Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.9.24 18:06

My jsme třeba se ségrou prý dostaly jména podle tátovo kolegyň z práce :mrgreen: No to nevím zda bych zkousla. Ale asi se jim líbily. Mně moje moc ne. Mému muži se víc líbilo jméno mé sestry. On má rád ty, co končí na -ka, např. Anežka, ale mně se tenhle typ jmen nelíbí, třeba Elišku jsem mu zatrhla hned bez diskuse, byla to jeho bývalá a naštěstí sám pak usoudil, že jich je na každém rohu dvacet. Jen kluk měl ve školce 4, i v okolí jich stále je dost. Jeden jeho kamarád dal dceři jméno své 1. holky, prý lepší na kterém by se shodli nevymysleli… a nakonec to s ní dal zas dohromady, oba jsou rozvedený a mají spolu dítě. Řekla bych, že to tím tak trochu přitáhl… :think:

• Citovat
  • Upravit
4340
3.9.24 19:02

Me se prekvapive libi Otakar, zadneho neznam, neni to caste, vznesene jmeno davnych kralu a pritom tak jednoduche a nezkostnatele, vidim v nem maleho chlapce i dospeleho muze… nevim proc se nedava, podle me je naprosto v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
3.9.24 19:05
@maminaAJ píše: Více

znám dospělého Otakara a miminko Otakara - a ne nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12229
3.9.24 19:08

Tchyni se nedivim 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
3.9.24 19:17

@Anna766 to známe možná stejnou Václavu 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.24 19:23

Taky znám Václavu, které se říká Vendulka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148623
3.9.24 19:25
@K92 píše: Více

Všechny ty Václavy a Vendulky jsou už dávno dospělé ženy s dětmi. Malou neznám žádnou, ani puberťačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21379
3.9.24 21:19
@Paní Bubáková píše: Více

Já taky. :mrgreen: Někdo ji říká Vaclavka, ale to mi nejde přes pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21379
3.9.24 21:21

Vaclavum se říká Venca, takže ta Vendula má k Václavě asi nejbliz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
4.9.24 09:20

Zkuste si představit, že se jako puberťák představujete v novém kolektivu nebo ještě hůř slečně, co se Vám líbí. :oops: Opravdu by jste chtěli říct “Ahoj Lauro, já jsem Kazimír?” :think: Také se mi líbí méně častá jména. V okolí máme znovuobjevená jména např. Vincent, Richard, Radim, Hynek, Alfréd. Vše malí školkoví chlapci. Dále jména z trochu jiného soudku, jako je např. Florián a Kilián. Za mě všechno ok, přidávám ještě např. jména Oskar a Eduard, ze starších Antonín a Mirek. My máme Jindřicha - Jindru - Jindříška. :srdce: Ten se také vrátil “do módy” vídám ho u jmen Nových občánků. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
4.9.24 09:27

Ze jmen, co jste přidávali, bych vybrala jedině Evžena. Evžen - lovec žen. :kytka: S tím bych problém neměla, takže pokud si stojíte za svým výběrem, tak Evžen. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
4.9.24 09:38
@Henriettka píše: Více
Úplně vidím ten dialog
  • Ahoj, já jsem Kazimír.
  • Jak? Kazim.rd? Těší mne, Nora.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148623
4.9.24 10:14
@ropucha 02 píše: Více

Nebo já jsem Mirek, ty jsi Nora? Kolik se jich už do tebe prokopalo? Blbé žerty se dají dělat na každé jméno, ač je sebehezčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
4.9.24 10:23
@Anna766 píše: Více

jj, jmeno Nora jsem mela v hledacku take, bohuzel se nam prave z techto duvodu nehodi k prijmeni (proste mame takove co se poji se zemi a to by proste neslo :lol: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148623
4.9.24 10:29
@maminaAJ píše: Více

Pokud nechceš dát jméno ke kterému se váže nějaké povídání, výsměch nebo básnička, tom bys nesměla dát nic.
Anči kozi ti skáčí na pomeranči
Tereza má kozy ze železa
Tomáš to máš marný
Pepa z depa
Lenka plenka podprsenka
Nelo máš velký čelo
Nikola pikola
Prokop buben
Jirka sirka
Kateřina káčo jdi na rybník
Kristýna krysa
Karel do pekla zajel
Kamila co tě zabila
Petr svetr
a to se dá vymyslet na naprosto všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová