Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16240
31.8.24 12:47
@bigl píše: Více

Lepší jméno už mě fakt nenapadlo, ještě, když se drží toho K :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24244
31.8.24 12:48
@Anonymní píše: Více

No ty jo. Kašpar nebo Kazimír :zed: tak to se tchýni nedivím. Ale problém je fakt manžel a ne tchýně. Tchýni se nedivím. Moje sestra dala dítěti také netradiční jméno. Myslím, že jsou tak do pěti v republice. Nikomu to neřekli a bylo to překvapení. Ale reálně je celkem pěkné. Toto je šílenost hlavně skrz význam toho jména. To stejné Kašpar. Řekni si to zdrobněle a představ si děti ve školce, škole. Ale je to vaše dítě. My máme v rodině těch méně tradičních jmen teď víc. Mě to nevadí, ale když to nemá hezkou zdrobnělinu tak je to děs. Mě se líbil pro syna Medard. A prostě zdrobnělina je divná. Pak to mohl být Metoděj, ale i z toho jsme ustoupili. Nakonec má celkem běžné jméno, ale nechali jsme ho ve zdrobnělé formě. Musím říct, že to bylo správné rozhodnutí. Takové jméno potřeboval a přesně mu sedí. Tak jsem ráda, že není Metoděj. Ale mít dalšího syna ( jako, že už fakt nebude), tam bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
31.8.24 12:51

Nedávno jsem četla příběh rodičů kteří se rozhodli dát svému synovi jméno Soniboj. Podle filmu z kina na kterém byli na rande a v kterém hrál chlapeček jemuž se říkalo Sonny Boy. A vybojovali si to i na matrice. Tomu chlapečkovi dnes táhne na sedmdesátku. Není to výmysl dnešních maminek dávat výjimečná jména :D například éra Petrušek a Ivanek z čtyřicátých a padesátých let je už dnes zapomenutá.

Příspěvek upraven 31.08.24 v 12:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
31.8.24 12:51

Většinou jsem zastáncem toho aby si rodiče nenechali kecat do výběru jména. U tebe musím ovšem udělat výjimku. Měla bys myslet taky na své dítě a ne jenom na to co se líbí tobě. V téhle diskuzi vidíš ze jméno opravdu není hezké a ze by s nim tvůj syn trpěl. Nad tím bys měla přemýšlet spis než nad tchýní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.8.24 12:53

Tchýni se nedivím, aspoň někdo z vás má rozum. Chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
31.8.24 12:54
@bigl píše: Více

Mě se moc líbí jméno Kajetán, ale nedala bych ho právě kvůli tomu že lidi jsou blbci a dokáží udělat paskvil i z hezkého jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
31.8.24 12:58
@Cimada píše: Více

Dnes běžně povolují jména jako Bára, Honza, Kuba, Jindra, taky dřív nevídané. A vždycky musel někdo přijít první. Stejně jako dnes už běžná jména, která jsou braná jako česká ale vůbec česká nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
31.8.24 13:05

Pardon, ale po výměně Kazmíra za Kašpara už mám problém věřit tomu, že je tahle diskuse reálná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
31.8.24 13:07
@Michelle_M píše: Více

To já mám od začátku, ale jako každý má jiný vkus, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
31.8.24 13:09
@Michelle_M píše: Více

Vidím to stejně. Alespoň jsem se pobavila😆 a tak nějak doufám, že si tohle fakt někdo jen vymyslel. Pokud ne, chudák budoucí Kazmir, Kazimír, nebo Kašpar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.8.24 13:09

Kašpar jsi ty s celou touhle diskuzí. Jestli je tvoje dítě nechtěné, dá se to řešit. I ta nebožátka v babyboxech dostanou normální hezká jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
31.8.24 13:17

Hele, jako upřímně, ve vašem případě zlatej Kašpar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
31.8.24 13:20
@Anna766 píše: Více

Mně se zase líbil Jeroným nebo Jošt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
31.8.24 13:21

@Magical-eyes
Mně Tas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148563
31.8.24 13:25

Co máte proti Kašparovi? Je to jméno? Je. Se podívejte třeba na jména Hapkových potomků - Kašpar, Haštal, Mikuláš, Ferdinand. Dcery měly tedy běžnější jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová