Problém s tchýní a jménem

Anonymní
30.8.24 22:04

Problém s tchýní a jménem

Anonym z jasnych duvodu :palec:
Ahoj holky
Za 3 měsíce se mi má narodit syn, takže začala akce “vybírání jmen” před týdnem jsme se definitivně rozhodli pro Kazmíra, vždycky jsme měli radši takové ty “netypické” jména, ale problém je, že manželova maminka má radši typická česká jména, což je naprosto v pořádku, vysvětlili jsme jí že se nám to jméno líbí, a že jsme 100% rozhodnuti, ale ona má potřebu se furt hádat o tom že nechce aby se její vnuk jmenoval Kazmír atd…, vždycky musí mít pravdu a každý jí musí poslouchat, je opravdu nesnesitelná, a je to čím dál tím horší, ale problém je, že manžela přesvědčila o výběru jiného jména, opravdu nevím co si mám počít, manželovi se to jméno furt líbí a chce aby se náš syn jmenoval Kazmír, ale on je takový mamánek a svojí mamku musí poslechnout, celé tohle zní asi jako troll ale věřte nebo ne že tohle troll opravdu není, bohužel, tahle celá situlace mi už přijde k smíchu, jak si vůbec tchýně může dovolit nám něco říkat ohledně jména které jsme vybrali? Opravdu to nechápu
Chtěla bych vědět co by jste na mém místě udělaly vy?
Prosím nějaké zbytečné připomínky a komentáře vynechte, radši si tu zlost běžte vybít třeba sportem :srdce: :pankac:

Edit: Po těch hrozných ohlasech jsme znovu přemýšleli o jiných jménech, tady jsou: Evžen, Dušan, Hanuš a Mikeš, můj fav je teda Hanuš :srdce:

Příspěvek upraven 31.08.24 v 18:41

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10138
30.8.24 22:08

Já ti rozumím, taky mám tchýni bů…musí vědět o všem…a od začátku dává najevo nesympatie s výběrem ženy svého syna…to jest se mnou :lol:…ale…vy s ní jako bydlíte 8o 8o 8o :think:, že si necháte kafrat do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.8.24 22:09

Opravdu Kazmír?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16238
30.8.24 22:09
@Anonymní píše: Více

My vybraná jména neříkali a byl klid. Právě proto, aby do toho někdo nemluvil :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21572
30.8.24 22:10

No co by. Trvala bych na vybraném jméně a promluvila si o tom s manželem. Teda ale trochu si za to můžete sami. Asi už dlouho víš, jaká tchýně je. To vybrané jméno jste jí neměli vůbec říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16238
30.8.24 22:10
@hanka.br. píše: Více

Znám jen Kazimír, ale ani to se mi teda nelíbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.8.24 22:12
@Dahlia0409 píše: Více

Kazimír by alespoň bylo existující jméno, ale když uvážím význam toho slova, i tak je dost na pováženou chtít tak pojmenovat dítě. Pokud teda není nechtěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10138
30.8.24 22:12

Přesně…seznam, co neříkat se mi zvětšuje
:mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 22:13
@1010 píše: Více

Nebydlíme, ale vždycky nám musela kecat do života, já jsem si chtěla pořídit psa, ona byla samozřejmě proti, že až někam pojedeme tak ho hlídat nebude a takovéhle kecy, manžel jí samozřejmě poslechnul a žádný pes nebyl, takhle to bylo skoro se vším, já říkám manželovi ať už jí pošle do háje že tohle už se nedá vydržet, ale manžel ne a ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2916
30.8.24 22:14

Jestli budu mít někdy v budoucnu Syna, mám taky vybrané pro něj jméno, netradiční, nikoho v okolí s ním asi neznám ofiko, toto jméno znám jen já, přítel a moje mamka s tím že jako, no dobře, ikdyby měla námitky, stejně ho dám. Nikdo do jeho narození jméno znát nebude, přesně z důvodu, co píšeš a za druhé, proto, že mě se vždy něco zalíbilo a hned měli všichni. Takže až se narodí, co se tvého problémů týká, udělala jsi si problém, měli jste oba dva mlčet, až se narodí zjistí jméno. Manžel ho chce, ty taky, dala bych ho a s nikým bych se o tom bavila, je to tvoje dítě, ne tchýně tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10138
30.8.24 22:15
@Anonymní píše: Více

No tak to je na govno…nemít podporu manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250

Tchyni je do toho prd. Ale teda Kazimír (nebo Kazmír) to je jedno, tedy fakt nic moc. Dnes se dávají často nezvyklá jména, a děti si zvyknou, ale tohle evokuje blbý přezdívky, s kterýma si pak užije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@hanka.br. píše: Více

Ano, opravdu Kazmír, každému se líbí něco jiného, jak už jsem psala, my máme radši ty netypičtější jména, a ty se samozřejmě ne každému líbí, ale naprosto chápu :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4200
30.8.24 22:16

Holka, tvůj problém není tchyně, ale manžel. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 22:17

Kéž by jsme to neudělali stejně, ale tchýně každý den volala jak syna chceme pojmenovat, manželovi jsem říkala ať jí to neříká, ale neposlechl :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová