Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kipa22 píše: Více
Ty jsi dobře mimo, myslím ze tady nikdo nepsal nic o bití.
@Kipa22 píše: Více
proč trest a bití? to tu nikdo z příčetných nicků nepíše, mě také nejdřív napadlo, že chlapec má PAS, ale v podstatě to pak zakladatelka tak jaksi vyloučila, pokud by napsala zrovna, že má PAS, asi by i odpovědi byly jiné
ale i tak mi přijde mimo mísu oblékat 8leté dítě, utírat ho, běhat mu pro jiné rukavice - jako nějaký poskok a chlapec je takový malý bůžek, pokud ovšem má mentální retardaci nebo ten PAS tak je to samozřejmě něco jiného
@stinga píše: Více
Kdo ví proč tak tvrdí, že PAS nemá
Buď to pozná, nebo si to nechce přiznat ![]()
@stinga @Dahlia0409 ono poznat hraniční PAS je celkem náročné. My si dlouho mysleli a vlastně dodnes myslíme, že má PAS, ale potvrzené to nemáme.
@Anonymní píše: Více
To ano, proto je otázkou, zda treba neco vubec řešili ![]()
Absolutně si neumím představit, že se takhle chová 8-leté dítě bez diagnózy. Takže buďto se ještě nějaká porucha ukáže, nebo je to smrad nevycválaný rozcapený, kde se z nějakého důvodu těžce nezvládla výchova. Jako vždy, doporučuji Milana Studničku a jeho „Žiju dovychovat“, hned poté, co se objednáte na nejbližší termín k dětskému klinickému psychologovi a nejlíp souběžně do PPP.
@teroonka čemu pomůže PPP? Tam odhalí poruchy učení, ale poruchy chování tam většinou neřeší, protože na to nemají prostor a hlavně nemůžou dělat diagnózu, nás z PPP poslali k psychiatrovi, kterého jsme stejně nesehnali.
je to jedno z míst, kam se dá s dítětem, které trpí nějakým problémem, jít. Dcera tam měla dvě vyšetření u speciální pedagožky a poslední bude právě psychologické vyšetření (vnitřní nastavení, motivace atd), tedy neřešíme kázeňské potíže, pouze potenciální poruchu učení. No a kdyby tam dostali dřívější termín, možná by se něco odhalilo už tam (mimochodem ve vstupním dotazníku se ptají, zda má dítě kázeňské problémy, ve škole atd) a třeba by doporučení z PPP protlačilo dřívější vyšetření u psychologa. Teoretizuji, ale nejhorší je zůstat na vše sami jako rodiče/matka. Když už se rozběhne mašinerie institucí, řešení se blíží.
@teroonka nevim, ale u nás to nicemu nepomohlo.
U nás se nevyřešilo nic. Byli jsme u psychologů, v PPP, už chybí jen ten psychiatr, ale toho jsme zatím vzdali, protože v okolí žádný nebere.
U syna to máme naopak. Nemyslela jsem si, že má PAS, ale dle testů ho má…sice hraniční, ale má. A nyní je ve hře i vývojová vada mozku kvůli velmi špatné řeči.
Asi chce pozornost, tak by ji dostal v podobě domácích prací, a ještě by měl radost, že umí vymalovat, vyklidit myčku, hníst těsto, zametat, umýt auto. Pokud se nechce oblékat vevnitř, může se oblékat venku, zejména v zimě to dost urychlí oblékání
Psycholog Milan Studnička mluví o tom, proč dnešní děti často nefungují tak, jak rodiče čekají. Vysvětluje, jak špatně pochopená respektující výchova, technologie a dárky vytvářejí problémy v chování dětí.
https://www.youtube.com/watch?…
Ta péče mi přijde přehnaná, vzhledem k věku, jestli tedy opravdu nemá nějakou diagnózu, což mi přijde, že ano. Mám syna, 9 let, koupe se sám, obléká sám. Byl už v 5 letech poprvé na škole v přírodě, pak i další roky, od 6 let jezdí na tábor, se školkou i školou jezdil od 5 let na plavání. To vše vyžaduje samostatnost v koupelně, ve sprše, na toaletě, schopnost se svléknout, obléknout, apod. A u syna jsem se trochu bála, protože má poruchu pozornosti, asi slabší ADD (potvrzeno v 1. třídě v PPP i teď ve 4. třídě na kontrole). Ale nedokážu si představit, že by byl ve školce a škole samostatný a doma bych ho oplachovala a oblékala. Teď už ho chudáčka nutím umývat nádobí a utírat, luxovat a uklízet po sobě, občas i si udělat lehkou večeři… Do koupelny chodí sám, co tam vyvádí je mi jedno. Někdy vyleze naprosto suchý, tak ho zaženu zpět, že se má pořádně umýt, tak to udělá, vlasy si myje sám, někdy vyleze celý od pěny - jeho problém. Někdy si sám, rád, udělá svačinu do školy. V těch 9 letech a dcera (ve 13 vůbec) jsou děti už celkem z mé strany bezúdržbové a fungují na povel ![]()
@PapeJ Jenže dítě jako zakladatelky si podle mě prostě neuklidí, nebude utírat nádobí, nebo 3 kusy a zdrhne. Nepůjde se mýt ani po 20. upomínce. A pak bych chtěla všechny radily, co věří, že za úspěchem je jejich výchova:)
@Reflex píše: Více
ale ten 8letý syn se jim nenarodil dnes - tak už dávno měli řešit buď docela vážnou diagnózu, když se 8letý chová na 3 roky, nebo pokud teda žádný problém nemá, tak výchovu