Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Násilně oblékat 8 letého kluka? ![]()
Chtělo by to asi změnu komunikace. Doporučuji knihu Respektovat a být respektován.
@Anonymní píše: Více
Opravdu mu je 8? Mě přijde tak na 3. A ve škole se chová jak?
Za mne se teda chováš k 8 letému tedy dost strašně. Až do poslední věty jsem myslela, že jde o školkové dítě ![]()
Ve škole se chová jak? Co prarodiče, táta? Co kroužky? Řekla bych, že to máme v určitém ohledu podobné, ale už je starší. Taky je vše moje chyba. Teď jsem mu koupila špatnou čepici. Je moje chyba, že neví, co má za úkol.
Máme za sebou celé kolečko a to několikrát, nikdo neshledal problem.
Ve škole je prý zlatý. S chlapem hodně naráží, chlap neustoupí a vyrve ho, nepomůže to ani trochu, nakonec se oba vzájemně omluví, ale nemění se tím nic.
Je pravda, že se věkem lepší.
Ano je mu 8, ale chováním je jak 3letý to ano. Ve škole je celkem klidný až do doby než mu třeba někdo vezme zastruhovátko, pak vybouchne a spolužáka kopne.. Ví že to tak nemá řešit zrovna kopnutím, ale on si líbit nenechá.
Otevřela bych to s dětskou lékařkou, ale tak, aby mě odkázala dál. Neurolog, dětský psycholog?
jak se prosím násilně obléká 8letý kluk?
a v obchodě dělá scény? 8letý? a proč tam musí? a proč musí mít ty rukavice?
Příspěvek upraven 01.01.26 v 22:43
Souhlasím s ostatnimi…8mi lety kluk a ty se k němu chováš jako k batoleti ![]()
Proč se s ním tak dohadujes? Nechce rukavice-bude bez nich…takový mráz nebyl, aby měl nějaké omrzliny. Nechce novou houbičku? Tak ji mít nebude no, nebude mít žádnou. Tys ho naučila tomuto chování.
Upřímně si myslím, ze problém je v tobě a odkázala bych te do nějaké poradny.
Obleču ho tak, že to na něj natáhnu to oblečení i když kope a škube sebou..
ale prosím tě, mám 9letou a kdyby nechtěla, tak jí neobleču ani čepici, natož celé oblečení, jak bys mu tam narvala nohavice a rukávy, když se bude bránit
Hele a zazil on nekdy nejaky opravdovy dusledek sveho chovani, nebo se vzdy zaridis ty?
Jakoze by zustal venku bez rukavic a na dalsi sezonu by si mohl vybrat rukavice sam treba?
Nebo pri cirkuse ve sprse by sel pekne do postele namydleny? Pripadne pokud by si houbu ukroutil, sel by si koupit novou za vlastni? Pripadne kdyz sabotoval cestu do obchodu, nemel by moznost si vybrat treba nejake sladkosti/suroviny na oblibene jidlo…? Proc vlastne musel s tebou do obchodu, kdyz mel otce doma? To uz by si mohl pripadne i vybrat, zda pujde nebo ne, ne? Ohradila ses vubec nekdy vuci tem jeho recem o tom, jak vse delas spatne?
Ty jo, no to by mne mohli…
Kdyz si predstavim, jak se nekdy peru s nasim batoletem, a jeste abych to delala s osmiletym…A napadlo te, ze treba ve 12 letech uz muze mit vetsi silu nez ty a pak si te treba sam srovna? ![]()
Jako, ano, vychova neni o tom, ze se nechceme bat svych deti, kdyz nas dorostou, ale ten kluk nic moc jineho nebude znat, nez to, ze vyhrava ten, kdo ma fyzickou prevahu, to si uvedom, kdyz uz ti nedochazi, ze davno nevychovavas batole…
Dobrý den, máme problém se synem(8) v jeho chování. Vždy to vyústí nějaká maličkost ve velký problém nekomunikace a sám si odpovídá i 100× za sebou se stejnou větou. Začneme dnes ráno po snídani syn chtěl jít ven a že budeme stavět sběhuláka, já ok, šli jsme. Sněhulák ale moc stavět nešel, sníh byl sypký.. a syn měl celé mokré rukavice, tak je zahodil a jiné nechtěl. Když jsem donesla suché jiné z domu, ty byly blbé protože neměly smajlíka na potisku, tak je vzteky zahodil a byl bez rukavic. Pak jsem několikrát vyslechla jak kupuji blbé rukavice..
Večer při koupeli se mu roztrhla houbička na mytí protože s ní několikrát kroutí dokola až se roztrhla.. samozřejmě problém jeho oblíbená houbička.. tak jsem řekla že koupím novou..ale on novou nechce, chce tu starou.. pak se naštval a nechtěl umýt pěnu z těla. Tak jsem ho natvrdo osprchovala. Ale trucoval celou dobu u toho. A tak je to pořád..
Problém ve všem s se vším. Včera jsme měly jít na nákup, syn se nechtěl oblékat, vztekal se, utekl do postele a nedal se obléci. Když se naštvu já, násilně jo obléknu, ale to pak dělá scény zase v obchodě( ostuda jak hrom) tak jo nechám raději doma muži a jedu na nákup sama na kole. Problém je všude, scény, vztek a opakování vět dokola..
Kde byste mě se synem odkázali? Asi před 3 lety jsem to řešila před nástupem do školy a tam mi lékařka řekla že to ve škole přejde, že syn z toho vyroste, ale nestalo se tak..