Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76526
1.9.24 00:00
@Anna766 píše: Více

a když jsme u toho, tak ještě jsem si vzpomněla, že mamky bývalá kolegyně má vnuka Oskara - ten může mít cca 15 let, také ojedinělé jméno, neznám dalšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
1.9.24 00:01
@stinga píše: Více

To je pravda, taky neznám Oskara, přitom takových Oliverů co se vyrojilo v posledních letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
1.9.24 00:08
@stinga píše: Více

my máme v rodině Oskara, možná je to i ten stejný, má cca 15 😁 Znám ještě herce Oskara Hesse a ten je mladý. Jinak je to asi spíš dříve dávané jméno, z historie si ho vybavím u více lidí.

• Citovat
  • Upravit
1.9.24 01:01
@Dahlia0409 píše: Více

Tak a teď by mě zajímalo, jak se teda jmenuješ :lol: Teď z toho ani spát nebudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
1.9.24 03:30
@Barevné klubíčko píše: Více

To je tajemství :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17111
1.9.24 06:41
@Karamba2020 píše: Více

Mikeše mají v Jedné rodině (seriál), taky by mě zajímalo, z čeho to je odvozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17111
1.9.24 06:45
@Anonymní píše: Více

Neee, fakt dá někdo s příjmením Skočdopole jméno Kašpar, to už je opravdu velký smysl pro humor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17111
1.9.24 06:47
@liggy píše: Více

A mohl by mít ségru Lindu :mrgreen: Aneb „z toho, že píši měkké i, je zřejmé, že ta děvčata jsou chlapci“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65148
1.9.24 07:16

Znam Oskara, rika se mu Osky. Nebo znam Vincenta, to je Viny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
1.9.24 08:16

Anča, Máňa, Káča, Kika.
Tak to znám já. :mrgreen:
Ale taky nechápu to zdrobňování, proč je každá Maruška a Anička i ve 30 nebo 50 :roll:. Vždyť když se řekne Anno, Kateřino nebo Marie, tak je to mnohem hezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
1.9.24 08:39

Všechna ta jména jsou prostě divná. Nechápu, jak někdo může chtít pojmenovat malý miminko Evžen, Hanuš a Kazmír už je kapitola sama o sobě 😅 Jasně, nebude to mimino celý život, ale taky nepřijde z 18. století. Je to každýho věc, o tom žádná…ale vždycky si klepu na čelo a řikám si proč? Za každou cenu originál nebo proč? Malej Hanuš, to čurám teda…Co takovej Hamiž? 😂

Přitom tady padly super nápady a nezní to de*b. ilně… Oskar, Vincent, Damián nebo Hektor? Některá jsem v životě neviděla na občance a to s ní pracuju každý den a zároveň nezní jako pomsta rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10138
1.9.24 09:14
@bigl píše: Více

Protože jsou lidi nastavený na prvoplánovanou vlezlost…a za rohem tě pomluví…taky nesnáším všechny ty…KA…
naštěstí mé jméno se dá zdrobnit i bez KA na konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
1.9.24 09:22
@bigl píše: Více

Kéž by mi říkali Anno, i se tak představuji, neříkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17111
1.9.24 10:39
@Bambina.boss píše: Více

Hanuš bývalo celkem běžný jméno, ten Damián se mi líbí moc teda. Evžen mi hned naskočí „lovec žen“, to už tu taky někdo psal;) a přitom dřív taky celkem časté. Nebo tatínek z Prasátka Pepiny;) Ale pořád je to menší zlo než Kazmír teda. To zní jako Kašmír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
1.9.24 10:44

Já třeba nechápu jak někdo může pojmenovat miminko Albert, Hubert, Hugo, Eduard, Blažena, Arnošt, Vlasta, Blanka, Emil, Jarmila, Bohumil, Božena, Dušan, Zdeněk… a přesto se ta jména dávala a dávají. Takže nějaký Kazmír :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová