Problémy s usínáním malých dětí

10.12.15 23:52

Problémy s usínáním malých dětí

Ahoj maminky :kytka: tak mám nové téma a to je :Usínání dětí. Zajímal by mě Váš názor na to a jak to vlastně děláte vy? Mojí dceři budou 3 roky v lednu 2016 a problémy se spaním má snad od narození. Žádný režim, nespinkame odpoledne a to jsme snad ani nikdy nespaly a kolikrát dokázala usnout i az někdy ráno, když byla ještě menší. Každý mi pořád radil a říkal jak to dělám špatně :roll: znáte to jak se maminky hlavně ptají na :kojení, spaní a jak děti jedí? Ale myslím si, že není nikde určeno, aby každý dítě mělo stejný režim. Vzdy jsem odpovídala : tak si to vyzkoušejte, ona opravdu nechce spinkat..Bylo mi už trapne, že vážně něco nezvládám a dělám něco spatne… Ono to nebylo ani o tom, že by mě musela mit u sebe, někdy jsme s malou spaly spolu a někdy byla v postylce, ale prostě nedokazala usnout treba i par hodin. Byly jsme s malou sami podotykam. Od dvou let mala zacala spat celou noc. Do te doby se v noci budila..Potom jsem si vlastně našla přítele, odstěhovali se a malý jsme udělali pokoj a dali tam i postýlku. Přímo, ze bych si za tim rozhodnutim stala se říct nedá, ale přišlo mi to Fér vuci nám a chtěla sem, aby mala mela svuj prostor…Ze začátku to bylo hodne těžký ji to naucit, protoze pritel proste netoleruje ponocovani a vysedavani u postele apod.. Snažila jsem se ji to naucit, protoze mi ti přišlo spravny pro ni. Chvilku to šlo a po čase což je problém, který ted resim je, ze nechce spinkat sama v pokojiku, rika mi veci jako, ze me ma rada, ze nas nebude kopat (v noci, kdyz spinka, nevydrzi totiz spat klidne, tvrde spi max 3hod.),ze chce byt s nama apod..Me tohle boli a nevím jak se mám zachovat. Jak by jste to řešili vy? Cekame s pritele miminko a vim, ze pokud mala bude chtit byt u nas az se to maly narodi, tak to udelam, aby ji to nebylo lito.Bude urcite zarlit apod…Ale vrta mi hlavou otazka, zda je spravny trvat na tom, aby spinkala sama v pokoji? A nebo ji nechat spat u nas tak, ze by tam mela samozrejme svou postel. Vím, že to někomu bude připadat hloupý a třeba ani nepochopí proč se tu na to ptám, ale mě to trápí a je mi ji lito :oops:.Děkuji vam za odpovědi a zkušenost :hug: :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Misskaaa
11.12.15 00:01

Když byla menší například půl roku zkoušela si nastavit nějaký režim? Jak si jí uspávala respektive jak si postupovala při dávání spát? Co třeba dělá když s ní nejsi v pokojíčku a ona má usínat sama? Zkus jí vysvětlit že bude mít brzo sourozence a že musí být velká sestřička co spinká sama v posteli. Zkoušela jsi jí třeba něčím uplatit?

• Citovat
  • Upravit
11.12.15 00:14

Misskaaa

Tak, když byla malinka tak většinou usnula s mlickem (s flaskou) jinak jsem zkousela, mit zhasnuto, protoze jak se budila, chtela jsem mit rozsvicenou lampicku, kdyz byla miminko teda ;-),potom chvilku pustit pohadku, kdyz byla starší, vyprávět něco. Režim jsem zkousela několikrát od7-7 s odpolednim spaním, ale to byla katastrofa. Odpoledne jsem ji nikdy nedonutila spat a byla unavena az kolem 4-5 takze pak usinala treba ve 2-3 rano ;-)takze jsem to po dvou tydnech asi zavrhla..Potom jsem zkousela posunout cas, ale nikdy nesla spat odpoledne, a kdyz uz se to povedlo tak to samé;-)usnula az někdy kolem 2-3.Když jsme spaly u mamci tak ta nechápala, jak takhle malý dítě vydrží dlouho nespat… No pak mi kamarádka radila, ze se budi, protoze jsem s ni v pokoji a treba kdyby spinkala sama, bude spinkat celou noc. Tu moznost takoveho rozdeleni (kvuli pokojum)jsme měly az ted s přítelem. Takze jsem to zkusila, pokojíček, postýlka…Ale ona to bere spis jak zradu. Že ja jsem s tátou (říká příteli tati) a ona tam s nami nemůže byt. Tohle jsem ji presne už rikala a vysvětlovala vsechno mozny, ale ona ma svou hlavu :roll: no a dela to, ze vstává z postele, přijde za nama. Pořád mě volá apod…at ji slibim co ji slibim nic neplati :roll:… Snazim se ji cist knížky, ale u těch proste neusne, neusne ani když tam jeden z nas je 8o…Zkoušeli jsme ji i zavřít v pokoji, to bylo taky dost neprijemny pro me, ale nezabralo.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.12.15 00:34

Určitě bych malé dítě vzala spát k sobě. Proč zadělávat na noční běsy, strach atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.12.15 02:09

Měla jsem tu sáhodlouhý příspěvek a je fuč…:-(
No nic takže ve zkratce. Osobně jsme zásadně proti násilnému oddělování od matky. Může to způsobit až trauma. Známá se takto nechala manželem donutit, zavírat řvoucí dítě do pokojíčku, a nakonec se z toho začalo v noci pomočovat. Mně malý 2,5 roku spí v postýlce vedle naší postele a není to problém. Nech tomu dítěti čas a prováděj tu změnu postupně. I mi čekáme mimi a budeme brzy zvykat na vlastní pokoj, ale prvně to bude postýlka dál od postele, pak otevřené dveře (místnosti jsou hned vedle sebe) a pak až nějaké zavírání.
Jinak mi moje maminka radila vždy vytvořit rituál. My máme: Vykoupat, pak pohádku, pak se zhasne, lehne, chytí mě za ruku a během chvilky spí. :potlesk: Dokonce už si sám říká, že chce jít spát v čas co máme určený - kolem osmé večer a spí celou noc až do osmi-devíti ráno, s tím že mi nesmí usnout přes den, pak je to večer peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
11.12.15 08:20

Jak pise marion taky mame utvoreny ritual chodi kolem 8 spat a i si uz sama rika ze jdeme, jsou ji 4 roky, usina normalne sama zatim ale v loznici a cekame mimi tak pomalu bude mit taky presun na trvalo do sveho, i ted v nem obcas spi a v pohode ale ucim ji to pomaloucku a postupne, nalakam ji na hracky, ma na chodbe roviceno, a rano prileze ke me do postele :D jinak jako mensi jsem ji musela uspavat davat ruku takze to taky nebylo jednoduche byla jsem sama a spaly jsme spolu v posteli, ale postupne si navykla na samotne spani hlavne teda taky vekem da si ledacos vysvetlit.Chce to vytrvat a fakt nenutit nasilne pak nikdy nebude chtit spat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
11.12.15 10:04

Můj má 2,5 roku a kolikrát mi po obědě nechce spát, je to hrozné 2 hodinové uspávání. Když to neudělám, taky by usnul až v 16 hodin. Co stoprocentně pomáhá je hodinová až dvouhodinová procházka (pěšky) před obědem. Malý se tak unaví, že není problém.
Postýlku máme v ložnici. Večer, pokud není unavený, je to sranda. Když neposlouchá, posílám tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.15 10:23

Děkuji za příspěvky :hug:. Jinak..ted budu premyslet jestli ji to zas rusit a davat postylku k nam nebo to nejak zkouset. Ona za mnou chodi nekdy brzo rano (ani nevím v kolik 8o :D )si hajnout ted poslednich par dnu :nevim:..Nevim jestli ji nejak chybym nebo me potrebuje proste :roll: Mela jsem to udelat postupne jak tu pisete :? :roll: jinak nějaký ten rituál proste budeme muset zkouset :oops: ;) pak budu chtít, aby děti chodily spinkat spolu :andel:…Bojim se spis co se skolkou jak to bude s tim spaním apod…Od ledna ji chci zacit postupne davat do skolky, kde pracuje moje mamca. Malá měla možnost několikrát tam jít a pořád mi to připomíná jak by tam chtěla byt s dětmi. Do kontaktu se stejne starými dětmi se moc nedostanem, jen jednou za cas takže jsem se rozhodla ji tam postupne dávat. Tak jsem zvedava jak to pak bude se spinkanim :oops:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.12.15 10:54

A proč je tak nutné, aby holka spala sama? Mně je jí úplně líto, jak to čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.15 11:56

Není to úplně nutné. Ale jak mi kamarádka radila, abych ji zkusila dat spinkat samotnou, aby spinkala celou noc (protoze pry se deti budi, aby kontrolovali zda tam rodice jsou)tak jsem to zkusila, myslela sem ze bude rada ve svym pokojicku :roll:,ale mozna bylo brzo ji tam davat a nebo jsem to mela udelat sama za sebe, abych pak nemela vycitky svedomi ze tam nechce byt. A kdyz uz jsme ji tam tu postylku dali tak jsem zas nechtela par dnu po tom to davat zpet, ale zkouset to, aby se to naucila. Od te doby co jsem tehotna tak je vic na me upnuta :nevim: nikdy me nevyzadovala a ted proste me „potrebuje“ breci, kdyz odchazim coz se nikdy nestalo a chce spinkat semnou ikdyz tam s malou nekdo je u postylky nez usne…Rano si stejne prijde ke me lehnout :hug:.. Nejradsi bych s ni spala v postely :lol: jako dřív, ale to jsem mohla zůstat sama a byt dál zavisla na svem dítěti, protoze to jsem stále dost :oops: :srdce: ale nemůžu přítele odstrcit, kdyz to neni jeji tata nechape to a nejsme spolu az tak dlouho, aby mu to treba nevadilo… Neni zly, ani to nemysli spatne, ale jeho nazor je :Aby dite spalo samo, ze se to musi naucit, ze az budem mit druhe nebo pujde do skolky tak se zblaznim jestli to bude takhle pokračovat dal, ze obcasny chozeni za rodiči do postele bere, ale ne kazdej den..s postylkou do loznice nema problem…A tak jsem chtela slyset vas nazor jestli mate deti u sebe a nebo je od urcityho veku davate do pokoju, aby se naucili byt samostatny? :nevim:… Co tu tak čtu tak mate spíše děti u sebe a neresite to :oops: proste se ridite svym citem…Ale myslim, ze je rozdíl pokud ziji s otcem sveho ditete a nebo s jinym chlapem, ktery nema deti a spise se ridi nazorama nez citem. Takze pokud jde mala k nam do postele a je to casto tak mu to vadi :zed: :roll:,kdyby to byl jeji tatinek tak to neresi a ja se tu nevypisuju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.12.15 12:09

Heleď. Já taky nežiju s otcem mého dítěte. A problém s tím nemá. Dokonce ani neměl problém s tím, že malý chvíli spával s nám v posteli, ale mě to začalo vadit, já taky potřebuju svůj prostor a když mám z jedné strany chlapa a z druhé dítě, ak to je fakt hrozný. Postýlku mám tak, že když se malý probudí, tak na nás hned vidí, zkontroluje a spí dál a kolikrát už spal v místnosti sám až do ráda, když jsme třeba byli pryč a hlídala ho teta nebo babička, tak u sebe měla jen chůvičku a bylo to ok.
Jinak malý je na mně co jsem těhotná taky šíleně upnutý a to takto nebyl nikdy, vždycky se dovolával tety, ta s ním jen blbne a chodí na hřiště a nic víc po něm nechce, nevychovává ho, tak jí úplně zbožňuje. Co jsem těhotná úplně se to obrátilo. Podle mě to jsou hormony.:-D I moji koně se chovají jinak i pes je hodnější, dokonce i manžel do mě hustí, že mi „jinak“ voní vlasy… Prostě hormony noo… proč to na ně nesvádět že… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.12.15 12:13

@adriana99333 ona mu rika tati a cekas s nim dalsi dite, vubec bych neresila, ze to neni biootec…
Nenech se uvrtat do neceho, co je tiroti srsti. Vsechny deti mi v tomto veku courali do postele, prostredni syn dokonce temer rok. Je mala, nechce byt sama, nenutila bych. Jen bych to upravila tak, aby se vam dohromady spalo pohodlne a aby se to nezvrhlo v traveni celeho vecera v posteli s ditetem, to uz by vazne dobre nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
11.12.15 12:48

Ja mam pocit ze cim min nad tim clovek premysli a resi to tim snaz to pak jde, ja taky hrozne resila ze musim uspavat atd..a pak nejak postupem casu kdyz jsme zavedly ritualy tak zacala chodit sama ze uz chce a dokonce se kazdemu chlubi ze spinka sama ve svem pokojicku :D ale nebranim ji aby kdykoliv prisla nebo spala v loznici obzvlast kdyz je nemocna coz je bohuzel temer porad a je uplne v pohode nema zadne stresy nebo co tady nektere pisou, ale je fakt ze davat dite spat vylozene s revem ze tam nechce asi taky neni dobre ale to ani podridit spani diteti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.15 12:53

Ja resim veci co maminky :oops: :lol: :roll: ja od te doby co jsem tehotna, splasily se mi hormony a furt neco resim… A mala je peoate najednou na me jako klíšťatko :oops: :andel:.. U ni je prave problem, ze dokaze usnout par hodin :lol: a cim unavenejsi je, tim horsi uspavani :nevim:…Takze postylku dame k nam do loznice a uvidime jak to pujde :palec: :mrgreen:..Kazdopadne to byla moje chyba a mela jsem to udelat postupne a tolik se rim nezabyvat :oops:.Ale myslela jsem spis, ze mi vetsina budete tvrdit at spinka sama :think: 8o ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
11.12.15 13:07
@Bibi239 píše:
@adriana99333 ona mu rika tati a cekas s nim dalsi dite, vubec bych neresila, ze to neni biootec…
Nenech se uvrtat do neceho, co je tiroti srsti. Vsechny deti mi v tomto veku courali do postele, prostredni syn dokonce temer rok. Je mala, nechce byt sama, nenutila bych. Jen bych to upravila tak, aby se vam dohromady spalo pohodlne a aby se to nezvrhlo v traveni celeho vecera v posteli s ditetem, to uz by vazne dobre nebylo.

Tak tak… Táta je ten kdo vychovává ne ten kdo plodil. A on si to taky musí srovnat a na dítě si zvyknout. je důležité, aby bral obě děti stejně, jinak to nevlastní bude trpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí