Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bigl píše: Více
Lepší jméno už mě fakt nenapadlo, ještě, když se drží toho K ![]()
@Anonymní píše: Více
No ty jo. Kašpar nebo Kazimír
tak to se tchýni nedivím. Ale problém je fakt manžel a ne tchýně. Tchýni se nedivím. Moje sestra dala dítěti také netradiční jméno. Myslím, že jsou tak do pěti v republice. Nikomu to neřekli a bylo to překvapení. Ale reálně je celkem pěkné. Toto je šílenost hlavně skrz význam toho jména. To stejné Kašpar. Řekni si to zdrobněle a představ si děti ve školce, škole. Ale je to vaše dítě. My máme v rodině těch méně tradičních jmen teď víc. Mě to nevadí, ale když to nemá hezkou zdrobnělinu tak je to děs. Mě se líbil pro syna Medard. A prostě zdrobnělina je divná. Pak to mohl být Metoděj, ale i z toho jsme ustoupili. Nakonec má celkem běžné jméno, ale nechali jsme ho ve zdrobnělé formě. Musím říct, že to bylo správné rozhodnutí. Takové jméno potřeboval a přesně mu sedí. Tak jsem ráda, že není Metoděj. Ale mít dalšího syna ( jako, že už fakt nebude), tam bych ho dala.
Nedávno jsem četla příběh rodičů kteří se rozhodli dát svému synovi jméno Soniboj. Podle filmu z kina na kterém byli na rande a v kterém hrál chlapeček jemuž se říkalo Sonny Boy. A vybojovali si to i na matrice. Tomu chlapečkovi dnes táhne na sedmdesátku. Není to výmysl dnešních maminek dávat výjimečná jména
například éra Petrušek a Ivanek z čtyřicátých a padesátých let je už dnes zapomenutá.
Příspěvek upraven 31.08.24 v 12:52
Většinou jsem zastáncem toho aby si rodiče nenechali kecat do výběru jména. U tebe musím ovšem udělat výjimku. Měla bys myslet taky na své dítě a ne jenom na to co se líbí tobě. V téhle diskuzi vidíš ze jméno opravdu není hezké a ze by s nim tvůj syn trpěl. Nad tím bys měla přemýšlet spis než nad tchýní.
@bigl píše: Více
Mě se moc líbí jméno Kajetán, ale nedala bych ho právě kvůli tomu že lidi jsou blbci a dokáží udělat paskvil i z hezkého jména.
@Cimada píše: Více
Dnes běžně povolují jména jako Bára, Honza, Kuba, Jindra, taky dřív nevídané. A vždycky musel někdo přijít první. Stejně jako dnes už běžná jména, která jsou braná jako česká ale vůbec česká nejsou.
Pardon, ale po výměně Kazmíra za Kašpara už mám problém věřit tomu, že je tahle diskuse reálná ![]()
@Michelle_M píše: Více
To já mám od začátku, ale jako každý má jiný vkus, že ![]()
@Michelle_M píše: Více
Vidím to stejně. Alespoň jsem se pobavila😆 a tak nějak doufám, že si tohle fakt někdo jen vymyslel. Pokud ne, chudák budoucí Kazmir, Kazimír, nebo Kašpar.
Kašpar jsi ty s celou touhle diskuzí. Jestli je tvoje dítě nechtěné, dá se to řešit. I ta nebožátka v babyboxech dostanou normální hezká jména.
Hele, jako upřímně, ve vašem případě zlatej Kašpar!
Co máte proti Kašparovi? Je to jméno? Je. Se podívejte třeba na jména Hapkových potomků - Kašpar, Haštal, Mikuláš, Ferdinand. Dcery měly tedy běžnější jména.