Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.7.24 19:47

@terien já podmiňuju se starání o rodiče, třeba tím že se nechovají jako *** a když je občas slušně poprosím tak mi neřeknou bez do *** je to tvůj problém.. tak když tě někdo pošle do ***, když ho o něco prosím tak určitě když on mě poprosí tak hned pobezim že?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.7.24 19:47
@Keyllah píše: Více

Ano psala. Také budu mít máslo na hlavě jako ona teď.

• Citovat
  • Upravit
25138
28.7.24 19:49
@Anonymní píše: Více

To tady nedávno psala jako teorii jedna uživatelka. Že to tak bývá, když někomu je hlídáno, tak se neumí vcítit do pozice toho, kdo hlídání nemá a nutně potřebuje a naopak. Mojí mamce taky oboje prarodiče na střídačku dost hlídali a ona mně nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
28.7.24 19:54

jaké máslo? vždyt jsi psala, že dětsví jste měli fajn, takže ona se o tebe starala, ale ty starost ve stáří o ní podminuješ péčí o vnoučata? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113

Za prvé, babky byly ještě v plné síle v důchodu, dneska jsou servané jak rybíz, a za druhé, kde bereš tu jistotu, že se dřív všechny hrnuly? Moje máma je ročník 48 a nechtěla hlídat nikdy a to byla ještě v důchodu taky brzo. mně třeba moje babička ročník 1914 měla na krku furt. Já hlídám když je to nutné, vnučky mám ráda, ale je to už občas unavující, Však poznáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473

Najednou tě posílají do *** :mrgreen: tak holt budeš doplácet ten důchoďák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
28.7.24 19:55
@e008 píše: Více

Taky bych řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 19:56
@terien píše: Více

Nebudu, tak prodají nějaký majetek a na duchodak bude hned…

• Citovat
  • Upravit
41603
28.7.24 19:56

a řekla jsi jim to? ví to? že se o ně ve stáří postaráš, pomůžeš jen pokud se budou starat o vnoučata? možná si myslí, že když se o ni starali v dětství o tebe, tak ty se postaráš o ně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 19:57

@Alušáček Tak i tady to jede, každá babička si chce vynahrazovat svobodu a hlídat jednou za čas je prostě fuj. Přitom pokud měla potomka ve 30 a ten si pořídil dítě taky ve 30, tak do prvního vnoučete má tak období 10-12 let, kdy je bez dětí a může si vše vynahradit. Očividně to ale nestačí. Tak ať si vynahrazuje svobodu a vzpomene si na to, až jí bude 70, 80 a bude si stěžovat, že k ní nikdo pořádně nechodí.

• Citovat
  • Upravit
6296
28.7.24 19:59
@Velryba černá píše: Více

Syn bude s babičkou potřetí sám na pokoji na dovče a už se těší :mrgreen: Baví ho to víc, než s náma :mrgreen: Hlavně není na přistýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Venetia
Už jsem zde psala moji zkušenost.
Jsou v ní odpovědi na tvé otázky.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá

Jednou za čas je také dost široký pojem.

• Citovat
  • Upravit
150064
@boball píše: Více

Moje babička měla těžký život, deset dětí, fakt bych netvrdila že já jsem servaná a ona byla v pohodě. Byla nadřená za život mnohem víc než já v jejím věku a hlídala nás každé prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.7.24 20:00

Ty asi pořád nechápeš, že oni si tu tvojí finanční podporu mohou vymoci. No nic, ani se nedivím, že se do hlídání tvých dětí nehrnou, jestli jsou dětičky po mamince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová