Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@me57h
no jistě, to tchýně řekla taky. A co jako když se mne to jméno nelíbí ![]()
nedala bych jméno po rodičích. proč? To bych si s výběrem moc práce nedala ![]()
@Šarlota4 píše:
U ni to oddrou starsi deti, takze je v klidu
Jo je to ta bláznivá, zejo?
@g.sandova píše:
Jo je to ta bláznivá, zejo?
to mi zas něco uniklo ![]()
Tak me se manzelovo jmeno zase libi hodne. Ale proste odmitla ho dat. Starej/maldej/velkej/malej neeee to proste ne.
Ale samozrejme je asi potreba se shodnout. U nas byl prvni syn jasnej (moje vysneny jmeno a manzelovi se libilo). Druhej uz byl orisek a rozhodlo se az na porodnim sale.
Já bych manželovi vyšla vstříc. Pavel není žádná hrůza, ale normální běžné nadčasové jméno. Také se mohl chlap jmenovat třeba Bohuslav.
Někteří muzi jsou ješitove a považuji splozeni pokračovatele rodu (ideálně stejně pojmenovaného) za jednu ze svých životních met. Osobně bych se mu to přání pokusila splnit, vnímala bych to jako jednu z investic do našeho vztahu. To mi prijde důležitější než „pouhé“ konkretni jméno.
Také je možnost dát synovi jména dvě. Jedno po manželovi a jedno z tvého výběru.
@Anonymní píše:
Jo, takhle argumentovala tchyně. Jenže třeba já nebyla za partnera provdaná a dala jsem dítěti jeho příjmení. To je, myslím, už dostatečný projev úcty. TAk proč dávat po něm i jméno.
Syn se jmenuje po partnerovi. Jménem i příjmením. Nemám pocit, že bych tím projevovala úctu. Prostě jsem chtěla mít syna stejného jména a příjmení bych po sobě nedala. Já se taky jmenuju po vlastním otci.
@g.sandova píše:
@pe-terka ta jak nesnáší svou nejstarší dceru
vidíš, takový případ unikl mé pozornosti!
No chudák dcera, tohle je zlý ![]()
@pe-terka on je to možná troll, těžko říct. Založila už několik diskuzi zaměřených proti holce.
@g.sandova píše:
@pe-terka on je to možná troll, těžko říct. Založila už několik diskuzi zaměřených proti holce.
mě ted naskočilo - není to ta, jak si z holky dělá služku, nutí ji uklízet barák, i když má bolestivý menses, a mladá musí umejvat wc a vanu po chlapovi?
@pe-terka píše:
mě ted naskočilo - není to ta, jak si z holky dělá služku, nutí ji uklízet barák, i když má bolestivý menses, a mladá musí umejvat wc a vanu po chlapovi?
Jojo, a ty strašně dcery má dvě ![]()
@g.sandova Jojo, starší je úplně děsná. Ale ta mladší se v ní vidí a chce být jako ona. Takže má našlápnuto. Těžký život, no
Jo, a na VS myslím ještě není, jen si vybrala úplně špatnou. Teď udělala maturitu, navzdory tomu, že téma slohovky si natruc vybrala jiné, než matka chtěla.