Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien píše: Více
prave taci maji často porad malo a hledi, jak by se na kom prizivili.
@Radúzka1234 píše: Více
Tiše závidím. ![]()
Právě ony se ochuzují i o ty pěkné věci. Mnohdy pro sobecký zájem.
Kdybych mohla hned druhé. Bohužel si musím počkat až jednou budu babička. Klidně na plný úvazek. ![]()
@Lada_adal píše: Více
Jsem ráda, že mamka i tchýně neměly problém někdy v tomhle věku pohlídat o víkendu, po práci se projet s kočárkem a strávit a námi část své dovolené
jsou to skutečně milující ženy, matky a babičky
![]()
@Anna766 píše: Více
Napsala jsem tam kdyby. A už v prvním příspěvku jsem psala, že moje babička byla ročník 1914.A že mne snadno hlídala, když byla někde v 53 letech v důchodu, a život se s ní tedy taky nemazlil, protože jí dvě děti ze tří zemřely a dělala v lese.Ale,dnes je stresující doba daleko víc. pokud ty to tak nemáš, je fajn. A reagovala jsem na zakladatelku v tom, že moje máma taky nikdy nehlídala, a je rok 1948,takže to není zase tak, že by se dřív babičky úplně hrnuly i když narozdíl od těch dnešních mohly snadněji než dnes.
@Anonymní píše: Více
Ony se ochuzené necítí, kdyby ano, jednají jinak.
@Velryba černá píše: Více
Není pravda, obcas citi. Ale vini z toho ty deti, ne sebe.
Nám, co jsme 55+ se říká „sendvičová generace“.Zatím co naše matky byly již dávno v důchodu, moje třeba od 53 let, a to už se prezentovali jako staří a nemohoucí lidé, po kterých se už nemůže nic chtít, tak na nás jsou tlaky ze všech stran. Potřebují nás jak děti, tak vnoučata, a už se musíme starat mnohdy o nemohoucí rodiče. Zdravotní stav se taky už zhoršuje. A do toho musíme valit často v nepřetržitém provozu.Jak se cítíme my, a kde máme brát na to všechno energii, to už ale nikoho nezajímá.
@PaníBovaryová tomu nerozumím. Ale jak jsem psala, já si svých dětí užila (a ještě užívám)tak, že se velmi často cítím až přehlcená, tudíž pochybuji, že bych se mohla cítit ochuzeně. A kdyby mi nejstarší dítě třeba za šest let přineslo mimino, pořád budu mít doma třináctiletého puberťáka.
Chápu, ony si to užily/neužily se svými dětmi. Myslela jsem to čistě, nesobecky.
A stejně je hezké vidět ty pokroky.
Mnohdy je to opravdu sranda. ![]()
A ze které strany je to sobecké/nesobecké?
Svych deti mozna. Mluvim o tom, ze babicky se casto sice vnoucaty odmitaji zapodivat, ale pak druhym dechem vyctou svym detem, ze vnoucata malo nutily do vztahu s nimi.
Nečetla jsem celou diskuzi, tak možná už opakuju něco, co tu bylo, ale já předpokládám, že babička bude mít svoje vnouče ráda a právě proto s ním sama od sebe bude chtít trávit čas. Vždyť to je její krev, rodina, ne nějaké cizí dítě, které jí „mladí“ vrazí a hlídej nám.
Chápu, že babičky můžou být zaneprázdněné a unavené z práce, to jsem já taky, ale když chci s někým být, tak prostě jsem. Pokud by babička hledala výmluvy, proč s dítětem nemůže trávit čas, pro mě by to znamenalo, že ho zas tak moc ráda nemá a to by mě mrzelo extrémně.
@PaníBovaryová tak jsme asi holt každý nějaký. Nemám zkrátka dojem, že bych měla chuť se až do konce života extrémně zabývat dětmi, ale proč bych to pak měla někomu vyčítat, tomu zkrátka nerozumím.
Nic za tím nehledej.
Můj komentář neměl vyznít sobecky.
Abychom se pochopily. ![]()
@nikitice píše: Více
dalka je taky problem…pohybuji se ted mezi single padesátníky + a tam se porad resi dálka a proč to někomu vadí, ze když se chce všechno jde