Spaní kojence v 6 měsících

Anonymní
5.12.15 13:23

Spaní kojence v 6ti měsících

Prosím vás, nevím, jestli to má řešeni a zda to řešit s MUDr. Malej má 6m ale vyloženě nemůže spát. Před každým spaním bugr. Uspávám bud u prsa nebo nošením. A nakonec spi cca 30 min. ale pak si stejně mne očka. Někdy se vzbudí s pláčem, jindy si hraje a povídá. Je to stejný v šátku, v kočáře, někdy pomůže když s nim ležím. Nemate s tím někdo zkušenost? Ŕíkám si proc nespí, když je unaveny? Ale prostě ne. V noci teda moc problém není. Budi se tak 1×-3× na kojení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16219
5.12.15 13:31

Mám od pěti měsíců doma to samé. Prý je to normální, protože jejich mozek zpracovává už mnohem víc zážitků, tak prostě nemůžou zabrat tak snadno (asi jako když se nám před usnutím honí v hlavě milion myšlenek a ne a ne usnout). Taky je to u nás stejné v postýlce, kočáře i u nošení, akorát v tom kočárku míň brečí, protože se alespoň dívá okolo. Vydrž, ono se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
5.12.15 13:38

30 minut je špatně? Kdyz mi spí přes den více, tak jsou ty noci mizerné.

• Citovat
  • Upravit
753
5.12.15 13:47

Kolem 6 měsíců to byla 2× denně 20 minut ;) a pak vzhuru do půl 10-10 a pak večerní spánek s klasickým nočním vstáváním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
5.12.15 13:49

Mame to stejne, pres noc spi prakticky vkuse pres den tak 2× pul hodky. Lepsi nez aby prospal pul dne a pak celou noc zlobil… kdyby byl moc unavenj urcite usne, cim jsou vetsi tim min uz bude spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
5.12.15 13:53

@teepe
Mě by to nevadilo, kdyby nebyl protivný. Ale hodinu je dobrý a pak už kňourá, zívá ale spat nebude. Dycky prso nechce, a vzhledem k tomu, že má 8kg, ho natřásávám, jen když už vyloženě únavou řve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
5.12.15 14:00
@Mango_Lassi píše:
30 minut je špatně? Kdyz mi spí přes den více, tak jsou ty noci mizerné.

Náš naspí přes den většinou 4 hodiny, v noci se probudí max. 2× na dudlík a spíme do 6 ráno :nevim:. Každé dítě to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
5.12.15 14:20

@Aamanda včera jsem udělala tu chybu, ze jsem vozila spiciho 2 hodiny přes den v kočárku. Výsledek? Šel spát o půlnoci, ve 3 byl vzhůru, ve 4 ráno zas usnul a spal do 9

Příspěvek upraven 05.12.15 v 14:23

• Citovat
  • Upravit
5010
5.12.15 14:22

Mě malá tak do roka spala přes den jenom za tu cenu, že jsem ji vzala do nosítka, schovala pod bundu a chodila a chodila. Každý den takhle dvě tři hodiny na procházce, nesměla jsem zastavit, to se okamžitě probrala. Až po roce konečně vzala na milost kočárek a ustálila si nějaké ty denní spánky, nejdřív dvakrát kratší, pak kolem 15m jeden odpolední delší. V noci mi teda začala spát taky až po roce, houpáním jsem večer uspávala do 10m. Jak měla ten spánek nějak rozhozený a byla unavená, bylo to peklíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
5.12.15 14:29
@Anonymní píše:
Prosím vás, nevím, jestli to má řešeni a zda to řešit s MUDr. Malej má 6m ale vyloženě nemůže spát. Před každým spaním bugr. Uspávám bud u prsa nebo nošením. A nakonec spi cca 30 min. ale pak si stejně mne očka. Někdy se vzbudí s pláčem, jindy si hraje a povídá. Je to stejný v šátku, v kočáře, někdy pomůže když s nim ležím. Nemate s tím někdo zkušenost? Ŕíkám si proc nespí, když je unaveny? Ale prostě ne. V noci teda moc problém není. Budi se tak 1×-3× na kojení

Nam to taky dela.Ale od narozeni
jsou nam 3 mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.12.15 20:21

Starší dítě se mi dlouho neumělo vypnout. Takže přes den spal jen v jezdícím kočáře (kde klidně dal klidně i hoďku, hoďku a půl), uspat večer byly manévry. Zvlášť po tom, co začal lézt.
Mladší usíná sice líp, od 5 měsíců ale to taky není úplně nejjednodužší (hlavně díky zubům). A dá si svojí půlhodinku a má naspáno. Po tom, co začla lézt, je to zase o level horší.

S doktorkou bych to asi neřešila, protože Ti žádný zázračný způsob, jak uspat dítě nebo ho přimět spát hodinu neporadí. Věř, že až přejde na jedno denní spaní, bude to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
3.5.16 20:31

Ahojte. :mavam: Náš Kristiánek v 6ti měsících spí hned po koupání a jídle, po sedmé hodině - chovám cca 10minut..
Budí se na jídlo 2×, jednou kolem půlnoci, další buzení kolem třetí (napije se a spí)a okolo šesté už má oči dokořán. :srdce: :)
Poté spí kolem deváté po ovocné svačince. Většinou cca 30minut.
Další spaní kolem dvanácté po zelenině to stejné. Někdy v kočárku, někdy v postýlce.
Každý den chodím v 15:00 s kočárkem na vzduch. To spí někdy do čtyř, někdy déle.
V sedm zase koupání.

Máte někdo nějaký tip jak to udělat abychom nenarušili režim koupání a vydržel spát déle? Buzení mi vůbec nevadí, ale vstávat o půl šesté mi mnohdy přijde vážně brzy. ;) :lol:
PS: Když jsem se snažila vynechat některou jeho spací půlhodinku, byl potom přetažený.
Dostává Sunar a večer do něj dám občas trochu kaše Hipp.
Myslíte, že kdyby měl jiné mléko, nebo jinou kaši, že by spal déle?
Jaké dáváte vy? ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
9.5.16 12:58

@Makyna1234 jakoby jsi psala o nas s tim rozdilem, ze my vstavame ve ctyri. Tohle mi ale zacal delat po pul roce. Do pul roku spal do seste samozrejme s nocnim kojenim(tak 2× az 3×) ja kojim a taky davam kasi od hippu. Ja si myslim ze je to fakt vyvoj. A budme rady za tohle. Nedavno jsem tu cetla o pani co se ji dite budi po hodinkach a ona tak nespi uz pul roku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.5.16 10:01

@Makyna1234
Já bych to vydržela, měli jsme totéž. A ted si spánek protáhl, a spime do 6:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...