Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maminaAJ píše: Více
Tak když jsou lidi blbí a dávají zvířatům lidská jména ![]()
@Anna766 píše: Více
Lidi, kteří dávají zvířatům lidská jména, jsou blbí? Nemohla bys to rozvést do detailu? Jak blbí? Co je na tom konkrétně špatně? Ptám se zcela vážně, moje kritéria pro lidskou blbost jsou trochu jiný. A ano, potrefená husa, z našich šestnácti aktuálních kusů nemá „lidské“ jméno jenom jeden jedinej
nevěděla jsem, že to může někomu vadit tak, aby mě označil za blbou… Díky za případné vysvětlení ![]()
@Yvonne McGruder píše: Více
A ne snad? Když potom dostávají rodiče vynadáno že jsou blbí a takoví a makoví když dávají svým dětem psí jména, tak proč by se to nemohlo nazvat jak to je? Že se tě můj příspěvek dotknul, tak za to já nemůžu, tvůj problém.
@Anna766
Ne, určitě ne. Za mě rozhodně nejsou lidi blbí jenom proto, že nějak (jakkoliv) pojmenují svoje zvíře, dítě, auto, pračku. (Jo, regulérně znám lidi, není jich zrovna málo, kteří mají pojmenovanou pračku. Obvykle je to Frank, taky ho máme.) A ani se mě tvůj příspěvek nedotkl, ačkoliv uznávám, že jsem ten případ. Spíš mě zaujal a zajímala mě tvoje argumentace. Prostě za mě je tvrzení „lidi jsou blbí, když dávají zvířatům lidská jména“ docela dost vostrý, a doopravdy mě zajímalo, čím to podložíš.
Podložím to tím, že když slyším ( a nejen já ale spousta jiných rodičů ) že chudák dítě když mu dáš to hrozný jméno co má každý druhý pes a ty víš že mu dáváš normální lidské jméno z kalendáře, tak si holt pomyslíš že nemůžeš za to že jsou lidi blbí a dávají lidská jména psům. Nějak nevím co na tom chceš vysvětlovat. Co na tom nechápeš?
Ariel je pěkné jméno, bohužel to zazdil výrobce pracích prášku. Mělo by být nezakonne pojmenovavat produkty. Třeba šunka Amálka nebo vložky Lidie ![]()
@Anna766 píše: Více
Moje dcera má také jméno (zkrácené oslovení), kterým se jmenuje nejeden pes a nejspíš i kočka a další zvířátka. Mě to vůbec nevadí a jí také ne. Ona má zvířátka také moc ráda.
A i my jsme měli nejen fenky, ale i kočičky s lidskými jmény. Dokonce, když byla dcera batole, potkaly jsme venku jednu sousedku, která mi úplně vykulená povídala, že si celou dobu myslela, že se dcera jmenuje… (jméno fenky) a teď zjistila, že se jmenuje jinak. ![]()
Mě to vůbec nevadilo, v dobrém mě to pobavilo, sousedce jsem vysvětlila, jak se kdo jmenuje a mám z toho alespoň vtipnou historku. ![]()
Jojo, Lennon Marlen že? Jak má Emma Šlehačka ![]()
@Prelesta píše: Více
Nejde o to jestli to někomu vadí či nevadí, ale že se tím pak blbě argumentuje když někdo dá dítěti normální jméno cože to dal, když to má kdejaký pes.
@Anna766
Nechápu na tom nic, já si totiž nemyslím, že je někdo blbej, protože pojmenoval zvíře lidským jménem. Ty si to myslíš, napsalas to tak. Proto jsem se ptala na důvod, proč si to myslíš, ale na rovinu - z toho co tys odpověděla, to fakt nechápu. Já nerýpu, neber to vůbec útočně. Jen asi potřebuju srozumitelnější a jednodušší odpověď.
A k tématu - Kazimír se mi líbí dost, klidně bych ho dala, kdybychom se s mužem shodli:)
Přečti si všechny příspěvky na to téma a pochopíš pokud ovšem nejsi z těch co rádi schválně nechápou.
@Jahudka82 píše: Více
Albert je supermarket a přesto se to jméno dává.
Blbej je člověk jen ten, co se v dospělosti dokáže zasmát tomu, nebo vůbec že nadhodí a přirovná jméno dítěte k psímu jménu
neuvěřitelný tady číst „já bych Terezu nedala, Terezu měla naše sousedka psa“ No a? Bože..
![]()
@Neznámá 19 píše: Více
Mě to přijde blbý vůbec že to někdo takhle řekne - to je hrozný co jste to dali za jméno to má pes tady od Nováčkový? proto to tak píšu že když je někdo tak blbej a dá psovi takové jméno ( Kubík, Maxík, Eda, Maruška, Lucinka atd) tak za to ti ostatní nemůžou.