Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Barevné klubíčko píše: Více
možná jo
a dá se říkat na sto způsobů
@Anna766 píše: Více
S náma byl Jaroušek v porodnici jeden. Když jsem jela rodit malýho, nemohli jsme se nějak shodnout na jménu pro holku. Kluk měl být Adam, tak jsem tam automaticky napsala Eva
U 2. jsme zas nějak pořád nevěděli klučičí verzi - mně tvrdili doktoři, že to bude holka (takových už bylo, co se pak narodily s pindíkem;)), manžel chtěl překvapení, všichni kolem že mi to sluší, že to bude určitě kluk i podle tvaru břicha, to jsem říkala, že snad bude po tátovi nakonec, ač to jméno jako takové nic moc. Já chtěla Šimona nebo Samuela. Ale k příjmení spíš do slovensko-madarskeho původu mi to nějak nesedlo. Za mě je dobrý zvážit i tu kombinaci s příjmením. Že „holka se vdá a stejně si ho ve 20 změní“ už dneska dávno neplatí. A takovej Kazimír Šous. tal by byl fakt chudák…
@Petra0009 píše: Více
já zase neznám ani z doslechu žádného Jarouška mladšího tak asi 60 let, jako Honzíci, Antonínové a Františci u mimin docela jedou, ale Jaroušek tu nikde žádný není
@Jahudka82 píše: Více
no, jo, ale Šou. stal je chudák s každým jménem
@Jahudka82 píše: VíceŠoustal by byl chudák každý
@Pučálkovic.Amina píše: Více
To by se k tomu hodila druhá a pojmenovat ji Arabela.
@vokishka píše: Více
Já žádného, ale Oliverů dost a Ondřejů snad ještě víc.
@Paní Bubáková píše: Více
U mě a u kamarádky to pojmenování nebylo fenka po dítěti nebo dítě po fence.
Mé dceři bylo 16 let, když si kamarádka tuto fenku pořídila. Jenomže už jako holka měla fenku tohoto jména, tak to jméno dala po ní. Když se mě narodila dcera, tak jsme spolu ještě nekamarádily, tudíž jsem ani nevěděla, že nějakého pejska měla. Prostě máme podobný vkus na jména
.
@Paní Bubáková píše: Více
Jindřich je nadherne jmeno, moc se mi libi, ale nakonec ma syn jine, s prijmenim to nesedelo. Ja znam nekolik Jindrichu, vsem je tedy nad 30, tak mi to jako nejaky archaismus ci ulet neprislo.
Jeden se tedy oficialne jmenuje Imrich (narodil se za valky).
@Anna766 píše: Více
Já akorát dospělé dva nebo tři v posledních třeba 20 letech.
@Jahudka82 píše: Více
Já fakt ne. Ondřejů plno, malých, velkých. To je zřejmě velmi oblíbené jméno. Sama jsem ho chtěla dát svému prvnímu synovi kdyby se narodil.