Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chci se zeptat, zda máte někdo podobný problém. A jak jste to vyřešili…
Jsem na mateřské. Dceři je rok a pul. A já místo abych padla vyřízena vecer/v noci do postele, tak mám problém proste usnout. Spánek neprichazi…Vstávám kolem 9h ráno s dcerkou a v noci si jdu lehnout kolem půlnoci, jedné hodiny a nic. Prostě se převaluju hodinu i 2 v posteli a ne a ne usnout. Nakonec si vezmu nějaký bylinky na spaní…Přičítám to tomu, že nejsem před spaním unavená. Přes den únavu pociťuju, ale jak si dám sprchu a odpočívám, když mi malá usne, tak mě najednou unava opustí a já cumakuju do tmy…Jako by tělo najelo na nějakej režim, kdy odpadne lítani kolem malé a má víc energie.. ![]()
Nejvyšší čas si pořídit druhý, to usneš hned jak padnes do postele ![]()
Ahoj, já začala “nespat” taky s prvním dítětem. A špatně spím 22 let. Střídá se lepší a horší období. Nepomohlo mi nic. Je to začarovaný kruh a nápor na psychiku. Ale já to přijmula a nespavost je má dlouholetá kamarádka. Bylinky mi nikdy nepomahaly a z prasku mám obrovský respekt, to jsem si vzala když šlo do tuhého. Po čem paradoxně dobře spím je sklenka vina.
Jinak kdo nezažil, nepochopí.
@JancaS84
jo to je super doporučení a nebo mít super nespavé dítě ![]()
@Danci83 hele spát do devíti je u nás scifi, takže mě napadá jestli nejsi přespaná? Co spánek v poledne? Jinak bych zkusila to co zkouším na naše dítě být víc venku, víc se unavit a nepouštět televizi, telefon. Ale jestli spíš od půlnoci do devíti. Tak spíš devět hodin. To je luxus.
@anavi13 píše:
@JancaS84jo to je super doporučení a nebo mít super nespavé dítě
@Danci83 hele spát do devíti je u nás scifi, takže mě napadá jestli nejsi přespaná? Co spánek v poledne? Jinak bych zkusila to co zkouším na naše dítě být víc venku, víc se unavit a nepouštět televizi, telefon. Ale jestli spíš od půlnoci do devíti. Tak spíš devět hodin. To je luxus.
Taky mě napadlo. Nastav si budík na šestou, co vstáváme všichni.
Třeba ráno už připrav oběd než malá vstane, o to víc pak budeš mít času pro ni. Nelehej si s ní po obědě. Řekni si, chci raději odpočívat až v noci.
@krukynka prý šestou
a všichni
moje zlatíčko vstává o půl páté
druhé zlatíčko se budí několikrát za noc a provokativně spí do sedmi
polední spánkem už neznám, ani jsem ho moc neznala.
takže spánek od půlnoci do devíti mj přijde neuvěřitelný ![]()
Ja mam problem usnout, kdyz jdu spat az o pulnoci. Kdyz jdu v 11, je to jeste v pohode. Pulnoci se proste neco „překlápí“ a nejde to, tak zkus jit driv, ale rano vstavej driv, ne az v devet. Jinak nevim ![]()
Tak pokud nejsi unavená tak to neni problém ne? Usneš ve 2 spíš do 9 to je 7 hodin spánku, někomu to stačí. Já chodim spát o půlnoci a vstávám v 7 - 7: 30.
Podle mě jsi prespana a pres den se málo unavis. Vstávat v 9 je luxus, to bych taky večer jen tak neusnula. Jaký mivate denní program? Co děláš v době spánku po obědě? Ja v dny, kdy třeba kvůli počasí nebo nemoci jsme cely den doma, taky špatně usínám. Když jsme 2 x 3 hodiny venku nebo třeba na X km výletě, tak je to hned lepší. Ale já mám ty děti 3, vstáváme většinou kolem šesté a za cely den se fakt nezastavim. Pri jednom pekne spicim dítěti tu únavu jaksi nemáš kde vzít. Tak si to užívej, do postele bez o hodinu později nebo ráno vstan dřív nebo třeba v době posledního spánku hodinu cvič…
@Dorotka101 jojo. Presne tak. Ja mam neurologicke onemocneni k tomu, dcera byla nespave dite. Taky tak 15 let, mozna vic. Zaberou mi jen silne leky, ale taky se jich bojim. Clovek si zvykne, kdyz mu nic jineho nezbyva.
Nespani dobře znám. Co si dát dvě pivka? Po tom usnu na hned
![]()
Asi Ti staci tech sedm hodin
zkus ten cas vecer vyuzit a proste delat neco produktivniho nebo si cist, pripravit si treba cast jidla na obed a tak. A ber pozehnani, ze muzes spat do 9ti
bych driv jak tu nekdo radil nevstavala a proste si uzila, ze muzu byt dyl vzhuru a zkusila toho vyuzit.
Mam teda opacny problem… Taky mame rok a pul cacorku… A teda vecer padam za vlast..
Teda, do deviti se u nas v zivote nespalo… budicek mame cca sesta-pul sedma. Lejdy mi spi jen hodku pres den, a tak nemam cas se pres den nejak zrelaxovat… A vecer jde na sedmou do postele, ja si k ni vzdy na chvili lehnu, a vetsinou jsem tuha ja driv jak ona..
Vylezu za hodinu rozespala, a kolem devaty-pul desaty musim jit spat, pac jsem vyrizena.. ![]()
Mozna chodis spat moc pozde, pretazena… ![]()