Problémy po očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sonarka
6.7.21 19:16
@Adaleks píše:
Ja vakcíny skombinoval.
1. dávka: Becherovka - príjemné uvoľnenie, pri väčšom objeme mierna malátnosť.
2. dávka: moravská domáca repovica - vedlajšie účinky totožné s 1.
:mrgreen: :pankac: Konečně někdo rozumnej :P
  • Citovat
  • Upravit
227
6.7.21 19:33
@Sonarka píše: :mrgreen: :pankac: Konečně někdo rozumnej :P
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lavenderka
6.7.21 20:24

@Sonarka ano :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
19609
6.7.21 22:49

Mám kolem sebe asi 20 očkovaných a nikdo nic. Z toho 3 učitelky a jeden zdravotník, tam už by se něco projevilo…
Mě čeká druhá dávka ve čtvrtek, ale mám ošklivou virozu, takže asi bude odklad.
Dokonce znám dvě naočkované děti, 12 let a zatím bez problémů, plus můj syn 19 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lavenderka
6.7.21 23:10

@Cattus to rada pocujem.

• Citovat
  • Upravit
18033
7.7.21 01:24

@Lavenderka

Boze muj, kdyz tady ctu lidi, kteri se ptaji se na interntu, jestli ockovat treba deti :(.. holky, vakcina neni bonbon, jde o vase zdravi, nebo o zdravi vasich deti. Pokud mam zajem o ockovani, predevsim vypnu TV ;), neco si nactu, vyhledam info, zvazim benefit - iziko a pak se rozhodnu.
Mmch, ockovani deti je syndrom toho, ze misto racionalniho pristupu se stalo ockovani nabozenstvi a jde o viru, ne o racio. Deti maji velmi vzacne vazne formy a riziko ockovani je vyssi, jak covid. Kdybych byla ted dite :), doufam, ze budu mit dostatecne rozumne rodice, kteri se budou rozhodovat na zaklade info a ne marketingu, kterym jsou zavalena media.

Příspěvek upraven 07.07.21 v 02:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18033
7.7.21 01:47

@Lavenderka
Neporadim s druhou davkou. Ale muzu ti nabidnout nekolik udaju.
Ockovani je vzdy o zvazeni rizika a benefitu. Jaky je benefit u mladych a zdravych lidi, je otazka, naopak u lidi starsich a nemocnych je benefit na strane ockovani.

Dobra zprava - variant delta je mene smrtelny. Na porovnani udaje z UK:
Alfa (angl. variant) - 1,9% letalita
Beta ( jihoafricky variant - 1,5% letalita
Delta (indicky variant) - 0,3% letalita

Letalita u delty u lidi starsich jak 50 let :
Ockovani: 2 davky : 0,9%
Neockovani : 3,9%

Letalita u lidi mladsich jak 50 let :
Ockovani : 0,010%
Neockovani : 0,011%

Zdroj : assets.publishing.service.gov.UK.governement

Takze rozdil temer neni mezi umrtnosti ockovanych a neockovanych pod 50 let.
Pokud si to rozdelis na vekove kategorie, do 44 let, pokud je clovek zdravej, benefit ockovani, neprevysuje riziko. A cim jdes do mladsiho veku, tim je to vic v neprospech ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
7.7.21 06:52
@My Melody píše:
@Lavenderka

Boze muj, kdyz tady ctu lidi, kteri se ptaji se na interntu, jestli ockovat treba deti :(.. holky, vakcina neni bonbon, jde o vase zdravi, nebo o zdravi vasich deti. Pokud mam zajem o ockovani, predevsim vypnu TV ;), neco si nactu, vyhledam info, zvazim benefit - iziko a pak se rozhodnu.
Mmch, ockovani deti je syndrom toho, ze misto racionalniho pristupu se stalo ockovani nabozenstvi a jde o viru, ne o racio. Deti maji velmi vzacne vazne formy a riziko ockovani je vyssi, jak covid. Kdybych byla ted dite :), doufam, ze budu mit dostatecne rozumne rodice, kteri se budou rozhodovat na zaklade info a ne marketingu, kterym jsou zavalena media.

Příspěvek upraven 07.07.21 v 02:12

Tak ale musíš chápat, že to, k čemu tady nabádáš, prostě není žádoucí. :) Se s tím moc mažeš. Vakcina je všespásná a bezpečná! Pochybnosti se zcela ukonejší plánovaným,, prodejem,, v supermarketu, na benzínových pumpách, a přidá se kolo štěstí. Prostě, jako by to opravdu bonbon byl. Možná to bude časem i v regálech, jako,, samovpich,, Mně už jen tento přístup stačí. Není to normální. :) Nechápu, že je to ještě pro někoho neviditelné. Ale často si v této souvislosti vzpomenu na jeden citát.,, Někdy se lež tak rafinovaně maskuje za pravdu, že nenechat se oklamat, znamenalo by nemít zdravý úsudek.,, Na jméno autora si nemůžu vzpomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18678
7.7.21 07:02
@My Melody píše:
@Lavenderka
Neporadim s druhou davkou. Ale muzu ti nabidnout nekolik udaju.
Ockovani je vzdy o zvazeni rizika a benefitu. Jaky je benefit u mladych a zdravych lidi, je otazka, naopak u lidi starsich a nemocnych je benefit na strane ockovani.

