Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rosebery taky by mohl být ještě Kazisvět. Nekazil by jen mír, ale rovnou celý svět. To se oplatí, být takhle označen
Mě se moc líbí Agnes/Inés ale nedala bych, právě kvůli významu „čistá“ „nedotčená“. Kazimír mi přijde fajn, vtipné, klidně bych dala ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Co je na tom významu špatně? Nerýpu, jen mě to zajímá. Mě tedy byl vždycky význam slov naprosto šumák a neřeším.
@Anna766 píše: Více
Hrozně z toho slyším tu církevní poslušnost
…ale třeba, pokud bude 2. dcera, tak nakonec dáme.
člověk nikdy neví ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Jo takhle. Syn je v překladu milovník koní a koní a velkých zvířat se vždycky bál
za to vnučka od mala kolem koní a drží ji to dodnes a význam jejího jména je křesťanka a u dcery taky a to jsme rodina ateistů. ![]()
Dceru jsem chtěla po narození přejmenovat na Vřeštinu. Kdyby byla indianka, má to holka spocitane. ![]()
Syna bych přejmenovala na Kazbinec a běda, jak nebude dělat čest svému jménu. ![]()
@smile_xxx píše: Více
Ano.
Ale Anežka se mi nelibi, nemám ráda tahle "změkčená " jména. Vždy si představím, že bude v dospělosti třeba soudkyně nebo exekutorka, profesorka… nepřijde mi to moc důstojné ![]()
Kazmír by byl v dospělosti asi Kazma. To by šlo. Ale jako dítě by si asi fakt užil. Kašpar je úlet, s tím se snad ani v dospělosti nedá nic dělat. Hanuš je docela neutrál.
@Bafonek v Polsku je rozšířené jméno Casper a myslím, že je to varianta právě toho českého Kašpara. V jednom filmu byl Casper duch. Vzpomínáte?
No, tak naše Adéla se taky tak úplně nepovedla ![]()
Významový výklad tohoto jména je vznešená bytost, člověk s vybranými způsoby a ušlechtilou postavou. Haha ![]()
Eduarda máme my, je to krásné jméno
Edík, Edíček, Eďulka, Eddie…
Ale Mirek zní dobře.. Jak Marek jen s „i“ ![]()