Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě můžeš zkusit pustit vysavač, ten u nás taky zabíral. Občas ho pouštím i teď a to je naší malé půl roku. Vždy se velmi rychle uklidní a usne při tom
Je to dle Karpa - pevné zavinutí, houpání, puštění bílého šumu. To by mohlo taky zabrat.
Teď například řve zase, a to jsem ji krmila před třičtvrtě hodinou, takže pokud to zvládnu a nikdo na mě něezavolá sociálku, nechám ji řvát ještě půl hodiny a pak ji zase nakrmím…je to šílené, fakt, většinou už v tuto dobu spí
Koukala jsem, že bílý šum se dá i stáhnout, jen nemám ho na čem pustit, ale taky už jsem zvažovala. Ale ona přes den i teďka už usne, jak jsem psala, 4 x, ale stejně se probudí max. po hodině hladem.
To zavinování jsem četla, ale tady v bytě je takové horko a ona je furt mokrá, že mi je ji líto ještě balit…
Opět jsem ji dala do pusinky dudlík, vždy ji na chvíli uklidní, ale pak ho začne vyhazovat a je řev
Dá se zavinout i do tenkého šátku, na youtube jsou dokonce i videa, jak zavinovat. Stačí tam zadat Dr. Harvey Karp.
@Arnica píše:
Dá se zavinout i do tenkého šátku, na youtube jsou dokonce i videa, jak zavinovat. Stačí tam zadat Dr. Harvey Karp.
kouknu, díky
Infacol ma ze vsech protiprdich kapek nejmene te ucinne latky. Nejvice ji ma espumisan. Ja zkousela vse ale ne a ne se to zlepsit. Spravil to az cas. Po vysazeni vsech moznych pokusu o levu olaveho briska to bylo lepsi. Ty kapky to jeste zhorsovaly. Vic jak litr by vypit nemela. Treba ji trapi skryty reflux a pali ji z toho zaha, tak to zahani pitim a je prepita a z toho ji boli brisko!!!
@sad 1 nejmladší taky pořád plakal, trvalo to 6týdnů plus mínus a jediné co ho uklidnilo, bylo kojení
Jenže trpěl na prdíky ao to víc ho pak bolelo bříško. Doktorka říkala, že je kapku dráždivější a místo častýho kojení, ho mám klubíčkovat. Doslova řekla-Chovejte co nejčastěji, tak často jak vám starší dovolí(bráškovi v tu dobu bylo 20měsíců)Prý se nemám bát, že se rozmazlí, že je to jen dočasné. A opravdu to přešlo
Tak že jsem chovala v pevném sevření i 2h v kuse
Starší to kapku nevydýchával, ale vyplatilo se to
Ovšem ted zas řeším, že usíná jen u kojení
Dudana nechce
Tak že když je přetaženej a najedenej, je to problém, páč se nepřisaje, ale bez toho zas neusne
![]()
Díky holky. Včera už jsem úplně potom odpadla po tom dni, tak jako po většině takových podobných. Noc byla zlatá. Jinak jsem to tak spočetla a litr denně nepřekročí, spíše je to kolem těch 950 ml ( včera ), a to pila hodně, takže většinou vypije asi kolem těch 900 ml.
Taky pořád doufám, že to spraví čas a pořád si říkám, že musím ještě vydržet aspoň tolik a tolik. Já ji dávám ten espumisan až v době, kdy je fakt přebalená, nakrmená, aspoň si myslím, že dost nakrmená, a přitom hystericky pláče a kroutí se. To ji dávám ten espumisan raději pro jistotu, kdyby fakt trpěla. Je to asi 1× denně. Když jsem ho právě dávala před každým jídlem, přestal potom už účinkovat.
Jinak jsem přemýšlela, že ode dneška zkusím jiný režim krmení. Budu se snažit i za cenu neustálého řevu ji nekrmit dříve než po dvou hodinách. Taky si říkám, že třeba věděla, že pořád bude mít přísun a proto se přádně nenajedla. Tak to zkusím změnit. Bude to asi boj, ale zkusím to. Teď jsem ji po sedmé nakrmila a nebudu ji krmit dříve než kolem deváté. Blbý je, že toho vypila málo, jen 80 ml, takže se obávám, že do devíti tady vydrží těžko. Zatím je ve vajíčku a kouká na houpající se hračky, ale dávám tomu ještě tak 15 minut.
Když bude potom plakat, vyzkouším vše možné, klubíčkování, chování, dudu, uvidíme…jsem zvědavá, jak se s tím poperu. Budu vás informovat.
V 8 začala, jako obvykle po 45 minutách, plakat a dudala zase jako blázen a vyhazovala dudu. Chvíli jsem ji pochovala, ale nepomohlo, klubíčkovala, nepomohlo, stále řvala v náručí, tak jsem ji dala napít fenyklového čajíku, a uložila ji do postýlky. Je zvyklá ráno vždy ještě dospat hodinku. No, zatím je klid, tak uvidím, jak dlouho to vydrží. Nejraději bych byla, aby usnula a za hodinku se probudila hladová. To by určitě vypila více.
Tak koukám, že spinká, tak se modlím a přeji si, aby spala asoň do 9 hodin, pak ji v klidu přebalím a po deváté bych ji nakrmila.
Jeste ti poradim, kup si v DM dudlik MAM classic. Poradila jsem to i kamoskam co jejich deti nechteli dudat dudlik. Tento uz nevyplivuji. Espimissanem nejde predavkovat, nevztrebava se vubec do tela. Ja ho treba kapala do UM a uplne jsem videla jak mizi pena. Eliminuje ty bublinky.
Jo a u nas pomahalo prez ruku na prebalovaku nahrivat lehce fenem a nosit chtela jen na tygra a hlavne davat probiotika, nam se osvedcily jedny z nejlevnejsich Laktobacilky od Swiss
Díky moc holky, ten Infacol chci taky zkusit, fenykl pije i malá, na doporučení dr. a stránky kojení znám, hledám…díky, jsem zvědavá ještě, co mi na to řekne pediatrička, ale je to fakt hrůza, to už pak člověk brečí s ní, jak je vyčerpaný.