Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.9.24 23:05
@Jahudka82 píše: Více

Tak vidím, že je to takové trošku psí jméno :lol: Ale ne, nevadí. Říkám, my žijeme v Anglii a právě mi přijde super, že má syn v podstatě české jméno, ale dá se upravit na Ed nebo Eddie a ani lidi tady nebudou mít problém, jak ho oslovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17148
1.9.24 23:13
@Barevné klubíčko píše: Více

Eddie je super :palec: Tam je to přecejen běžnější jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
1.9.24 23:46

@Barevné klubíčko dřív byl pes Vořech a kočka Mička. Dnes si lidé místo dětí pořizují psy a pak se na nich realizují, takže jim rádi dávají lidská jména a chovají se k nim jako k dětem… Takže je to spíš naopak. A taky jsem se už několikrát setkala s tím, že se lidem líbí nějaké jméno, u dítěte neměli odvahu ho dát a tak tím jménem pojmenovali aspoň toho psa, aby si to vynahradili. A ještě podotknu, že jméno Matyáš ještě relativně nedávno bylo dost exotické a teď je z něj davovka. Edu psa znám jednoho, dětí do 10 let už je v okolí opravdu hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
2.9.24 06:41
@K92 píše: Více

Ale houby s temi jmeny, nekdy pred 30 lety meli nasi psa Míšu, Lucinu, a zrovna ten Misa byl a i je dost častý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
2.9.24 06:52
@Annonymní_007 píše: Více

To by podle tebe měla být Aneža? A taky Jita, Monia, Hedvia…etc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
2.9.24 08:59
@vokishka píše: Více

Tak je pravda že v dobách našich prababiček byli psi Rex, Bojar, Sultán, Bobina a Fifinka a kočka Micka a Mourek. Že se v posledních desítkách let dávají psům lidská jména je pravda. Znám psy Bára, Míša, Filip, Káča, Máša, Andulka i ten Eda. Potom dáš dítěti jméno které je běžně v kalendáři a posloucháš kecy jak to má každý druhý pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.24 09:58

Dejte jméno jaké chcete jen vy, a nikoho se na názor neptejte! Protože málokomu se bude líbit a budete zbytečně otrávený z připomínek s přirovnáním ke zvířatům v lepším případě, v dalším jako u nás, že je tak pojmenovaný každý druhý té jisté etniky…apod.. Protože každému s líbí něco jiného a proto, je na výběr nespočet jmen. Jen někteří jsou prostě předpojatí vůči zahraničním jménům.. dá se říct až omezený v myšlení.. a jiné než klasické jméno jim vadí.. a pak je všude ve školkách a v životě miliontý Petr, Honza, Tomáš..Lucka, Lenka… Také dáváme zahraniční jemno a samozřejmě že tchán ten to nemůže překousnout, tchýně také ne. Bylo z toho takové haló, že jsem netušila co může znamenat si vybrat jméno podle sebe, pro své vlastní dítě které jsme splodili a já nosím ale pojmenovat by ho chtěli ostatní :roll: malém nám to tak zhnusili že jsme málem začali uvažovat že kvůli tomu snad dáme jiné. Ale nechci miliontýho Tomíka..ať si ho dá zase někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
2.9.24 10:01

@vokishka když jsem byla malá, bylo běžným jménem pro fenu například Tereza. :D

• Citovat
  • Upravit
76590
2.9.24 11:14
@Anonymní píše: Více

tak Petr a Lenka se už víc jak 30 let moc nedává, pro miminko by to bylo naprosto ojedinělé jméno :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
2.9.24 11:16
@vokishka píše: Více

přesně - naši měli víc jak před 30 lety kočku Lucku, když jsem se pak narodila já, tak mi to jméno nemohli dát samozřejmě,
tak mi dali jinou davovku té doby :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
2.9.24 11:16
@stinga píše: Více

Pravda. Dneska je raritou Jaroušek a Alenka, ti jsou tady široko daleko mezi dětmi unikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2388
2.9.24 11:18

@Anna766 tak to si nemyslim. zrovna kamoska ma Jarouska a zdaleka neni ve skolce jediny.je jich tam kolem 5. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.24 11:19
@K92 píše: Více

Na tom asi něco bude… Jinak my naštěstí v Česku v okolí vůbec ale vůbec žádného Edu nemáme, proto jsme se pro něj rozhodli. Ani v rodině, ani mezi kamarády. Právě všichni chlapečci jsou končící na „áš“ plus je hodně Šimonků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
2.9.24 11:22
@Petra0009 píše: Více

Tady je jediný, mezi Adámky, Matyáši a dalšími áši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.24 11:22
@Anna766 píše: Více

Přesně tak, to by pak člověk nemohl dát žádné jméno, protože se vždy objeví někdo, kdo „někde zná někoho, kdo má známého, co má psa s tímto jménem“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová