Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Duoriginal
31.8.24 00:26
@malákráličice píše: Více

Má. Nechce ho tchýně přece :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7221
31.8.24 00:31

Nebude to pokračování diskuse, o jméně kde se kvůli tomu brutálně hádali a zakladatelka nechtěla napsat jaké je to jméno?

Variantu Kazmír neznám. Kazimíra, Kazimíru nebo kazi ano.

V kalendáři je horda jmen, třeba Hromnice, voděvoj, Vojan, Tetina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.24 00:39
@Cimada píše: Více

😁 Takhle, že není normální, jsem jí neřekla, je to milá paní a nechci být hrubá :mrgreen:. Že je to jméno pro tohle století naprosto strašný a co bych čekala od spolužáků za koniny, jsem jí řekla, ale stojí si skálopevně za ním :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
31.8.24 08:06
  1. tvůj největší problém je manžel
  2. jméno je lepší neříkat předem. My měli u každého dítěte tzv pracovní jméno - vždy naprosto strašné, každý nam jej rozmlouval, příbuzenstvo doufalo, že je to vtip, a nakonec se rodině ulevilo, že dítě dostalo slušné jméno. Pokud manžel jméno propálil předem, viz bod 1.
  3. zamyslela bych se nad tím, zda si manžel jméno rozmyslel ne kvuli tomu, že se nelíbí mamince, ale proto, že mu maminka vyjmenovala všechny přezdívky Kazika a poskytla mu argumenty, které mu přišli vecne.
  4. psa i dítě si neporizuji podle toho, jestli mi nekdo přislíbí hlídání, ale protože ho chci a jsem schopna a pripravena se o nej postarat.

Edit- předčasné odeslano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
31.8.24 08:14
@Anonymní píše: Více

To už vyjde nastejno. Od puberty dál to bude pro vrstevníky stejně Kazim.rd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
31.8.24 08:26

Já jsem taky pro neobvyklá jména, ale tohle…
To dej radši Spytihněva (Spýťa), Rosťu, Jeronýma (Ron), Bronislava (Broněk), Jindru, Bořivoje, Oskara, Zbyňka, Zbyška…vždyť výběr je velký.
Kazmir je teda krutost. Jak mu budete říkat? Kazíčku?
Nakonec mu budou všichni říkat stejně Míro.

Jinak tchyni do toho nic není. Nicméně tentokrát se teda nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
31.8.24 09:10

Mám pocit, že vy tu tchýni ale opravdu hodně potřebujete že? Psa nemáte, protože by vám ho neměl kdo hlídat (tchýně řekla ne) a s hlídáním dítěte tchýní už teď asi počítáte a víte, že jí budete potřebovat. Jestli je pro vás tak důležitá (nikoho jiného nemáte) a ona bude s dítětem trávit hodně času, tak si myslím, že má právo vyjádřit názor. Navíc předpokládám, že těch jmen musíte mít v záloze víc? My teda měli vždy několik favoritů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.8.24 09:21
@Hrnekmleka píše: Více

Není teda lepší to jméno s širší rodinou spíše probrat? Vždyť tvůj bod 3 je naprosto zásadní argument proti bodu jedna. Rodina může pomoci vzbudit v rodičích zbytky soudnosti a nezkazit dítěti život strašným jménem jenom proto, že je to jejich právo, lépe řečeno - že mají tu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
31.8.24 09:25

@Anonymní píš: Ano, opravdu Kazmír, každému se líbí něco jiného, jak už jsem psala, my máme radši ty netypičtější jména, a ty se samozřejmě ne každému líbí, ale naprosto chápu

JJ, akční rodiče, co mají rádi něco spešl. A děti to pak musej přetrpět do dospělosti.
Sportovat nejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
31.8.24 09:53

To jméno má negativní energii pro jeho nositele. Kazimír - Kazmír…ten kdo to kazí, kdo zabránil míru, kdo nepřináší klid, kdo chce boj, nechce pokoj…brr…to je fakt pomsta pro děcko. Děti samozřejmě kazi-rd…v dospělosti: „to víš, on se rád hádá, nikdo ho nemá rád, vyvolává hádky…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
31.8.24 10:06

Na jednu stranu se sirsi rodine casto nelibi vybrane jmeno a je treba se obrnit. My taky udelali tu chybu a rekli prarodicum zamyslene jmeno - Kryštof. No to bylo narku od obou babicek. Pry jak mu budeme rikat a ze je to blby jmeno a lidi mu budou rikat Štofi, no za me proc ne. Moje mama dokonce protlacovala Miloše :lol: Podruhe jsme se poucili, jmeno oznamili az s narozenim ditete a byl klid.
Kazmir nebo Kazimir je za me trochu jiny pripad a tchyni chapu. Fakt to jeste zvazte, je tolik hezcich netradicnich jmen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
31.8.24 10:08
@Gerbera001 píše: Více

Tak zrovna Kryštof je třeba Kryštůfek, Kryštofek, Krýša,… To je třeba hezké jméno :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
31.8.24 10:09

Kamarádky syn se jmenuje Kristián a říkají mu Kiko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
31.8.24 10:15
@Dahlia0409 píše: Více

Za me taky, ale pry v serialu Ulice byl nejaky stary odpudivy Krystof a chudak dite. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16240
31.8.24 10:23
@Gerbera001 píše: Více

Tak to nevím, to nesleduju :mrgreen: Kryštof byl myslím v O princezně, která ráčkovala, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová