Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, mám na Vás velkou prosbu. Již rok se snažíme o druhé miminko, před prvním těhotenstvím bylo podezření na syndrom PCO, ale ještě před odesláním do CARu jsem otěhotněla. Teď chceme druhé dítě. Menstruace si dělá co chce. Tento měsíc nepřišla vůbec. Podle změn na děložním čípku si myslím, že jsem mohla mít ovulaci kolem 26. 1. 2009, ve čtvrtek 29. 1. 2009 mi píchli vyvolávací injekci. Od té doby mám každý den pocit, že to mám dostat. Bolesti v podbříšku, nevolnost a tak. Doktor mě ujistil, že pokud se nám podařilo „zadělat“, tak injekce neublíží. Chtěla jsem se proto zeptat, zda máte někdo zkušenosti s vyvolávačkou a za jak dlouho Vám menstruace dorazila, popř. zda jste byli těhotné atd. Budu Vám vděčná za jakoukoli odpověď.
Ahoj kracmeratko, když jsem otěhotněla podruhé, byla jsem si celkem jistá, že těhu jsem, ale můj gynekolog mi to vyvrátil, dostala jsem „vyvolávačku“. Za týden už uznal, že jsem těhotná
a taky mi tvrdil, že injekce miminku neublíží ![]()
JInak po „vyvolávačce“ jsem MS dostala tak do pěti dnů (tuším, že se udává, že MS by měla do týdne dorazit). Tak držím pěsti, třeba už máte opravdu zaděláno. Ahoj,M.
S vyvolávačkou nemám zkušenost. Jen mě zaráží, že jsi měla OVU 26.1. a 29 ti už píchali vyvolávačku. To je hrozně brzy a divné ne? Přece se musí počkat na druhou fázi cyklu…Jestli se zadařilo počít…
Ahoj holky, oběma Vám děkuji za odpovědi. Vyvolávačku mí píchl asi nejspíš proto, že ovulace byla jenom podle mě. Menstruace měla dorazit 10. 1. 2009, podle mne byla ovu 26. 1. 2009 (prý je možné, že dorazila později
) a 29. 1. 2009 mi píchli tu „vyvolávačku“, dnes jsem pět dní po injekci, doktor říkal, že by to mělo přijít do 10 ti dnů. Jenže my už bychom tak strašně chtěli, že doufáme, že to nedorazí a bude těhu. Ach jo, snad to nejsou plané naděje
Já taky dostala vyvolávačku těhotná, otěhotněla jsem 29DC, což mi fakt nenapadlo, normálně mívám cyklus 32dní, bez antiko teda. Zrovna jsme měli jet na hory a říkali si, že se po návratu začnem znažit. No a už jsem tam byla těhu. Jenže na ultrazvuku nic vidět nebylo, já tvrdila dr, že těhu být nemůžu, dostala jsem vyvolávačku, pořád měla pocit, že už to musím dostat (bolesti, špinění) a ono né, byla jsem těhu. Taky mi dr. říkala, že těhu injekce neublíží, spíš podpoří.
Vyvolávačka neublíží, buď dostaneš MS, když nejsi těhotná (do 10-ti dnů nejpozději), protože je to hormon, který se pomalu odbourává a jak se odbourá úplně, dojde k MS nebo naopak, pokud jsi těhotná, podpoří těhotenství. Dává se to totiž i na podporu těhotenství, např. po IVF si to holky píchají třeba i každý den apod.
Díky Všem za Vaše odpovědi. Dáváte mi naději
. Divné je, že po Proveře i předchozích vyvolávačkách jsem to měla nejdýl do tří dnů. Jenže ta nejistota a to doufání
![]()
Ahoj, MS nedorazila, ale ani mimi z toho nebylo, i když jsme tak strašně doufali
. Vyvolávačka nefungovala, protože nebylo co vyvolávat. Sliznice byla pouze 2mm, normál je 6mm. K ovulaci sice došlo (podle UZ), ale mimi se nemělo v čem uhnízdit. Takže jsem dostala další hormony a žádanku na spermiogram, protože bez umělýho oplodnění to asi nepůjde. ![]()
To je mi líto..
Ale nezoufej, určitě se taky dočkáš mimi!!! Někdy to chce hold víc času a hlavně trpělivosti!!! Přeju hodně štěstí a ať vám to vyjde brzy!!!!