Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9414
28.7.24 20:41
@Keyllah píše: Více
Tak v tomhle případě je sobecká, nepomůže, i když je to objektivně potřeba, žádný rozmar. :nevim:. Co to má společného s jejím dětstvím? To bývá automatika. Když si člověk v životě zpracuje komlexy, tak bývá ve stáří generativní, stará se, zajímá se o svoji " větev" co způsobil. Když ne, tak je závistivej, nepřející a soutěží s mladýma, aby to náhodou neměli lehčí, než on. Erikson to např. zpracoval dobře viz ty jeho vývojová stádia. Mrkněte, hovoří to za vše.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
28.7.24 20:41

@Alušáček Moje tchýně je taky „divná osoba“. Mě to, že nepohlida vysvětlila tak, že se necítí na to mít doma čtyřleté dítě, když jsem jela akutně s ročním dítětem na pohotovost. Nehlídá nikdy za žádných okolností. A pak ti takovahle osoba vpali, že je budeš mit u sebe doma az budou kompletně nemohoucí a nedojdou si ani na záchod. Nebudu. Když potřebují tak jim dojedu do lékárny, nakoupit, postarám se o zvířata, zaleju kytky. Ale nikdy se o ně nebudu u sebe doma starat a přebalovat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.7.24 20:47
@Fazulina píše: Více

No, to vás asi nečekají lehké časy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.7.24 20:50

@DaM2 tohle je ale fakt extrém, no. Děcko bych v nouzi pohlídala takřka komukoli.

• Citovat
  • Upravit
41
28.7.24 20:51
@Anna766 píše: Více

Hele já spolwham na to, ze naši nejsou úplně vypatlani a nedali ročnímu dítěti třeba mcdonald :mrgreen:

Já naopak sem názoru, ze lepší maslo, než ty umělý ramy apod.
Matka si celkem potrpi na kvalitní potraviny, takže i kdyby dala jednou za 3 měsíce dítěti kvalitní párek, tak neřeším :nevim:
Spousta matek řeší opravdu každou kravinu.

Jasne, když má dítě nějaký potravinový alergie, ale aby dvouletý nemohlo si dat chleba s máslem a sunkou mi přijde přehnane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 20:52
@Takyjedna píše: Více

DĚKUJI, za pochopení. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
41
28.7.24 20:52

@DaM2 hele tobě se vůbec nedivím!
To musí být fakt radost s takovou ženskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
28.7.24 20:58

@Velryba černá To já taky. Ale ona ne. Kdyby byla fakt nemohoucí tak mě ani nenapadne ji o pomoc požádat. Ale ona je extrémně vitální, jezdí na túry na kole, stará se o zahradu, o zvířata… Chodí třeba 4 km pěšky na vlak..ale pohlídat ctyrletaka, když musím jet s dítětem které je na kortikosteroidech na pohotovost, protože se mu špatně dýchá nepohlida.. kdyby mu jen pustila televizi, dala tatranku a dohlédla na něj, tak je mi to fuk..ale to nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 21:05

Je mi 50, babička ještě nejsem. Kdybych nyní byla, nemohla bych jako babička v tom smyslu, jak by zakladatelka chtěla, fungovat. Mám velmi náročnou práci, někdy i přes víkend (zdravotnictví). Mladší dcera ještě studuje, takže finance jsou třeba. Rodiče stárnou a potřebují už pravidelnou pomoct, takže kdyby starší dcera měla mimi, jako plně funkční babička bych asi nefungovala. Starám se také o dům a zahradu. Koncem týdne jsem někdy tak unavená, že jsem ráda, že mám aspon jeden den na odpočinek. Když je delší volno, cestujeme, u toho relaxuju…

• Citovat
  • Upravit
3371
28.7.24 21:07

Kromě toho, že se chodí později do důchodu (tzn. vliv má čas, energie, volno…), tak bych řekla, že do věku 50-60 let dozrávají lidé, kteří měli děti, protože to byla společensky jasně daná věc. Manželství/partnerství, děti a dalších 30 let práce.

Až nyní se v hojné míře objevují ti, co si řeknou, nebudu dbát na tlak společnosti a děti si pořizovat nebudu, protože je fakt nechci a společnost mě nedonutí.

Takže si myslím, že akorát dospělí do bodu, kdy mohou odmítnout ty vnoučata, protože jejich starost to není a svoji přítěž, kterou nechtěli, si už vychovali :lol: :nevim:.

A samozřejmě, řekla bych, že rodinné typy, co byly dříve milující matky, jsou z velké většiny i milující babičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
28.7.24 21:19
@Anonymní píše: Více

Kdyz nezvladas vic deti, proč nemas jedináčka? A myslim ti vazne, není to rypani. Spousta lidi presne z tohohle duvodu zustanou u jednoho ditete.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
28.7.24 21:21
@Anonymní píše: Více

A to je dalsi vec. Většina lidi ve veku kolem 50ti de uz staraji o sve rodice. Fakt si nedovedu představit, jak po svoji mamce, co chodi „kontrolovat“ babicku jeste chci, aby mi hlidala dite. Tim spis, ze pracuje. Vidim, jak ji ta logistika zmaha a fakt chci, aby si sama odpocala.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
28.7.24 21:23
@DaM2 píše: Více

Je to TCHÝNĚ, ne tvoje mamka. O ni maji pečovat JEJÍ deti.

• Citovat
  • Upravit
48
28.7.24 21:28

Je mi 53 a nemuzu se vnuka nabazit, chodim k nim kazdy vikend, kdyz mam dovo a nikam nejedu tak taky, kdybych nemusela do prace jsem tam porad, to uz by myslim vadilo i jim :lol:, nechapu jak to muze nekoho nebavit, vzdyt ty miminka jsou tak uzasny a nikdy se to nebude opakovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
28.7.24 21:40

Ty jo, ja zasnu.
Je mi mezi 50 a 55 a kdyby starsi dite melo mit miminko to by byl teda sok! Teoreticky by na to dcera vek i mela (20) ale nejak nechapu proc?!
Nedovedu si predstavit sebe v roli hlidaci babicky v tomhle veku. Kdy bych mela hlidat? Jako ze o vikendu kdy mam trochu casu pro sebe, tak bych mela hlidat miminko? Nebo snad misto dovolene? To je celkem scifi.
Doufam, ze dcera bude nadale myslet na svoji budouci karieru a nebude se jeste rozmnozovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová