Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jahudka82 píše: Více
Tak vidím, že je to takové trošku psí jméno
Ale ne, nevadí. Říkám, my žijeme v Anglii a právě mi přijde super, že má syn v podstatě české jméno, ale dá se upravit na Ed nebo Eddie a ani lidi tady nebudou mít problém, jak ho oslovovat.
@Barevné klubíčko píše: Více
Eddie je super
Tam je to přecejen běžnější jméno.
@Barevné klubíčko dřív byl pes Vořech a kočka Mička. Dnes si lidé místo dětí pořizují psy a pak se na nich realizují, takže jim rádi dávají lidská jména a chovají se k nim jako k dětem… Takže je to spíš naopak. A taky jsem se už několikrát setkala s tím, že se lidem líbí nějaké jméno, u dítěte neměli odvahu ho dát a tak tím jménem pojmenovali aspoň toho psa, aby si to vynahradili. A ještě podotknu, že jméno Matyáš ještě relativně nedávno bylo dost exotické a teď je z něj davovka. Edu psa znám jednoho, dětí do 10 let už je v okolí opravdu hodně…
@K92 píše: Více
Ale houby s temi jmeny, nekdy pred 30 lety meli nasi psa Míšu, Lucinu, a zrovna ten Misa byl a i je dost častý.
@Annonymní_007 píše: Více
To by podle tebe měla být Aneža? A taky Jita, Monia, Hedvia…etc?
@vokishka píše: Více
Tak je pravda že v dobách našich prababiček byli psi Rex, Bojar, Sultán, Bobina a Fifinka a kočka Micka a Mourek. Že se v posledních desítkách let dávají psům lidská jména je pravda. Znám psy Bára, Míša, Filip, Káča, Máša, Andulka i ten Eda. Potom dáš dítěti jméno které je běžně v kalendáři a posloucháš kecy jak to má každý druhý pes.
Dejte jméno jaké chcete jen vy, a nikoho se na názor neptejte! Protože málokomu se bude líbit a budete zbytečně otrávený z připomínek s přirovnáním ke zvířatům v lepším případě, v dalším jako u nás, že je tak pojmenovaný každý druhý té jisté etniky…apod.. Protože každému s líbí něco jiného a proto, je na výběr nespočet jmen. Jen někteří jsou prostě předpojatí vůči zahraničním jménům.. dá se říct až omezený v myšlení.. a jiné než klasické jméno jim vadí.. a pak je všude ve školkách a v životě miliontý Petr, Honza, Tomáš..Lucka, Lenka… Také dáváme zahraniční jemno a samozřejmě že tchán ten to nemůže překousnout, tchýně také ne. Bylo z toho takové haló, že jsem netušila co může znamenat si vybrat jméno podle sebe, pro své vlastní dítě které jsme splodili a já nosím ale pojmenovat by ho chtěli ostatní
malém nám to tak zhnusili že jsme málem začali uvažovat že kvůli tomu snad dáme jiné. Ale nechci miliontýho Tomíka..ať si ho dá zase někdo jiný.
@vokishka když jsem byla malá, bylo běžným jménem pro fenu například Tereza. ![]()
@Anonymní píše: Více
tak Petr a Lenka se už víc jak 30 let moc nedává, pro miminko by to bylo naprosto ojedinělé jméno
![]()
@vokishka píše: Více
přesně - naši měli víc jak před 30 lety kočku Lucku, když jsem se pak narodila já, tak mi to jméno nemohli dát samozřejmě,
tak mi dali jinou davovku té doby ![]()
@stinga píše: Více
Pravda. Dneska je raritou Jaroušek a Alenka, ti jsou tady široko daleko mezi dětmi unikum.
@Anna766 tak to si nemyslim. zrovna kamoska ma Jarouska a zdaleka neni ve skolce jediny.je jich tam kolem 5. ![]()
@K92 píše: Více
Na tom asi něco bude… Jinak my naštěstí v Česku v okolí vůbec ale vůbec žádného Edu nemáme, proto jsme se pro něj rozhodli. Ani v rodině, ani mezi kamarády. Právě všichni chlapečci jsou končící na „áš“ plus je hodně Šimonků…
@Petra0009 píše: Více
Tady je jediný, mezi Adámky, Matyáši a dalšími áši.
@Anna766 píše: Více
Přesně tak, to by pak člověk nemohl dát žádné jméno, protože se vždy objeví někdo, kdo „někde zná někoho, kdo má známého, co má psa s tímto jménem“
![]()