Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tartaletka píše: Více
Kazík? jako malý zubní kaz? nebo jako kazišuk?
@stinga píše: Více
Takzvaně Kazínek, nebo Kazíček, případně ten Kazi*uček, ale to je hodně děti i jiných jmen ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
no protože jim ho přece bude muset hlídat, stejně jako toho kazišuka
@Anonymní píše: Více
A tebe štve, že neposlechne tebe? Škoda, že ti muži nemají svůj rozum….
@Rimonsiley Tak jasně, chápu, jak říkáš, význam může být úplně jiný, ale každý v tom slyší spíš to špatné, bohužel. ![]()
„Něco jiného“ může být i jméno, které nemá v češtině tak hrozně negativní konotace. Ty bys chtěla, aby tvému synovi říkali třeba Kazík jako Kazimírovi v příspěvku výš? Lidi si najdou něco špatného na všem, ale tohle jméno jim vysloveně nahrává.
Souhlasím s tím, že tchyni jste nic říkat neměli a byl by klid. Na druhou stranu se jí ale nedivím. Mně kdyby potomek oznámil, že se můj vnuk bude jmenovat Kazmír, asi taky neudržím kamennou tvář.
Osobně bych vybrala jiné jméno ne kvůli tchyni, ale kvůli synovi, který ho bude nosit.
@stinga píše: Více
Kazíkmiršuk
Já ho znám jako dospělého, tak mi to nikdy nepřišlo nějaké extra zvláštní. Pro dítě, které musí prolézt posměšky ve škole, asi jo.
Kazmir je dost extravagantni. Kdyz uz by takove jmeno povolili, tak by jemnejsi verze byla Kasmir. A holka Pasmina. To je docela pekna kombinace.
Jake jmeno by si predstavovala tchyne? To bych schvalne nedala
a Kazmira jeste zvazila. Uz jen proto, ze pro vetsinu stejne bude Mira.
No obecně řečeno se to tchyně neměla vůbec dozvědět a byl by klid. Případně má pak manžel držet s tebou.
Nicméně v tomto případě si říkám, že má tchyně asi pravdu. Kazmír (upřímně bych si vůbec na matrice ověřila, zda je takové jméno povoleno!) nebo Kazimír zní hodně negativně - proste ten, kdo kazí mír, pohodu. Navíc by mě zajímalo, jak se nositel toho jména oslovuje. Kazi? Mirek?
@zrnko píše: Více
mně Kazimír hlavně evokuje rusko-ukrajinskou válku, což opravdu není něco, co pro miminko nebo dítě chceš
Víš, že je zakázaný diskutovat sama se sebou :think