Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2103
5.9.24 15:07
@Anna766 píše: Více

Rozumím Ti, jak to myslíš. Není hloupý ten, kdo dal psovi lidské jméno. Ale souhlasím s tím, že není nutné psát v diskuzích, že se tak jmenuje každý druhý pes.

A mimochodem, to není moderní „výmysl“, dávat zvířátkům lidská jména. Už i dříve bylo každé druhé prase Vašek, kůň Karel nebo pes Míša a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21382
5.9.24 15:07

My jsme ho kvůli obchodu nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
5.9.24 15:32
@Prelesta píše: Více

To je novodobější trend, pravda už několik desetiletí.
Prostě na vsi byl pes psem a člověk člověkem. Že by v minulých stoletích bylo na dvorkách plno voříšků Kubíků, to nebylo. Voříšků a Bobíků ovšem jo. Kůň Karel tak leda ve filmu, ve stáji na vsi byl Šimlík a Ryzák.
Nemyslím to tak že kdo dá psovi jméno Filípek je BLBEJ jako ve smyslu inteligence, ale je to blbý když se tím potom přistupuje argumentačně že jsou hloupí ti rodiče co to jméno dají dítěti. Snad jsem to už vysvětlila dostatečně, už bych to mohla jen nakreslit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.24 15:34

@Anna766 Četla jsem celou diskuzi, od začátku, takže netuším, kdo je na jaký straně barikády, je mi to i jedno. Já jenom reaguju na tvoje tvrzení, že lidi, kteří pojmenují zvířata lidským jménem, jsou blbí. Já si to nemyslím, já si myslím, že blbí jsou lidi, kteří soudí jiný kvůli jménu. Takže se asi neshodnem, nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.24 15:46

@Anna766
Jo, tak tohle jsem konečně pochopila, vlastně se shodneme. Já fakt nechápala, proč pořád píšeš, že lidi, který pojmenují zvíře po člověku, jsou blbí.
Ale jinak teda za mého dětství, ještě před revolucí, byla naše ves plná voříšků Míša, Ríša, Máša, Dáša, Karel, Max, Ben, Bára… Takže bych neřekla, že to je nějak novodobá záležitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
5.9.24 16:48
@Yvonne McGruder píše: Více

to uz teda trosku odbiham vic nez je ucel diskuze, ale me ti vorisci chybi, jako nic proti cistokrevnym psum, ale ti ratafaci byli super psiska, zivi, chytri, proste bezva chlupaci…
ted poctivyho voriska clovek nevidi jak rok dlouhej (mozna tak jeste v urcitych osadach)… prijde mi to skoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
5.9.24 17:23

Mně zajímá, jaké jméno tedy nakonec zakladatelka vybrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
5.9.24 17:36
@Yvonne McGruder píše: Více

To je pořád novodobé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
5.9.24 17:39
@maminaAJ píše: Více

Jsou krásní a v útulcích je jich plno, bohužel, taky máme doma křížence a naši měli jedině křížené psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.24 18:29

Já mám teda vořechů plnej barák, útulky i spolky jsou plný, já bych řekla že jich je až moc :) asi je to bublinou, já se v tom pohybuju, tak se ke mě dostávají sami:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
5.9.24 18:37

@Anna766 @Yvonne McGruder diky za tip
zakladatelce se omlouvam za odkloneni od tematu :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17141
5.9.24 19:22

My měli typickýho „vestaje“ (vesnické tajemství;)) od jedněch známých, co jim obskočil fenku (stafford x?) kolemjdoucí „vlčák křížený s čímsi“ a byl bezvadnej;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 22:43
@malákráličice píše: Více

Mám kamarádku Slovenku Václavu. Nevím, jak ji oslovovat… Tak ji říkám zlatko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.24 22:50

No to si přesně myslím, když jsem se tu dozvěděla, že spousta lidí zná psa se jménem Eda. Přitom Eduard je krásné, staré jméno, pocházející z anglosaských zemí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
7.9.24 22:53

@Barevné klubíčko No Vendula ne? Taky jsem měla spolužačku Václavu, slavila svátek na Václava narozdíl od jiných Vendul, protože v kalendáři Vendula je, Václava ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová