Problém s tchýní a jménem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.9.24 12:57

@Anna766

Vidíte a já mám kolem sebe z samé Tomáš, Štěpán, Štěpánka, Honzík, Jakub, Matyas, Matěj, David, Péťa, Tereza, Anežka, Eva. Prostě klasické jména, a to jsou děti věkově do 5let. A syn má ve třídě 3 Honzíky. Prostě pořád se jede dokola klasika. A milé ráda slyším když někdo zavolá cizím jménem nebo netradičním..třeba teď jsem zaslechla Maminku volat na holčičku Melánie, za mne strašně krásné slyšet kalasiku, zaujme to. Ale každému s slíbí něco jiného a proto je ta skála jmen nekonečná. Jen bych se nikdy na nikoho neohlížela (že má někdo problém, či je to podle psa nebo kozy Rózy)

• Citovat
  • Upravit
148629
2.9.24 13:18
@Anonymní píše: Více

Zrovna tahle všechna jména co píšeš se dávají pořád, až snad na tu Evu, tu jsem malou neviděla snad 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.24 13:34

@Anna766

Jo no vždyť to píšu, že to jsou neustále klasiky až je to hrozný. A je to škoda, že někdo dá klasiku jen proto, že se to nelíbí v rodině a boji se prosadit si své jméno. Taky dáváme cizí a taky jsme si vyslechly ale směju se tomu, raději cizí ojedinělé než 5 Tomášek ve třídě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.24 13:35

*Vyslechli

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.24 13:49

Já se pak ani nedivím že ty jemná dědí v rodině. S manželem, když nám to rozmlouvali, jsme koukali do kalendáře a jeli jméno po jménu.. vypsali jsme 3! Z celého kalendáře 3! A ty 3 nám nic neříkali :nevim: zůstali jsme také zahraničního. Ale zase jsme se nasmáli.. při představě jak na něj voláme určitými jmény :D takovej Toníček, Jeníček, Bohoušek, František to letělo asi před 60 lety a tam někde ten kalendář zamrzl. Já když slyšela maminku asi před 5lety na dítka volat Jeníčku a Mařenko, úplně jsem oněměla že to vůbec někdo dává..jako pousmála jsem se jak to znělo, ale tohle mi přijde prostě už moc.

• Citovat
  • Upravit
2.9.24 14:36
@Velryba černá píše: Více

Taky jsem měla hned několijery sousedy s Terezkou nebo Terynkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
2.9.24 14:40

Tak hlavně že očekáváš respekt k vlastní volbě. Jak jsem psala již dříve, co vysíláš, to se ti vrací.

• Citovat
  • Upravit
2103
2.9.24 15:13
@Paní Bubáková píše: Více

Moje nejlepší kamarádka má fenku, která se jmenuje jako moje dcera, tedy ve zkrácené verzi a někdy na ni zavolá i celým jménem mé dcery. Mě to nevadí, naopak, mám tu fenku moc ráda. A to jméno se mi velice líbí ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10149
2.9.24 15:18
@Prelesta píše: Více

No…ale doma bys jí nechtěla :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
2.9.24 15:21
@1010 píše: Více

To ne, ona je hodně divoká, ta fenka :lol:. Samozřejmě, že bych psa nepojmenovala stejně jako dítě, nebo dítě jako psa. By pak nikdo nevěděl na koho volám :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
2.9.24 15:28

Dobrý „překlep“ 5 Tomášek ve třídě. Vidíš, Tomáška by byla se svým jménem originální :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.24 16:21
@Prelesta píše: Více

Mamky kolegyňka pojmenovala pejskovou taky po ní :D že se jí to jméno moc líbí :D Taky nám to přišlo takový milý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17141
2.9.24 17:37
@Velryba černá píše: Více

Měla sousedka nedávno, čivavu nebo něco takovýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
2.9.24 17:42

Dnes na ulici volala paní na čivavu „Xénie“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17141
2.9.24 17:45

Miluju dlouhá holčičí jména tohohle typu - Mariana, Melanie, Patricie, Daniela… Jenže mi to k dlouhému příjmení přišlo už moc, takže máme středně dlouhé, na 3 slabiky. A jsem ráda, protože teď vypisuju tisíc papírů do školy a všude psát jméno typu Jelizaveta Kikinčuková, tak mě trefí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová