Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Zrovna tahle všechna jména co píšeš se dávají pořád, až snad na tu Evu, tu jsem malou neviděla snad 20 let.
Jo no vždyť to píšu, že to jsou neustále klasiky až je to hrozný. A je to škoda, že někdo dá klasiku jen proto, že se to nelíbí v rodině a boji se prosadit si své jméno. Taky dáváme cizí a taky jsme si vyslechly ale směju se tomu, raději cizí ojedinělé než 5 Tomášek ve třídě.
Já se pak ani nedivím že ty jemná dědí v rodině. S manželem, když nám to rozmlouvali, jsme koukali do kalendáře a jeli jméno po jménu.. vypsali jsme 3! Z celého kalendáře 3! A ty 3 nám nic neříkali
zůstali jsme také zahraničního. Ale zase jsme se nasmáli.. při představě jak na něj voláme určitými jmény
takovej Toníček, Jeníček, Bohoušek, František to letělo asi před 60 lety a tam někde ten kalendář zamrzl. Já když slyšela maminku asi před 5lety na dítka volat Jeníčku a Mařenko, úplně jsem oněměla že to vůbec někdo dává..jako pousmála jsem se jak to znělo, ale tohle mi přijde prostě už moc.
@Velryba černá píše: Více
Taky jsem měla hned několijery sousedy s Terezkou nebo Terynkou ![]()
Tak hlavně že očekáváš respekt k vlastní volbě. Jak jsem psala již dříve, co vysíláš, to se ti vrací.
@Paní Bubáková píše: Více
Moje nejlepší kamarádka má fenku, která se jmenuje jako moje dcera, tedy ve zkrácené verzi a někdy na ni zavolá i celým jménem mé dcery. Mě to nevadí, naopak, mám tu fenku moc ráda. A to jméno se mi velice líbí
.
@1010 píše: Více
To ne, ona je hodně divoká, ta fenka
. Samozřejmě, že bych psa nepojmenovala stejně jako dítě, nebo dítě jako psa. By pak nikdo nevěděl na koho volám
.
Dobrý „překlep“ 5 Tomášek ve třídě. Vidíš, Tomáška by byla se svým jménem originální
.
@Prelesta píše: Více
Mamky kolegyňka pojmenovala pejskovou taky po ní
že se jí to jméno moc líbí
Taky nám to přišlo takový milý ![]()
@Velryba černá píše: Více
Měla sousedka nedávno, čivavu nebo něco takovýho…
Miluju dlouhá holčičí jména tohohle typu - Mariana, Melanie, Patricie, Daniela… Jenže mi to k dlouhému příjmení přišlo už moc, takže máme středně dlouhé, na 3 slabiky. A jsem ráda, protože teď vypisuju tisíc papírů do školy a všude psát jméno typu Jelizaveta Kikinčuková, tak mě trefí ![]()
@Anna766
Vidíte a já mám kolem sebe z samé Tomáš, Štěpán, Štěpánka, Honzík, Jakub, Matyas, Matěj, David, Péťa, Tereza, Anežka, Eva. Prostě klasické jména, a to jsou děti věkově do 5let. A syn má ve třídě 3 Honzíky. Prostě pořád se jede dokola klasika. A milé ráda slyším když někdo zavolá cizím jménem nebo netradičním..třeba teď jsem zaslechla Maminku volat na holčičku Melánie, za mne strašně krásné slyšet kalasiku, zaujme to. Ale každému s slíbí něco jiného a proto je ta skála jmen nekonečná. Jen bych se nikdy na nikoho neohlížela (že má někdo problém, či je to podle psa nebo kozy Rózy)