Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
28.7.24 17:17

Já měla první vnouče když mi bylo 40. Ale sama jsem měla ještě taky malé děti. Teď mám vnoučata tři a moje všechny děti už konečně jsou dospělí. A nechci moc vnoučata hlídat. Pořád jsem s dětma někde jezdila, tak bych si to teď chtěla užít sama. Taky mě to vyčítají, že nechci hlídat vnoučata, že oni byli u babiček pořád. Matky vnoučat do práce nechodí, tak možná až začnou, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: budu si je brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
28.7.24 17:22
@Trollolol15 píše: Více

Ale nám babicky klidně pohlídají dite když budou mít čas. Neberu to, ale jako samozrejmonst, nebo povinost a nějak moc to nevyužívanám. Mám dojem, ze zakladatelka dobu minulou idealizzje, ze všechny babicky byly hlidaci, což teda rozhodne nebyly. Stejně tak naopak v dnešní době je sousta babiček, nazhavenych na vnouče. Vždyť stačí počíst tady v diskuzich, kolik je témat, babička nás stále otravuje. Znám i rodinu kde jsou děti každý vikend u prarodičů, což já osobně nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
28.7.24 17:39
@Anna766 píše: Více

Možná zapomněli jak práce je s malými dětmi a nemají na to energii. Jinak já tedy ženské posedle po tom aby se staly babickama moc nechápu. Mě to přijde jak kdyby neměly v hlave nic, jen vozit kočárek. Já si mateřství užívám na 100%,ale nechystám se být 100% babička, mám i jiné zájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
28.7.24 17:43
@Alušáček píše: Více

Já takovou jednu z babiček mám. Podle mě kdybych si nedávala pozor, tak by mi syna zabalila do kufru, propašovala pryč a vydávala za vlastního. Některý ženský to tak mají, a popravdě nevím, co je horší. Jestli babička ignorujíci nebo babička s jedinym zájmem- vnouče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
28.7.24 17:48

No, mě připadá, že je to takový stádní pud. Teď nejsou rodinné záležitosti moderní, co v minulosti většinou fungovalo, a většinou si na to lidi nestěžovali, tak to teď zavrhneme, nakydáme na to špínu, abychom nebyli jako trapný. :mrgreen: Teď je jinej Zeitgeist, lidi si teď maj užívat, nebo spíš přesvědčit ostatní, že si užívaj, nějaký nemoderní babičkování, pche… Já trochu přeháním, taky to může být názorově rozředěné, ale ta tendence, brát rodinu jako zdroj neplacené práce a užít si tu je. Já jsem třeba zažila babičky „moderní“ - nesnášely ani mateřství ani babičkování, na jednu mám dvě vzpomínky a stejně nehezké, pak mě odstřihla, druhá mě sice znala, ale totál ignorovala - nikdy na mě nepromluvila přímo, vždycky jenom řekla mámě - řekni tý holce… tuším, že ani netušila, jak se jmenuju a do které třídy chodím. Nehlídala mě žádná z nich ani den. Hlídala mě cizí paní ze sousedství, která si v životě zažila, co to je, nemít rodinu a nikam nepatřit ani v mládí. Já tedy doufám, ještě dlouho babička nebudu, ale až budu, tak na to nebudu držkovat. Kdo si pořídil děti, zařadil se do součásti komunity, který se kdysi říkalo /tradiční / rodina a měl by podle toho šlapat. :mrgreen: (Toť můj názor a kdo má jiný, ať si to pak vyžere sám a z toho mýho, ať se klidně po…e) :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 18:00
@DaM2 píše: Více

Vidím to podobně a přesně pro to, jsem toto téma otevřela. A jak se tak probírám příspěvky, nestačím se divit.
Já jsem třeba s dítětem 5 let sama. Moje matka mi nepohlídá ani když musím k lékaři. A to jsme se sestrou trávili dětsví u babiček běžně. Občas nás hlídala sousedka přes chodbu. Nežádám od ní hlídání z nějakého mého rozmaru nebo, že je to její povinnost.
Já mám přeci také možnost využít babičku stejně jako to dělala ona? Ale ona nechce, protože má své zájmy? Takže matka sama má máslo na hlavě a stejně někdo napíše, že to není její povinnost nebo, že na to prostě není a kecy kolem. Ano moje povinnost pak není ji po té pomáhat třeba k lékaři.

• Citovat
  • Upravit
56138
28.7.24 18:02
@Lady_MB píše: Více

No jo, jenže dneska je možností, co dělat. Já si teď v 49 přijdu znovu jak ve 20. Ta volnost najednou. To je boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
28.7.24 18:06
@jkra píše: Více

To jo. Ale mít pro své děti hlídání prarodičů nadstandardně ale pak u vnoučat tvrdit jak já si děti vychovala a vy si pomozte jak chcete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15296
28.7.24 18:08
@Anonymní píše: Více

A jak ti to matka vysvětli? Když ji požádas, ze musíš k doktorovi, jestli na 2h pohlídá dite, tak řekne ne? I když ma čas? Kdyby jsi třeba skončila v nemocnici, nepomůže ti? Já tedy nemyslím, ze povinnost babiček je žít vnoucaty, ale pomoc v rodině beru jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
28.7.24 18:08
@hopsahejsa píše: Více

Povinnost to určitě není, ale je fajn, když babičky chtějí mít dobrý vztah s vnoučaty. Zrovna dřepíme v kině s manželem, je to super když můžeme bylt i spolu kako partneři a za zadkem nám imrvére nelítají děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 18:13
@kačka39 píše: Více

A to je to. Vy sama jste využila babiček možná pro nějaký svůj zájem?
Ale sama váháte jestli budete někdy hlídat? :think:

• Citovat
  • Upravit
106491
28.7.24 18:41
@Dollorres píše: Více

To už je o deset let méně než mně…to už se věk prvomatek posunoval do vyššího věku @Ernais
Pokud tě měla ve dvaceti, jestli dobře počítám a ještě dcera, u které je mírně větší předpoklad, že bude mít dítě dříve než syn, tak to stíhá.
Ale to je poslední generace…moje máma třeba byla babičkou v 38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
28.7.24 18:45
@Pidulka1991 píše: Více

Hlavně to vnouče rychle vyroste a v 15 letech už o babičku mít zájem nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
28.7.24 18:48
@Anna766 píše: Více

V 15 ne, ale od těch pěti, šesti to je ideál. Vnučka si ségru užívá teď víc, než když byla v kočárku. Ségra se těší až ji bude moc vzít na hory. Teď ji měla v kempu. Tak určitě je ségra akční, jezdí i na kole. Tak ne každá babička má dům a zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
28.7.24 18:53
@nikitice píše: Více

Však o dům a zahradu vůbec nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...