Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, píšu proto, že jsem na konci března prodělala revizi a od ní mám problémy s menstruací. Předtím byla pravidelná, první porevizní též, ale druhá zvláštní (jeden den velké krvácení, pak 3 dny nic a potom teprve regulérní MS) a teď by měla být třetí, ale už druhý den jenom špiním. Máte někdo stejnou zkušenost, popř. jsem se chtěla zeptat, jestli třeba někdo nepravidelnost řešil s lékařem? Nevím, čím to může být, že se to tak pokazilo. Moc díky ![]()
Ahojky, tvoje tělo prošlo obrovským šokem, tak může být rozhozené, proto se doporučuje po revizi počkat s dalším otěhotněním i půl roku. Tak dlouho může trvat, než se uklidní i cyklus. Pokud by se MS zpozdila o více než týden, tak zajdi na vyvolávačku, ale pokud přijde, tak je to v normě, mělo by se to do toho půl roku zklidnit.
Přeju Ti už jen samé pozitivní zážitky. ![]()
Ahojky, jsem také jsem po revizi pátek před velikonocema, první menstruace po 25 dnech, druhou jsem měla se špiněním cca 3-5 dnů, teď podle špinění očekávám třetí menstruaci, a co mi nejvíc pomáhá na úpravu je opravdu kontryhelový čaj, po první menstruci jsem ho vysadila, začala jsem špinit před druhou, nasadila ho a hned vše bylo v pořádku…teď ho opět nasadím, vysazuji ho v polovině cyklu, neměl by se pít při otěhotnění, proto ty přestávky. Jinak lékař říkal, že je to normálně, takže opravdu by to nic nemělo být, ale pokud cítíš, že je něco k lékaři okamžitě k lékaři, přeji ti ať je vše brzzo v pořádku. ![]()
@Mišanda Ž.. Tak to jsem na tom stejně, taky jsem v pátek dostala tablety a v sobotu před velikonocema bylo po všem, moje štěstí se rozplynulo, už tak Velikonoce nesnáším a teď ještě tohle ![]()
Jo a kontryhelový čaj piju taky, zpočátku mi vůbec nechutnal, ale teď jsem si už zvykla
a je fakt, že pomáhá.
Už se snažíte o další těhu??? My už ano, doufám, že za dva týdny budu mít // ![]()
@xCharlie píše:
@Mišanda Ž.. Tak to jsem na tom stejně, taky jsem v pátek dostala tablety a v sobotu před velikonocema bylo po všem, moje štěstí se rozplynulo, už tak Velikonoce nesnáším a teď ještě tohle
Jo a kontryhelový čaj piju taky, zpočátku mi vůbec nechutnal, ale teď jsem si už zvyklaa je fakt, že pomáhá.
Už se snažíte o další těhu??? My už ano, doufám, že za dva týdny budu mít //
jj už se snažíme po 2 menstruaci,v pátek jsem špinila,dnes nic no uvidim co bude,začala jsem pít od včera kontryhel…jinak MS bych měla mít po staru za 5 dní…jinak na první těhotenství jsme se snažili jen 1,5 měsíce, tak snad i teď to bude rychlé ![]()
My se taky snažíme už 2 MS a teď jsem dva dny špinila, ale MS zatím nedorazila…tak nevím, co to znamená…
Holky, tak to Vám závidím( myslím to, že Vám to vyšlo tak rychle), já mám všechno v popisku, tak si počtěte, jen doufám, že zas nebudem 2,5 roku čekat na další těhu ![]()
Nevěřila bych, že tu najdu hned dvě holčiny, co přišli o miminko v podobné době jako my, my jsme byli ve 14.tt a Vy???
Mě se MS ze 6-7 dnů extra silné zkrátila na max 3 dny slabé a z 30 dnů na 24,25 s velkými bolestmi v období ovulace. za pár dní jdu na kontrolu, tak snad budeme moudrejsi. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.