Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nerozumim. Vsak manzel to jmeno taky chce, ne?
Je to divný jméno. Jde to vůbec? Máte to ověřené z matriky? Proč ne teda Kazimír, když už takto, to je oficiálně používané jméno, ne? I když taky dost úlet. Ale kdybyste jí to neříkali předem, mohli jste si tohle všechno ušetřit
aspoň máte poučení pro výběr jména u 2.;) Nešlo by to dát jako 2. jméno?
Příspěvek upraven 30.08.24 v 22:34
@nozu píše: Více
No tak stejně by se to dozvěděla. Takhle už bude po narození kluka trošku srovnaná. ![]()
Za normálních okolností, bych tě podpořila. Ale v tomto případě musím uznat, že má tchýně pravdu…To jsmeno je opravdu hrozné.
Proč to chceš udělat, tomu miminku? Školka, škola, dospělost…
Ještě bych to promyslela.
Jestli je tak hrozná, jak píšeš, tak si budeš moct jenom gratulovat, že s tebou už nepromluvi
za pár měsíců bys nejspíš na téma tchýně začala zakládat nové diskuze ![]()
a kolik má jiných vnoučat?
třeba moc ne, tak třeba promluví, i dítě pohlídá, i přes to příšerné jméno.
Nu, a když nepohlídá, je to služba, která se dá zajistit jinde a jinak.
@Quinn7 píše: Více
Nechceme
Tyhle neobvyklá jména se moc nepoužívají takže je neslyšíte na každém rohu, chtěla jsem něco “jiného” ![]()
Počkej až mu bude babička, pokud to jméno dáte, říkat Mírku, jako říkala mému „Mírovi“ jeho babča;)
Tak jméno Kazmir je opravdu takové - podivně znějící, měli byste mít ohled i na to děcko, protože jakoukoliv zvláštnost dětský kolektiv omlátí o hlavu, tak abyste jednou s klukem nemuseli chodit k psychologovi.
Mám s tím bohaté zkušenosti.
Ale obecně fandím „zvláštním“ jménům (záleží teda i na příjmení, jestli to bude Kazmir Novotný, tak nic moc teda). Ale samozřejmě tchyně nemá co mluvit do vašeho výběru. Je to jenom na vás, Tobě a partnerovi.
Moje tchyně taky trošku komolila jméno našeho dítěte, nelíbilo se mi to, ale tolerovala jsem, protože jsem viděla, že to nemyslí špatně (bylo to cizí a tehdy nepříliš oblíbené jméno).
Příspěvek upraven 30.08.24 v 22:39
@Ronyx píše: Více
Tak úplně původní význam byl „ten, kdo káže mír“, což není nic zlého, ale jasně, evokuje to něco jiného.
@ProsteM píše: Více
Co je nenormálního na těchto okolnostech? Tak buď nemá babička žádné právo jméno kritizovat nebo je to jméno prostě hrozný paskvil a ty děláš úplně to samé, jako ta babička, která se snaží svého vlastního vnuka od něj uchránit.
@Ronyx píše: Více
Děkuji za podporu, ne každému se to jméno líbí a já to naprosto chápu
![]()
@Rimonsiley píše: Více
Není to původní význam, ale může tak být vykládáno. Původní význam je skutečně Ten, kdo kazí mír.