Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli to neni fejk, tak dej aspon neco typu Kristian. To taky nema kazdy a aspon to nema v cestine divny vyznam. Ale nechapu, ze nekdo chce chteneho roztomilemu miminku dat jmeno jako kdyz neco kazi (Kazimir), nebo jako kdyz je pro smich (Kaspar). Chudak dite teda ![]()
@Anna766 no tak ale Hapka, to je taky kapitola, navic obecne znamy osobnosti maji tu potrebu se vymykat jeste silnejsi. Ostatni jmena celkem dobry, i treba Zilkovic Kordula, ale ty fakt nevidis vyznam slova Kaspar v cestine?
Edit: ja bych se nikdy nikomu za jmeno nesmala, ani kdyby to byl Kaspar, Kazimir nebo Kvetomir, ale vsichni lidi nejsou ja a rozhodne deti jsou hodne kreativni.
Já, mám taky děti s netypickými jmény, dělejte si co chcete, tchýně do toho nemá co kecat
Ježkovyvoči😁!
A co třeba Kryšpín, když už se tedy chceš držet těch divnojmen od ká
?
Žádná sláva to taky není, ale ve srovnání s Kašparem a Kazimírem aspoň menší zlo😇
@Anna766 píše: Více
Kajetan je oproti Kazimirovi a Kasparovi pekne jmeno.
@Happygolucky píše: Více
Ale vím, samozřejmě že vím. Takových jmen je ale víc, jen se tolik neřeší.
A co třeba Kilián?
Za celý život jsem potkala jen jednoho. Je to taky na K, a za mně hezké jméno.
@Anonymní píše: Více
Jméno jako jméno??? ![]()
To nemůžu souhlasit…
Na jednu stranu by měl být výběr jména hlavně na rodičích, na druhou je ale dobře, když nejbližší rodina „zasáhne“ proti velkým „úletům“. A to za mě jméno Kazmír/Kazimír prostě je. Nevím, jaký byl úplně ten původní význam jestli „kázal mír“ nebo „kazil mír“. V každém případě dnes působí destruktivně - „kazí mír“. To Kazi prostě působí, že něco kazí. Takové jméno bych dítěti nedala.
Jméno Kašpar se mi také nelíbí, je to prostě kašpar. Opět (za mě) nemá konstruktivní význam.
Zkus nad tím ještě zapřemýšlet. Jistě je plno pěkných neobvyklých jmen.
Pro inspiraci přikládám odkaz na Slovanská jména ve starém kalendáři:
https://kalendar.beda.cz/…em-kalendari
Nečetla jsem ten kalendář celý, tak nevím, zda se tam dá nějaké pěkné jméno najít, ale třeba Tě něco osloví.
Jsou tam i jména Nemír a Šulislav (v únoru, dál jsem nedošla), tak ta také nedávej ![]()
Hodně štěstí při výběru jména, snad najdete takové, které se bude líbit nejen vám s manželem, ale hlavně vašemu chlapečkovi
.
@Magical-eyes píše: Více
Ne, k příjmení by to bylo šlo.
Ale měla jsem kolegu, co se jmenoval Tomáš Malý ![]()