Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@starfish_at_night píše: Více
a asi také proto se ten kluk chová jako batole ![]()
zakladatelko máš vyřešeno, chovej se k 8letému klukovi jako k 8letému a uvidíš, že bude po problémech, chováš se k němu opravdu velice zvláštně,
a ten tvůj dotaz - kam bychom tě nasměrovali? no do papírnictví asi ne, zubař také nebude ta nejlepší volba ![]()
Zakladatelko, chování Tvého syna nevnímám jako běžnou rozcapenost. Narozdíl od jiných uživatelek vidím Tvůj přístup v některých popisovaných případech jako akt zoufalství, že už si nevíš rady. Za mě je třeba bezodkladně s odbornou pomocí řešit. Jak už jsem zmiňovala - neurolog, dětský psycholog.
A ode dneška už mu ani nemůžeš jednu střelit. Může si něco dělat po svým?
To dite potřebuje pocítit následky svého jednání. Ty za něj vzdycky vsechno vyresis, takze on nema absolutně zadny důvod chovat se jinak. Ja jsem syna ve 4 letech nechala jit polonaheho ve sněhu do skolky, kdyz se nechtěl oblékat. Stačilo jednou… nechce se oblékat, půjde tak, jak je. Nechce novou houbu, nebude mit žádnou. Nechce rukavice, bude mu zima na ruce. Nechce se umýt, jde z vamy/sprchy cely od pěny… a tak se vším. Až nekdy zažije následek nejake své palicatosti, bude mit příště důvod to udelat jinak.
@Midaku píše: Více
Přesně moje řeč. Řekla bych mu následek a pokud by ani tak věc neudělal, nechala bych ho. Věcnym posluhovanim z něj maminka udela tak mamanka a ne zodpovědného cloveka.
@Anonymní píše: Více
Zakladatelko, taky se klonim k názoru, že bys mohla zkusit se začít chovat ke svému synovi jako k velkému. Možná mu samotnému vadí, že k němu přistupujes jako k mrneti. Taky bych ho sem tam nechala pocítit důsledky svého jednání. Roztrhnul si houbičku na mytí? Hm, to má blbé, bude se muset mýt s tou starou. Nová se kupovat nebude. Rukavice? Půjde se domů, když si je namočil a druhé jsou podle něj blbé. Potřebuje si začít vážit věcí kolem.
@MartinaIrena píše: Více
chlapec je takové malé princátko, a matka skáče kolem něj, aby jeho veličenstvu nic nechybělo, myje ho, obléká ho - to je něco šíleného
@stinga píše: Více
Žán, podala mi okno, chci se podívat do zahrady ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
přesně
já jsem si zase představila toho tlustého chlapečka z Bylo nás pět, jak měl Péťa tu horečku a zdálo se mu, že ten tlusťoučký je paša
Asi jako ostatní valím oči
Vzhledem k tomu, že mám jen o chlup staršího syna, tak nechápu, co jako na 8 letém dítěti oblíkáš, proč se mu vracíš pro rukavice a proč ho umýváš a řešíš, s čím si hraje? Jestli je to zdravý kluk, tak bych řekla, že ti spíš vzdoruje, protože z něj děláš mimino, ne? ![]()
@Anonymní píše: Více
Chová se jako mnohem mladší děcko. Někde jste zamrzli ve vývoji.
Mám doma skoro osmiletou a tříletou dceru a úplně čumím, jak se ten tvůj syn chová, to se ta moje mladší umí chovat líp teda, natož ta starší
nechápu, tady je něco špatně… Podle toho, co jsi tu napsala, bych si tipla buď problém ve výchově nebo má syn nějakou diagnózu, protože to rozhodně není normální…
Máte jen jeho? Od kdy takové chování pozoruješ? Jsk funguje s taťkou?
Dcera (10) je hodně palicata a náročná. Když ji bylo 5 a nechtěla se ve školce obout, neměla jsem šanci. Nechápu, jak nasilne oblečeš osmileteho. Ona tehdy šla v ponožkach - bylo mokro, chlad.
Doteď dám dopředu jasně pravidlo a pokud ho nedodrží, třeba úklid pokoje, neděje se to, co chtěla.