Dobra zprava - variant delta je mene smrtelny. Na porovnani udaje z UK:
Alfa (angl. variant) - 1,9% letalita
Beta ( jihoafricky variant - 1,5% letalita
Delta (indicky variant) - 0,3% letalita

Letalita u delty u lidi starsich jak 50 let :
Ockovani: 2 davky : 0,9%
Neockovani : 3,9%

Letalita u lidi mladsich jak 50 let :
Ockovani : 0,010%
Neockovani : 0,011%

Zdroj : assets.publishing.service.gov.UK.governement

Takze rozdil temer neni mezi umrtnosti ockovanych a neockovanych pod 50 let.
Pokud si to rozdelis na vekove kategorie, do 44 let, pokud je clovek zdravej, benefit ockovani, neprevysuje riziko. A cim jdes do mladsiho veku, tim je to vic v neprospech ockovani.

J tomuhle všemi věřím, ale pro méně ockovani hlavně svoboda. Muzu kdykoliv s deckem na bazen, kino, do restaurace, na dovolenou… nejsem člověk co chce jen zbytek zivota nebo byt jen následujících dva dny pořad sedět doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.7.21 07:27

Po 2. dávce určitou dobu únava. Což samozřejmě mohlo být i bez očkování. Nyní OK. Mrtvých u nás do 44 let již je 268, takže moc nechápu, kde Melody vzala to, že benefit očkování do 44 let nepřevyšuje riziko. Ttotiž umírali i ti mladí, zdraví, ale to je u Melody házení hrachu atd. Ona moc statistiku nezná. Benefity u mne: s největší pravděpodobností (97 procent) již neonemocním, pokud ano, tak průběh bude lehký, neposkytnu možnost pro další mutaci, díky Covid pasu mohu cestovat atd. Vidím samé klady a to, že je neočkovači nevidí, je jejich problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18033
7.7.21 13:13
@Popeladym píše:
Tak ale musíš chápat, že to, k čemu tady nabádáš, prostě není žádoucí. :) Se s tím moc mažeš. Vakcina je všespásná a bezpečná! Pochybnosti se zcela ukonejší plánovaným,, prodejem,, v supermarketu, na benzínových pumpách, a přidá se kolo štěstí. Prostě, jako by to opravdu bonbon byl. Možná to bude časem i v regálech, jako,, samovpich,, Mně už jen tento přístup stačí. Není to normální. :) Nechápu, že je to ještě pro někoho neviditelné. Ale často si v této souvislosti vzpomenu na jeden citát.,, Někdy se lež tak rafinovaně maskuje za pravdu, že nenechat se oklamat, znamenalo by nemít zdravý úsudek.,, Na jméno autora si nemůžu vzpomenout.
:palec:

Nebo uz neplati " myslim, teda jsem", ale : " posloucham, teda jsem." Rekli jim, ze sa maji ockovat vsichni, tak s poslouchaji, vzdyt to rikaji v televizi :mrgreen:
Blby je, kdyz je clovek odkazanej jen na jeden zdroj informaci, takze si je nema jak overit, neposloucha lekare, vedce, kteri najsou moc v TV, takze nema jak slyset i jinej nazor.

Napriklad v debate na EM se lidi vysmivali z nejakych webu, ktere nazvali dezinformacni, ja ty weby neznam, nevim, co to je za web, ale lidi, kteri koukaji na klasicka media, si neuvedomuji, ze jsou taky dezinformacni? Jsem koukala na nekolk televiznich debat, vzdyt tam natvrdo lhali! Lekari, kteri jsou po krk namoceni v konfliktech zajmu s farmafimami…ty media taky neinfomuji objektivne a nestranne, ale delaji propagandu, manipuluji verejnou minku a lzou. Jaky je rozdil mezi dezinfo ezo- webem a jinym dezinfo ofiko- webem, TV, nebo radiem? Bohuzel zadny, kazdy jede tou svou linii. :D

„Nemuzeme lidem rikat pravdu v televizi, kouka na ni prilis moc lidi.“ :D
Rekl kdysi Coluche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.7.21 13:52

Mohu se My Melody optat, kolik je v ČR úmrtí do 44 let PO očkování? Bez očkování, jak uvádím výše, k dnešku 268!!! 268 mladých lidí, často otců a matek od malých dětí, lidí, kteří mohli žít, pokud by se stihli naočkovat. Lidé, po kterých zůstaly třeba dvě, tři děti. Takže si laskavě ty Vaše strašné nesmysly nechte od cesty.
Já jsem obvykle slušný člověk, ale u Vás se fakt musím držet, abych nepoužívala nespisovné výrazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
7.7.21 14:01
@šklíbakočka píše:
Mohu se My Melody optat, kolik je v ČR úmrtí do 44 let PO očkování? Bez očkování, jak uvádím výše, k dnešku 268!!! 268 mladých lidí, často otců a matek od malých dětí, lidí, kteří mohli žít, pokud by se stihli naočkovat. Lidé, po kterých zůstaly třeba dvě, tři děti. Takže si laskavě ty Vaše strašné nesmysly nechte od cesty.
Já jsem obvykle slušný člověk, ale u Vás se fakt musím držet, abych nepoužívala nespisovné výrazy.

Ale tak ty hlavně nesnasis odpirace ockovani nebo jak je nazyvate. Melody má svuj nazor, ty taky. To není zlocin. Aspon zatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.7.21 14:05

A proč bych je měla snášet, vždyť jedině díky nim bude moci dále Covid mutovat. Proč bych měla být tolerantní vůči skupině lidí, která ostatní ohrožuje? A ještě melou nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
7.7.21 14:07

Dvě dávky, jenom bolest ruky, jinak nic, žádné potíže. Brnkačka. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek