Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
a co ho zkusit rozebrat a podivat se zda vevnitr neni prach i na tom vetraku?nam se to jednou stalo a byl prave zanseny prachem zkusit to muzes ale zda je to tim nevim ![]()
To je divné, že to dělá jenom po vytažení ze zásuvky… Nebude to zdroj?
Ale nevím, jenom hádám
Já jsem měla problém s nabíháním a byla to nakonec deska, musela se vyměnit ![]()
Asi to stejně budete muset někam donést ![]()
podle popisu bych to tipovala na zdroj. ale nejdřív opravdu zkuste rozebrat PC a vyčistit větrák. pokud to nezabere, tak s tím budete muset někam zajít, aby se zjistila příčina. no a prostě nevytahovat ze zásuvky. kupte si zásuvku (prodlužku) s přepěťovou ochranou a do ní dejte PC. jinak my třeba při bouřce nikdy nic ze zásuvky nevyndaváme a nikdy se nic nestalo…
Ahoj…tak budu psát, co mi tu říká manžel…já odborník nejsem, on ano
…
Příčiny můžou být dvě:
1. odchází zdroj (napájení pc, vede do něj nejtlustší černý kabel). V případě výměny jsou náklady max. 1000 Kč dle typu zdroje
2. odchází napájení na desce nebo se na desce vytváří tzv. studený kontakt. Cena opravy nejde přesně stanovit. Buď se to dá přepájet, nebo se musí vyměnit deska. Při výměně desky se může oprava pohybovat i v řádech několika tisíců, podle typu a stáří pc.
Tím, že pc vypínáte ze zásuvky, nemusíte pc uchránit od úderu blesku. Protože úder může projít i přes kabel, kterým jste připojení k internetu.
Pokud chcete chránit pc před úderem blesku, je nejlepší pořídit si prodlužovací kabel s přepěťovou ochranou, nebo UPS (záložní zdroj).
Uffff…chlap diktuje nějak rychle, jsem měla co dělat ![]()
Skus vybit kodany, postup - vypni pc, vytiahni mu zo zadu napajaci kabel a skus ho akoby zapnut, kusok v nom tukne
len aby si sa nezlakla
bezne to pomoze najviac , je to taka klasika co sa skusa ako prva
keby nepomohlo napis mi sz a poradim dalsi postup ![]()
1, bourka PC nevadi, to je povera. Pokud by jste dostali blesk/prepeti do zasovky odeslo by i radio, TV …
2, Aktualizace naopak mohly udelat problem. ted se jich uz nezbavis. Jaky mas OS?
3, Poradne jsi nepopsala problem co a kdy to presne dela. Z toho vyvozuju ze jsi v tom laik.
Takze bych doporucil vyhledat pomoc nekoho kdo tomu rozumi a urcite nerozebirat, jeste tam neco utrhnes a o to se bude hur heldat chyba.
Jo a jeste pokud se bojite o Pc ci jine spotrebice, prodavaji se prepetove zasuvky, nebo nahradni zdroje UPS. Potom nemusite kvuli bource PC vypinat, max to odnese tato pojistka.
Nejsem profík, ale typovala bych to na zdroj. Máme oba stolní počítače na UPS, takže ze zásuvky nevytahuji. Bouřka nám nikdy problémy nedělala. Ale synův počítač nám také nešel nastartovat. Museli jsme ho zapínat několikrát než naběhnul. Takhle to trvalo asi dva týdny. A potom jsme ho jednou zapnuli, ozvala se rána, z počítače se zajiskřilo a bylo po zdroji
. Švagr ho vyměnil a od té doby počítač běhá jako hodinky ![]()
Jrk, to si právě nejsem jistá. U nás bývají bouřky dost silné a loni nám za sezonu odešel modem, bezdrátový telefon a rychlovarka, postupně, vše potvrzené od opravářů, že to bylo bouřkou
Od té doby máme vše vytažené, jde jenom mrazák a lednice ![]()
Mě je právě divné, že to dělá jen od té oné bouřky ![]()
Vím, že to musíme někam odnést, aby se na to podíval odborník, jen mě zajímalo, jestli nemůžeme zkusit něco, co zvládneme sami, to vyčištění je dobrý nápad, to tak často neděláme ![]()
DDarjo, díky moc
Vidíš, to mě nenapadlo s tím drátem od internetu ![]()
Počítač je starý tak tipuju 4-5 let, ale manžel ho kdysi kupoval dost nadupaný, takže stíhá ještě teď v pohodě a do šrotu se ještě nepřipravuje ![]()
Příspěvek upraven 20.06.11 v 10:45
tterka píše:
Nejsem profík, ale typovala bych to na zdroj. Máme oba stolní počítače na UPS, takže ze zásuvky nevytahuji. Bouřka nám nikdy problémy nedělala. Ale synův počítač nám také nešel nastartovat. Museli jsme ho zapínat několikrát než naběhnul. Takhle to trvalo asi dva týdny. A potom jsme ho jednou zapnuli, ozvala se rána, z počítače se zajiskřilo a bylo po zdroji![]()
. Švagr ho vyměnil a od té doby počítač běhá jako hodinky
Zajiskřilo??
Šmarjá, tak to ho radši odvezeme co nejdřív.
Akorát tedy budu mít absťák po netu ![]()
Jrk píše:
1, bourka PC nevadi, to je povera. Pokud by jste dostali blesk/prepeti do zasovky odeslo by i radio, TV …2, Aktualizace naopak mohly udelat problem. ted se jich uz nezbavis. Jaky mas OS?
3, Poradne jsi nepopsala problem co a kdy to presne dela. Z toho vyvozuju ze jsi v tom laik.
Takze bych doporucil vyhledat pomoc nekoho kdo tomu rozumi a urcite nerozebirat, jeste tam neco utrhnes a o to se bude hur heldat chyba.
no ale akekolvek aktualizace by pc vadili az po nastartovani, ani widle nie su tak mocne aby ovplyvnili start uz od biosu ![]()
madi kym to odnesies, skus tie kodany , mozno si usetris cestu aj prachy , moze to byt v zdroji , ale zistovanie je az druhy krok ![]()
Jasně, jsem laik. Počítač umím obsluhovat dobře, je to skoro 10 let moje pravá ruka, ale co se týče techniky, to nevím a nikdy jsem nepotřebovala.
Sama rozhodně rozebírat nic nehodlám
, ale manžel už ho asi dvakrát rozebraný měl a čistil právě ten prach.
Ono se to moc dobře popsat nedá, napsala jsem vše co se dá
Prostě večer vytáhnu PC ze zásuvky, ráno dám do zásuvky, zapnu a nic se neděje. Když to chvíli nechám stát a zapnu znova, tak se rozjet chce, má tu snahu, ale chcípne. Když to zopakuju ještě po chvíli, tak naběhne normálně ![]()
OS máme Windows XP a s aktualizacemi jsem nikdy problém neměla ![]()
Ale díky všem, určitě to odneseme někomu, kdo tomu rozumí ![]()
pata308 píše:
madi kym to odnesies, skus tie kodany , mozno si usetris cestu aj prachy , moze to byt v zdroji , ale zistovanie je az druhy krok
zkusím, díky ![]()
Ahoj,
mám problém s pc
Máme klasický stolní, nikdy s ním žádný problém nebyl. Při bouřce ho vypínáme ze zásuvky automaticky. Asi přes třemi dny jsme ho měli puštěný, zatažené žaluzie a zjistili asi až dlouho, že se blýská. Hned jsme vypnuli, bohužel tam najeli aktualizace a trvalo dalších 10 minut, než se vypnul.
Od té doby máme problémy, jakmile ho vytáhnu ze zásuvky, má problém se nastartovat. Najede většinou až na pátý pokus, je slyšet jakoby startování (větrák??) a je vidět, že se snaží, ale chcípne
Nestalo se vám to někomu?? Když nevytahujeme ze zásuvky, nastartuje ráno úplně v pohodě.