Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak za hotové si dneska pořizuje bydlení málokdo… Každopádně jediné řešení, které se naskýtá jinak je to, že se dům rozdělí na 3 jednotky a vy budete užívat jen tu, která připadne přítelově matce. Pak vám do čehokoliv v této části nikdo krandat nemůže (maximálně přítelova matka).
@Gina108 Nemůžeme..už nějakou půjčku máme, zejména právě kvůli vysokým nákladům domu, kterých se dalo zamezit jedině tou rekonstrukcí.. my jsme tam zprvu nic nechtěli dělat, právě proto, že to není naše, ale už se to dál nedalo…byli jsme mladý a blbý a teď na to doplácíme, nejhorší je, že se s nima nedá domluvit, žádné argumenty a varianty neberou..
Teoreticky máte možnost domáhat se soudní cestou uhrazení dosud vynaložených investic - zejména pokud k nim došlo ještě v době, kdy měl dům jen jednu majitelku, se kterou jste měli dohodu (byť ústní) o provedení těchto prací a následném darování nemovitosti.
Vzala bys si právníka a ten by poslal sestrám dopis ohledně vyplacení. Dokud to neuděláte, tak tam můžou jezdit jak chtějí - buzerovat tě nemůžou, ale když se ti tam natáhnou na gauč a zůstanou týden, vyhodit je nemůžeš - oni jsou na rozdíl od tebe vlastníky domu.
Jinak k tobě si dovolí to, co jim dovolíš ty - nemají žádné právo kontrolovat tvůj život, tvoje peníze… ale všechny úpravy byste tam měli dělat po schválení jich třech. Není to váš nábytek, ani váš barák, takže teoreticky byste s nimi mohli mít ještě problémy, protože když budou tvrdit, že tuhle ložnici si chtěli nechat a vy jste ji vyhodili, tak jste sáhli na jejich majetek ![]()
Podle mě pokud není konkrétně stanovený, která část domu komu patří, má každá z nich ideální třetinu domu a tím pádem může vlézt kam chce a ty s tím nenaděláš nic…
Na durhou stranu kdyby tam bydlely i ty dvě, mohla by jim přítelova máma dělat to stejný… ![]()
@ynax Jakto, že to není náš nábytek? Oni nejprve řekli, že můžeme cokoliv vyhodit, ale pak když jsme si tam nějaký pořídili, tak jim to vadilo…to my chcete říct, že věci co tu máme patří jim?
Pokud jste ty věci kupovali, tak jsou vaše. Ale pokud se jedná o nábytek, který tam byl už před vámi, tak je těch majitelů ![]()
Jenže holky problém je v tom, že my na ten odkup nemáme, tak mě zajímá jen jestli se můžu bránit, když si stůj co stůj dřepnou k nám do kuchyně na náš nábytek a budou rozkazovat a chtít vyhazovat naše věci a nadávat mi třeba za neumyté nádobí, nebo že není zrovna vytřeno? Přiklad:v létě mě hnusně kritizovali, že jak je možné, že si dovolím tři měsíce marodit( jinak to nešlo) a že přijedou a chtějí vidět finance, nebo rozkazují i jeho mámě… já už jsem se asi smířila, že to naše nebude a budeme asi soudit, ale chtěla bych žít v klidu..ono je toho víc, já jen že jsem slyšela, že se rozdíl vlastnit a bydlet mít tp.. že by majitelé měli dodržovat soukromí domácnosti..
není nad mezilidské rodinné vztahy..