Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky ![]()
Už nějakou dobu se trápím se zuby, u dentální hygienistky mi byl diagnostikován zánět dásní + k tomu kaz pod výplní, který dělá hroznou paseku. Poslední tři dny skoro nespím, nemůžu ani pořádně jíst, na dnešek jsem spala 45minut a už prostě nemůžu, do toho onemocněla malá a já jsem už fakt na dně
Dneska ráno jsem byla na pohotovosti v Liberci, pak doktor se kouknul, poklepal, a řekl, že tam nic nevidí, že by tam byl nějaký kaz
nemá RTG a tak mě dal akorát prášky na bolest a poslal mě domů
Jedu tam tolik kilometrů, sháním hlídání pro nemocné dítě, zaplatím 90kč za pohotovost a nakonec jsem tam kde jsem byla?
Jsem už z toho opravdu nešťastná už vůbec nevím co mám dělat, mám doma hafo mezizubních kartáčků, pasty, gely na dásně, ústní vodu corsodyl ale stejně prostě absolutně nic nepomáhá… dokážu pít jen vodu a sníst jen něco co není teplé, sladké a nemusí se moc kousat ![]()
Má otázka… lze si nechat vytrhnout zub na vlastní žádost? Co to obnáší?
Doktor taky říkal něco o umrtvení? až pak mě napadlo co si pod tím mám představit? na netu jsem našla pod pojmem umrtvení tak maximálně injekci co se dává před zákrokama, nebo rovnou tahání nervů ![]()
Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti, jelikož jsem už vážně na dně děkuji
Weru,
zkus to polít kysličníkem..já bych po zkušenostech na pohotovosti jela už rovnou na kliniku kde je zubní oddělení i lůžkovou částí..tam by ti měl někdo pomoci..
@werunkaw123 pokud tam má zánět, tak umrtvení moc nepomůže… jinak umrtvení je právě ta injekce… Na vlastní žádost netuším, jestli Ti to vytrhnou, ale asi záleží, jak kde. Mmchdm, kámoška z Liberece, jela až do Phy, protože v Liberci jí udělali něco podobného co Tobě (prášky na bolest a ať si zajde ke svému zubákovi) a další pohotovost v Pze.. Tam jí zuby ošetřili a bylo po problému…
@peggy.sl zkusím se podívat na netu, jestli tady něco takového vůbec máme ![]()
@martina.se joo kdyby to šlo tak tam pojedu, ale už kvůli financím, cestě, a to že je malá nemocná mi to jaksi neumožňuje ![]()
@werunkaw123 je mi jasné.. ale na ten Lbc jsem zatím neslyšela právě chválu… No snad se Ti podaří někoho ukecat, ať Ti ten zub aspon otevře - pak by bolest povolila - nechápu, proč to dr neudělal ![]()
No, čeká tě utrpení. Na zuby mi vždycky pomohl Valetol, ale ve velkých bolestech už jsem nebyla schopná nic dělat, protože jsem byla spíš zfetovaná. Na pohotovosti ti asi evidentně nepomůžou, takže jedině zajet někam jinam nebo to vydržet do pondělí a pak jít ke svému doktorovi. Každopádně se zánětem a tím kazem dohromady bych ti opravdu doporučovala si nechat ten zub vytrhnout. Já jsem takhle měla obě dolní šestky a jak jsem se prostě bála toho vytažení, tak mi ho doktorka léčila. Bylo to v pohodě, ale pak se přestěhovala a po čase mě zase začaly bolet a začaly se mi rozpadat a není nic účinnějšího, než takový zub vytrhnout. Držím palce a ať tě to moc dlouho netrápí ![]()
@martina.se Já jsem právě čekala, že mi to minimálně otevře a zbytek nechá na zubařce
ale dle něj tam žádnej kaz není i když ho tam hygienistka viděla
na to mi řekl, že on nemá RTG aby to potvrdil, že tam je a do té doby s tím nic dělat nemůže ![]()
To taky nechápu jak ho tam chce vidět, když má být pod výplní ![]()
@RadkaCh takže to jde, když si sama řeknu, že se fakt nechci trápit s nějakým zdouhavým nejistým léčením, ale chci zub vytrhnout?? u mě se taky jedná o 6stku akorát nahoře ![]()
@werunkaw123 Tak jako zuby jsou to tvoje, ale taky záleží, jakého máš svého doktora. Pokud je s ním normální domluva, tak snad nebude dělat ofuky. Na pohotovosti bych s tím moc nepočítala, tam se do toho moc nehrnou, ale je fakt, že to už vyloženě jejich práce není. Ale otevřít ti ten zub teda měl.
No to asi budeš muset počkat do Ponděli a zajít ke svýmu zubaři at se ti na to podívá a zub ti nejspíš znova pod výplní vyvrtá a opraví. Jednou jsem měla zánět v zubu a bolelo to neskutečně tak jsem prostě obešla všechny zubaře tady a nikdo mě nevzal že nemám kartu. Až na konec jsem jela do nemocnice za zubařem a zub jsem si nechala vytrhnout a bylo po bolesti. Každý ted říká že je to škoda protože to byla stolička docela potřebná. Nebo zkus zajet do nemocnice třeba tam ti pomůžou
Jestli máš zánět dásní tak ti měla dentistka něco dát a každopádně čistit, čistit
@werunkaw123 píše:
Ahoj holky![]()
Už nějakou dobu se trápím se zuby, u dentální hygienistky mi byl diagnostikován zánět dásní + k tomu kaz pod výplní, který dělá hroznou paseku. Poslední tři dny skoro nespím, nemůžu ani pořádně jíst, na dnešek jsem spala 45minut a už prostě nemůžu, do toho onemocněla malá a já jsem už fakt na dně
Dneska ráno jsem byla na pohotovosti v Liberci, pak doktor se kouknul, poklepal, a řekl, že tam nic nevidí, že by tam byl nějaký kaz
nemá RTG a tak mě dal akorát prášky na bolest a poslal mě domů
Jedu tam tolik kilometrů, sháním hlídání pro nemocné dítě, zaplatím 90kč za pohotovost a nakonec jsem tam kde jsem byla?
Jsem už z toho opravdu nešťastná už vůbec nevím co mám dělat, mám doma hafo mezizubních kartáčků, pasty, gely na dásně, ústní vodu corsodyl ale stejně prostě absolutně nic nepomáhá… dokážu pít jen vodu a sníst jen něco co není teplé, sladké a nemusí se moc kousatMá otázka… lze si nechat vytrhnout zub na vlastní žádost? Co to obnáší?
Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti, jelikož jsem už vážně na dně děkuji
Doktor taky říkal něco o umrtvení? až pak mě napadlo co si pod tím mám představit? na netu jsem našla pod pojmem umrtvení tak maximálně injekci co se dává před zákrokama, nebo rovnou tahání nervů
umrtvení myslel určitě toho zubu = umrtvit nerv vložkou a poté kořenový kanálek vyčistit a definitivně zaplnit… vytrhnout by to na vlastní žádost jistě šlo, ale záleží zda to není škoda, to je vždy až ta poslední možnost.. navíc na pohotovosti se do toho nikomu chtít nebude…
dentální hygienistka měla k dispozici rentgen, že diagnostikovala kaz pod výplní?
i pokud nemá dr. rentgen je možné provést vyšetření - na poklep, na studené atd.
bolí tě to nepřetržitě, nebo jen na nějaký podnět? na sladké, studené, teplé, na skus??
dokážeš lokalizovat přesně zub? ![]()
@RadkaCh já ale nemám svého doktora
zatím zubaře intenzivně hledám, volala jsem již několika až mi jedna zubařka řekla, že mě vezme, ale bohužel né dříve než 3.6 do té doby, ale zešílím
proto jsem tolik spoléhala na tu pohotovost…
@bobin ano, od té hygienistky mám právě správně naměřené ty mezizubní kartáčky, soft kartáček na zuby, pasty, gely apod… a čistím čistím několikrát denně… jelikož aspoň při čištění zubů to tolik nebolí…
@werunkaw123 No tak jestli má hygienistka ten rentgen tak at ti ho zapůjčí že ho potřebuješ na ošetření že bez toho ti nikdo nic dělat nebude, jestli tam ten kaz opravdu je.
@pettom bolí mě to stále, nemusím ani jíst ani pít a stále to bolí… jakmile si lehnu tak ta bolest je naprosto nejšílenější, to mi to opravdu vystřeluje až přes tvář pod oko
Ten zub, mě bolí jako ze stran, né ze spoda kde je vlastně ta výplň… a dentistka na to přišla při čištění zubního kamene, že je to prý vidět, že tam ten kaz je… nevím přesně kde ho viděla, ale říkala, že ta plomba je na prd udělaná, že je tam i nějaký převis nebo co… ![]()