Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148927
28.7.24 16:56
@hopsahejsa píše: Více

Ale já reagovala na něco úplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
28.7.24 16:56
@Anna766 píše: Více

Tak já bych to definovala tak, že bych chtěla aby měl syn dítě dřív, než jsme měli my třeba. At jsem živá či ne. Nejde mi o status. Já se mamince narodila a její maminka umřela, když mi byl rok a tátova maminka, když mi bylo 6. Určitě také chtěly, aby maminka měla děti bez toho, aby myslely na to, že budou hlídat. Ještě mamka bydlela daleko od obou. Já bych chtěla, aby se moje maminka dožila toho, až bude mít můj syn dítě :srdce: Ona teda taky. Bere ho jak syna, když už byla u jeho narození. A tam fakt nehraje roli to jestli měla či neměla čas na hlídání. Tchýni je 84 a tchánovi 86, ty už říkají, že se nedočkají a také nepřemýšlí nad hlídáním. U nás to asi bylo vždy o tom „dožít se vnoučat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
28.7.24 16:59
@Anna766 píše: Více

Jo sami, tam moc lidí nebydlí, že by ho někdo zbořil. Oni tam i spali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.7.24 16:59
@Alušáček píše: Více

Ne pro každou matku je to smysl života :nevim: některý by obcas rady i vyrazily třeba na wellness nebo šli alespoň s chlapem do kina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.7.24 17:00
@nikitice píše: Více

Já už to psala, moje babičky bydlely daleko - jedna v cizím státě, druhá v jiném kraji. Přes školní rok jsme si častěji volali než jsme se viděli (z mnoha důvodů), hlavní pré bylo o letních prázdninách a pak o Vánocích, a i tak mi to přišlo naprosto dostačující, skvělé a úžasné. Prostě jsem to brala tak, jak to je. Optikou dneška jsem byla nějaký chudák a babičky těžce se nezapojující ignorující krávy, přitom jsme měly výborné vztahy, zažila jsem toho plno a nemám pocit, že by mě jakkoliv obohatilo, kdyby mě vozily v kočárku nebo ňuchlaly od narození. Navíc teda jsem samozřejmě nebyla jediné vnouče, takže je jasné, že jejich možnosti se tříštily mezi víc dětí apod. Ale podstatou je, že dnešní matky mají prostě nějaká očekávání na naprosto všechno - na to, jak má být jejich děcko očkované, na to, jak se má chovat učitelka ve školce, na to, jak se má babička angažovat atd. Pletou si na sebe bič ve smyslu nenaplněných představ, protože k tomu všemu si neumí nic vykomunikovat (kde jinde by to mělo být lehčí než si promluvit s vlastní matkou), radši si založí anonymně diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
28.7.24 17:00
@nikitice píše: Více

To muselo být skvělý :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.7.24 17:01
@Trollolol15 píše: Více

Tak ať si zaplatí studentku na hlídání ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.7.24 17:02
@hopsahejsa píše: Více

Však klidně můžou, ale tady pani reagovala na to, ze ji rodičovství baví a hlídání nepotřebuje.
Tak ji říkám, ze ne každá to tak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
28.7.24 17:03

A jo, já myslela, že se to vztahuje k povinnostem babičky, že by měla automaticky hlídat, aby mladí mohli do kina a na wellness :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 17:04

@nikitice dle me neni vubec podstatne dozit se vnoucat, ale uzit si to s nimi v jejich zivote nekolik dalsich let pokud mozno aktivne.

• Citovat
  • Upravit
148927
28.7.24 17:05

Mě teda rodičovství taky naplňovalo. Tomu rozumím. Děti jsem vždycky chtěla. S mými dětmi hodně trávil čas můj tatínek, jejich dědeček. Dneska už mezi námi není bohužel a děti na něj vzpomínají pořád :srdce: ten čas s dědečkem a vzpomínky už jim nikdo nevezme a to je to krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
28.7.24 17:07

Hele já vlastně nevím, kdy jsem potřebovala hlídání. Napadla mě jen nemocnice, když byly malému dva roky. Tak hlídal manžel, pak možná 2× za dobu co chodil do školky a pak už to bylo spíš o rozplánování prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
28.7.24 17:09

Tvoje matka určitě o nic nepřichází jen proto, že nechce být hlídací babička. Užila si to už se svými dětmi. A že se dneska babičky vzpírají být hlídacími babičkami? Jednak jdou o dost později do důchodu, než generace před nimi, druhak je jiná doba, mají jiné možnosti, chtějí si už odpočinout, věnovat se svým věcem. To se dřív nenosilo. A neznamená to rozhodně, že dítě nemá babičku.

• Citovat
  • Upravit
45
28.7.24 17:10

Jsem jedináček a mám jednu 4 letou dceru, slušnou, hodnou. Nikdy nám ji nikdo nevozil, nehlídal na víc než pár hodin co xxx měsíců a jen na vyžádání těžce výjímečně. A to až tak od 3 let. Vztahy s rodiči mám v pohodě. Mamka pracuje v kanclu, často home office, dovolené, pohoda… nemá ještě 60. Když přijdeme na víkend, aktivně se dceři nevěnuje. Nejde s ní na výlet, na procházku nic. Ideál sedět na zahradě a pozorovat dítě. Koupí jí spoustu věcí a tím to hasne. Pak se dozvím, ze všude po rodině říká, ze oni ji chtějí hlídat a já jim ji nikdy nechci dát… za 4 roky si o ni nikdy neřekli. Ale za to jsem slyšela spousty,,až,,… až bude chodit, mluvit, větší, samostatnejší…. Bla bla kecy.

Mě hlídaly pracující babičky neustále, víkendy, prázdniny, když byla babi v práci, byla jsem s dědou nebo prababi… od mimina… podle mě je to tím, ze neví, jaké je to bez hlídání těžké a tak neřeší … já mám zkušenost bez hlídání, takže už teď vím, ze já dceři budí aktivně hlídat a bude to pro mě na prvním místě jí pomoci a ulehčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6233
28.7.24 17:13
@Anonymní píše: Více

No to samozřejmě, ale jak jsem psala já babičky neměla, protože si mě jedna užila rok, druhá 6 let. Tak se mamka bála, že se nedožije vnoučete už u mě, když jsem furt nechtěla. Tak to pak říkala i tchýně, že by se ráda dožila. A já bych samozřejmě také chtěla si užít vnoučat jinak, než že je jen uvidím. Na dovče se mi libilo, že tam jezdí s vnoučatama třeba paní 55 let. Dětem bylo kolem destíti let. To třeba neklapne u nás. Synovi je 18 a mě 48. teprve jde do třetího ročniku a pak by chtěl cestovat. Říkal, že děti tak nejdřív ve 30. Učí se japonsky, chce moc do Japonska. Takže vidina, že mi bude 70 a vnoučatům deset.. to už s nima moc nenacestuji :mrgreen: Samozřejmě může se změnit cokoliv, neřeším to. To že jsem řekla, že bych klidně babičkou byla, neznamená, že chci aby nedodělal školu a nesplnil si sny samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová