Novoroční smutek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.1.26 16:38

Novoroční smutek

Ahojky, teď poslední měsíce trpím na úzkosti, mam předepsané lehké antidepresiva, které chci za pár dní začít užívat. Včera byl Silvestr a necítil jsem se už ten den dobře s tím, že jsem i velký hypochondr a mám strach z vážných nemocí a furt přemýšlím nad tím, co když se stane tohle a tohle tento rok, nebo co když vážně onemocním, prostě samé co když, nevím jestli je to tou psychikou, asi pravděpodobně ano, ale špatného pocitu se nemůžu zbavit a pak mám vlastně strach z toho, že když mám takový špatný pocit, že to fakt bude špatný..Je tu někdo, kdo si tím taky prochází nebo něčím podobným? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21518
1.1.26 16:51

Ta antidepresiva začni užívat hned a ne až za pár dní. Uleví se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3073
1.1.26 17:10

Nechápu, proč už dávno ta antidepresiva neužíváš. Tvůj život bude o mnoho kvalitnější, až ti správně zaúčinkují, a čím dřív začneš, tím dřív se ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.1.26 17:13

Léky začnou účinkovat postupně, až za pár dní, tak je začni užívat už DNES.
Nemoc duše není nic špatného, je potřeba léčba. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8405
1.1.26 17:13

Antidepresiva jsou od toho aby se užívala, na co prosím tě čekáš? Už je máš dávno brat, potřebuješ je, uleví se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.1.26 17:14

Každý máme lepší a horší dny, ale někdo to má ještě hozený blbě chemicky, jako Ty, a pokud Ti psychiatr na to předepsal AD, tak je začni brát hned, ne až někdy. Stejně se tomu nevyhneš a ani není důvod proč se vyhýbat, když je potrebujes. Nečekej ani, že po jednom prášku se všechno změní, nezmění a budeš muset ze začátku být trpělivá několik týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
1.1.26 17:16
@natalkaa097 píše: Více

Ahoj, proč je neužíváš hned? Od toho je máš předepsané, ne že je máš začít užívat za měsíc :nevim: Máš nějaké logické vysvětlení?

Začni je užívat a mělo by ti být lépe. Stejně než naběhne jejich účinek může to nějakou dobu trvat, klidně i dva týdny, takže HNED tabletu nebo jak máš předepsáno ;)

Jinak ne, s novým rokem pocituju obrovskou euforii - opravdu…
Loni mi zkolabovala plíce, byla jsem dva měsíce nemocná z toho skoro měsíc v nemocnici a moje děti měly prázdniny a já nemohla dýchat. dusila jsem se, dělali mi proplachy plic… strašně na prd léto. Pak jsem až do Vánoc měla problémy s dýcháním a celkově to bylo hodně těžké (měla jsem pocit, že jsem dětem uplně zničila léto a pak i podzim)…
Letos měl manžel velmi vážný úraz v práci, málem přišel o nohu, tři měsíce ležel, z toho nějakou dobu byl v nemocnici 120km od nás. Zmeškali jsme dovolenou, stalo se mu to v létě, takže opět hodně těžké, finančně jsme trošku vykrváceli…

A já si tak říkám, že rok 2026 prostě bude TEN rok, náš rok, bude to skvělý rok :srdce: strašně se těším. Opravdu se těším co nám přinese. Mám moc dobrý pocit z nadcházejícího roku. A že jsem listopasd a prosinec byla uplně vyštavená, unavená, neviděla jsem už nic dobrého… tak ted fakt jako když se otočí list. Jo, bude dobře. Fakt. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.1.26 17:20

Jinak, rozumím ti.
Ono je těžké připustit si braní antidepresiv. Člověk si říká, že je nepotřebuje…ale lékař by ti je nenapsal jen tak!

:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.26 17:23

@MamaZBrd Děkuji, že mi někdo rozumí, mám i dost strach z nežádoucích účinků a jak to budu zvládat v práci.. :srdce: :,( ale přece je pro mě důležité, abych se cítila lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.1.26 18:56

Prostě si ty léky vezmi, nastav si na to denně upozornění, hned ráno po jídle..a nevynechávat.
Někdy ty nervové spoje prostě úplně nefungují, je potřeba tomu pomocí a dodat nějaký ten hormon nebo látku.
Hlavně začni ty léky brát… svěřila ses třeba někomu blízkému? Je to těžké to přiznat, ale není zač se stydět, opravdu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.26 19:28

@MamaZBrd Moc ne, jen můj přítel, je těžké o tom s někým mluvit, většinou když mi není dobře mi nejbližší vždy řekli, že nad tím nemám přemýšlet, což bohužel už u mě tak nefunguje…Doktor mi říkal ať je beru spíš večer. Říkal, že to může mít tlumivý účinek, což by bylo fajn pro mě, abych předešla těch nežádoucích účinků. Trpím i emetofobii a slovo nevolnost je pro mě velmi děsivé. :( možná proto se i bojím prášky nasadit a snažím se to oddalovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
1.1.26 19:29

Jo, když čtu a koukám na zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.1.26 19:30

@natalkaa097 tady není o čem přemýšlet, vezmi si ten lék už dnes, když lékař řekl večer, tak večer

Ale opravdu je začni brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
1.1.26 19:31
@MamaZBrd píše: Více

Hormony se rozpohybují pohybem, nejlépe na čerstvém vzduchu. Taky je důležité jídlo, spánek a obklopit se dobrými věcmi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová