Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3796
4.9.24 10:34
@Anna766 píše: Více

Jsou ale jména, která k „žertům“ přímo vybízí, právě proto, že v češtině jsou to ne jména, ale i slova, třeba Blanka, Diviš, Nora. Ač jsou to podle mne jména hezká, já bych tak děti nepojmenovala. Mám vlastní zkušenosti z dětství, s příjmením, kvůli kterému se mi pošklebovaly i učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
4.9.24 10:35
@Anna766 píše: Více

to ne, tady slo fakt o tu vazbu s prijmenim, bylo by to neco ve stylu Blanka Panenska, Tomas Marny apod., Nora se proste nemuze davat s nicim co ma spojitost se zemi, hornictvim a zviraty zijicimi v norach apod… to bych tomu diteti fakt neudelala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148621
4.9.24 10:53
@maminaAJ píše: Více

Ale já to chápu. Jen ta představa že dáš nějaké jiné jakékoliv podle tebe hezké jméno ti nezaručí že se s tím výsměchem kvůli jménu dítě nesetká. Mě až zaráží co dokážou lidi - děti vymyslet. A že se dítěti směje kvůli příjmení i učitelka je dost alarmující. To není člověk na svém místě a nechápu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21379
4.9.24 11:07

@maminaAJ teď jsem natrefila na fb na toto, tak to sem musím dát. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
4.9.24 15:22

Já taky ne. Taková Nora Lišková :lol:.

Jenomže, i když se narodí jako Nora Novotná, může si vzít pana Lišku i s jeho příjmením. Tomu se asi u některých jmen úplně vyhnout nedá. Může si tedy nechat své příjmení, ale jsou ženy, které si berou chlapovo, i když má příjmení daleko horší, viz tato diskuze.

Je dobře, že jsi o křestním jméně přemýšlela i vzhledem k příjmení :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.24 23:07
@malákráličice píše: Více

Můj taťka je Václav a máma mu někdy když ji naštve říká Vendulo :mrgreen: Což byla zároveň nějaká jeho dávná ctitelka z vedlejší vesnice :lol:

• Citovat
  • Upravit
17135
4.9.24 23:17
@Prelesta píše: Více

Nebo Nora Hluboká :lol:
Ale setkala jsem se u miminka tak 10 let zpět s taky už skoro zapomenutým jménem Zora (říkali jí Zorka, Zorinka). Takže za mě radši Zora než Nora. Což je ale vlastně zkrácená verze jména Eleonora. A kluk Zoran nevím zda by prošel, ale nezní to špatně. V Julských Alpách jsme byli ubytovaní u pana Zvonka (Zvonko). Takové poetické, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.24 23:37
@Jahudka82 píše: Více

V okolí mají rodiče, kteří mají normální jména a dlouhé příjmení Zoru a Maxmiliána.

Děs a hrůza

• Citovat
  • Upravit
2099
4.9.24 23:40
:lol:
Dospělou Zoru od vidění znám, to je docela pěkné jméno.

Zoran by prošel. Je to normální slovanské jméno, dávané hlavně v Srbsku. A máš pravdu nezní vůbec špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17135
5.9.24 09:55
@Anonymní píše: Více

To mi ještě tak hrozný nepřijde hele. Jsou i horší… I když to může trochu znít jak psí jména, nebo že se to k sobě moc nehodí, ale aspoň jsou originální ještě v nějakých rozumných mezích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
5.9.24 09:57

psi jmena :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148621
5.9.24 10:21
@Anonymní píše: Více

Proč děs a hrůza? Zora je úplně normální jméno. Tady je přesně vidět, že by se rodiče neměli ptát a dát si jméno jaké chtějí, protože se najde pokaždé někdo pro koho to jméno bude děs a hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17135
5.9.24 10:31

Mně se strašně líbil ten Zvonko. U nich normální jméno, pro nás trochu legrační, děti mu pořád říkaly pan Zvonek;) Připomnělo mi to divadel. hru Podivné odpoledne dr Zvonka Burkeho, co dávali u nás loni na letní scéně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17135
5.9.24 10:47

No to mě jen napadlo, že ten Max hlavně může tak někomu připadat, a i psa Zorinku jsem viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
5.9.24 10:56

me zas prisla jmena slavnych deti jak praci prostredky Ariel a Lenon (videla jsem Lenor 8o, unava oci :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová