Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: VíceŽe se ptá, kdy bude vnouče není přece žádný slib, že u něj bude pečená, vařená?
@e008 píše: Více
Však taky doplatek za důchoďák můžete být leckde luxus, pokud nechtějí mít rodiče doma.
@Anna766 píše: Více
Jásný, já měla na mysli nějaké delší hlídání. Ségra žije teď v podnájmu 1+0 ve dvou
U nich doma v posteli ještě s kočkou vnučka nic moc. Těší se až bude malá ještě starší na to cestování.
@Alexandria Nixia píše: Více
Presne tak, kdyz se jedna o pocty mist ve skolkach nebo delku rodicovske dovolene, kdy maji matky nastoupit do prace - vzdycky se najde nejaky „chytrak“ co přijde se zazracnym resenim „a proc nezapojite babicky??“ „Musite vic zapojit babicky!“ ![]()
@Fazulina píše: Více
No vždyť. Já bych rozhodně byla radši v duchoďáku než u mladých.
@PaníBovaryová píše: Více
Anebo dejte dítě babičce a věnujte se manželovi aby vám neutekl za milenkou. Nejste jen matka, jste i manželka!
@Alušáček píše: Více
Ona čas nemá. Má své zájmy a tím to bohužel končí. Moje dítě, moje povinnost. Dále se semnou o tom nebaví. Když jsem před lety poznala otce mého dítěte bylo to právě samé, kdy bude vnouče atd. Přišlo mi, že se těší na roli babičky i dětsví jsme měli fajn. Samozřejmě jsem si dítě nepořídila kvůli ní nebo jen tak z rozmaru.
@terien píše: Více
Můj táta by radši umřel sám doma než jít do ldn někam. Takže jsem ho měla doma a ráda jsem to pro něj udělala. Ne každý chce být pryč v důchoďáku od rodiny.
@Anonymní píše: Více
To je opravdu divná osoba. Dokážu pochopit, ze pro někoho třeba nejsou vnoučata zabava, ale ze nepohlida aspoň občas když je potřeba je zvláštní.
@e008 píše: Více
Byla trénovaná..dneska jsou lenivejsi..třeba já…a pak se začnou ty klouby ozývat a je to náročnější.
Záleží jaký typ babička je..jestli celý život dělala fyzicky, nebo je aktivní sportovkyně…nebo jestli je hodně společenský typ, případně na cestování a výlety, které si teď chce popřát
Přesně tak. Mám kamarádky, které jsou nešťastné z toho, jak s nimi jednají dcery/snachy. Pokud i hlídají vnouče, tak si ho ani neužijí, protože mají milion různých nesmyslných, až buzeračních pokynů. Někdy se taková babička už bojí i na vnouče promluvit. Jednou slyší, že dítě nesmí slyšet „NE“, pak zase „my nešikulkujeme“, nesmí slyšet žádné negace, nesmí se na ně zvýšit ani hlas. Běda dát zdravému dítěti kousek buchty, nebo párku, případně koupit zmrzlinu. A to nemluvím o „biomatkách, a kojomatkách“,případně vegankách. Pokud dneska babičky valí na tři směny, nebo o víkendech, a téměř do sedmdesáti, tak musí někde taky načerpat energii na další směnu. A pak si jednou chce užít vnouče, a musí se chovat jako nějaký naprogramovaný robot. Neříkám, že to tak je všude, ale mám dost kamarádek, které to tak mají.
@Anonymní píše: VíceČlověk by měl především myslet na sebe
@Velryba černá píše: Více
Já jsem taky k babičce jezdila i jako dospělá, na dovolenou třeba, a potom i s prvním dítětem. Ale byla jsem z vnoučat jediná.
Kojomatka těžko bude dávat dítě k babičce. Zase to v té kritice nepřehánějte.