Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše: Více
To se mi taky líbilo. Ale je jich dost, to je fakt. To je vždycky nějaká módní vlna stejně jako Emičky, Sofie nebo Natálky.
@stinga píše: Více
Ale s takhle blbým jmenem ještě větší než s nějakým běžným. Jakože když už bych měla tak blbé příjmení, dám aspoň nějaké relativně normální křestní jméno, než to ještě dorazit extravagantním výstřelkem, ne?
@Jahudka82 píše: Více
to určitě ano, já bych se dala přejmenovat, nechápu lidi, co z jakési „hrdosti“ na rodové jméno, takové jméno nosí
@Anna766 píše: Více
Ondřejů znám hodně, ale ve věku 25 - 40, děti žádné
Já to taky nechápu. A už vůbec nechápu ženy, které si takové jméno vezmou při sňatku. ![]()
@Prelesta píše: Více
no přesně, nechala bych si své, a snažila bych se chlapa přimět k přejmenování, ale tady nastupuje ta nepochopitelná „hrdost“ na šílené jméno
To jo. A teď si představ, že by to šílené příjmení chtěl dát i dětem. Ženu donutit nemůže, aby si vzala příjmení po něm, ale s dětmi ještě může nadělat problémy. Snad, kdyby to došlo až k soudu, že by ten to blbé příjmení dětem nepřiklepl. ![]()
Já si pamatuju, když jsem v dětství byla na nějaké soutěži a vyhrála tam holka s příjmením Píč. vá… Mužská varianta je Píč. Celý sál tam tehdy lehl smíchy. Bylo to strašně trapné. Ale nechápu, že si to někdo dobrovolně nechá. Být ženská, tak to aspoň nepřechýlím a tvářím se jako počeštěná broskev ![]()
@tartaletka píše: Více
No to bych hodně váhala, jestli na to pódium lézt 🙈
V Českém ráji je dokonce místo zvané Píčův statek. Jenže původní význam toho jména je úplně jiný - ten kdo hodně vypije…
@Prelesta píše: Více
asi velká láska. Znám paní Prdíkovou, Šourkovou, Pošvářovou a o rodině Pí. čových ani nemluvim…
@Jahudka82 píše: Více
někdy je to fakt síla
Karel Čtvrtý, Vendelín Zvonín, Květoslav Květošín, Přemysl Král…
a pak snaha "vylepšitů příjmení jménem, jako třeba René Sedlák
pro dokreslení situace:
https://radiozurnal.rozhlas.cz/…jete-6268281