi teď těžko můžu stěžovat ale stejně…k čemu by mi to bylo..
. Zákrok je hotový..jen mě to fakt štve proč toto mají potřebu dělat. Přijde mi že to jak kdyby schválně napsali takhle, aby to bylo matoucí.
Před zákrokem mi ještě chirurg vysvětloval že použijí ultrazvuk který tuk rozpustí, před „odsátím“. A mě už v tu chvíli trochu napadlo A KDE BUDE TEN LASER?…Ale já idiot nic neřekla jelikož jsem byla celkové vyklepana a říkala. jsem si, to asi bude pak v další fázi nebo něco takového. ![]()
No prostě mě vrtá hlavou, kdyby mi nakonec dělali tu laserovou tak bych teď třeba nebyla až v takové bolestí, ale třeba se pletu..něco takového jsem měla poprvé…ale celkově mě štve že jsem si nepřečetla víc ty emaily a víc se v tom nepitvala předtím co se bude dít
Jen doufám, že budu ok a že se to zahojí dobře a že nebudu mít žádné vleklé problémy.
Nepotěším vás, já teď v pondělí budu po liposukci 4 týdny a bolí to pořád… na boku jsem mohla spát tak po 16 dnech, po té miniabdomino jsem ani nesměla ale hlavněbolest by to ani nedovolila. Spaní na boku je pro mě bolestivé i teď… teď mě navíc táhne horní břicho, mezi pupíkem a prsy.
Zdravim Vás holky, Přidávám se do diskuze.
Ja mám dnes 10.den po zákroku Slip lipo- ultrazvukova liposukce vnějších a vnitřních stehen a je to teda peklo ta bolest. Zatim mi teda ani nepřijde výsledek, ale to snad ještě časem přijde. 😀
Holky, můžete na tu liposukci doporučit někoho dobrého v Praze? Ideálně z vlastní zkušenosti a někde, kde nebudu muset moc dlouho čekat na termín, díky
Chtěla bych jít na břicho. I když to asi teda není žádná procházka růžovým sadem, tak mě to moje břicho dost trápí a nechci z toho mít mindráky do konce života. Bohužel, je to moje problémová partie a nic mi na to nefunguje, strava, cvičení, takže tohle je moje poslední naděje.
@Laskonka13 Já byla na klinice mybestcare u MUDr. Paducha, který se tam na ty liposukce specializuje, a celková péče i výsledek super. Klinika je moderní, ani jsem se tam necítila jak v nemocnici, ale spíš jako na takovým zkrášlovacím výletě
a nejsou tam žádné šílené čekací lhůty, dá se objednat na konzultaci i online.