Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
28.7.24 22:18
@Lada_adal píše: Více

Moje dcera v mých 50 bude mít 27, už ji potáhne na 28. Takže si to klidně dovedu představit. Věk na děti mít bude. Školu doufám, že bude mít taky hotovou. Hlavní je, aby našla normální protějšek. To je dneska snad jediný zádrhel, kterého se obávám. Aby našla normálního chlapa pro život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11200
28.7.24 22:19

Já to mám s našimi vyřešené už dávno, řekla jsem, že až nebudou soběstační, okamžitě jdou do LDNky, či domova důchodců ;). Naštěstí mají zkušenosti s babičkou, takže půjdou, pokud neumřou doma teda :). No a já to zase říkám svým dětem, nechci být x let nikomu na obtíž.
Radši budu přebalovat vnoučata, než dospělého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.24 22:26
@annali píše: Více

Buťte ráda, že nečetla.
A tenhle podstatný názor zde nepadl. Pokud jsem opravdu četla pozorně.
Když ne, omlouvám se za chybu.
Nemění to nic na tom, že pod váš názor se také podepíšu. ;)
Podobný princip funguje ve všech vztazích.

Příspěvek upraven 28.07.24 v 22:29

• Citovat
  • Upravit
547
28.7.24 22:28

@Bytsamsebou Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
28.7.24 22:54
@PaníBovaryová píše: Více

S tímhle mám osobní zkušenost. Tchýně na vnouče kašle. Zájem absolutně na nule, vidí ho jednou do roka, když se někde náhodou potkáme a to si chce udělat hlavně fotku pro kamarádky. Kdysi udělala scénu, že ji vnouče nemá rádo, protože k té pro něj absolutně cizí osobě nechce. Za nos se nechytla, špatní jsou všichni kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
28.7.24 22:55
@Markéta80 píše: Více

A v kterých dobách? Mne je 58. a nezila tak ani moje matka ani babička nad.1910

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
28.7.24 22:56

Tak já mám teda velké štěstí, mamka (51) se před 4 měsici stala babičkou a do té doby jsme se vidaly tak 3krat do roka ne že bychom neměli dobře vztahy naopak ale nějak nebyl čas, mi predelavame dům a oni byly pořád někde na výletě nebo tak (jsou dost aktivní oba už bez závazku). Mamka byla u porodu (byla první kdo si mimčo pochoval) a pak týden u nás aby mi pomohla. Teď jezdí každých 14 dní na sobotu (bydlí asi 90 km), jezdí protoze chtějí (ne jen mamka ale i její partner) K malé má strašně blízko a malá k ní taky. Několikrát hlídala pár hodin. A když jsme ji teď opatrně prosily že máme 2 akce a jestli by nemohla malou pohlídat na jednu z nich ať si vybere co se jí víc hodí, tak ona jo jasně pohlídam oba 2 dny 🤣. A nemůžu říct i příteluv táta (ten je vedle v domě) pohlída třeba v kočárku nebo na dvoře když jsme potřebovaly něco dělat společně. Netroufne si být s ní být zatím sám ale to je jasné. Ale nenapadlo by mě je otravovat z vnoucetem kdyby sami nechtěli, já jsme třeba věděla že mamka bude super babička ale nenapadlo by mě že se jim s partnerem bude chtít každýc :( h 14 dní za malou 🤣, teď hlásila že měsíc nedorazí tak musím alespoň posílat fotky. A prababicka (75) se na malou taky moc těšila už si netroufá na nějaké chovani moc ale má strašnou radost když ji na chvilku vidí a jinak posíláme fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
28.7.24 23:18
@Velryba černá píše: Více

Jde prece o hiearchii. Ty se nemusis snazit o nic, ale vsichni se maji snazit o tvou prizen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
28.7.24 23:20
@hopsahejsa píše: Více

ja od narozeni chodím vzdy ob týden pokud není nejaky výpadek, par delších akci venku, pocitam s tim, ze budu vyzvedávat, protože mam ob týden do jedny, pohledem kdykoliv u nich, kdyby někam chtěli jít…u mne to moc nejde, takže nějaké prespavani asi moc nehrozí a dovolena v zadnem připade… i když později, když budou potřebovat o prázdninách něco pokryt…mozna to bude nutnost, protože v garsonce bych s nim tezko byla vice dni

@Anna766
treba stačí navstevy, společná akce…ale hlidat vice dni nechtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
29.7.24 00:07
@Teik310 píše: Více

mam takovou kolegyni cca 65…krome lázni a jednou za cas prochazka a kafe nezná nic jiného než vnoučata včetně všech víkendu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
29.7.24 00:20
@nikitice píše: Více

to ma jak ja, ja mam kočky dvě…to se proste nedá
@Anna766

aby se věnovali i sobe to ja zase podporuju a rada pohlidam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
29.7.24 00:25
@Anna766 píše: Více

ja bych to teda nesnesla., aby se o mne starali deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
29.7.24 00:33
@Anonymní píše: Více

kazda babicka není tak tezce za vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
29.7.24 00:56
@Anonymní píše: Více

a ted chces po babicce, aby se starala místo nej
Rodice od pritele nemají vůbec zájem o vnouče?
@Alexandria Nixia

ty mas, ale nestardantni dite, to je pochopitelne, ze hlidat nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
29.7.24 01:07
@Radúzka1234 píše: Více

ja zase nechapu, ze nemas nic jiného než to vnouče
Ja chodím jednou za 14 dni a zase takové změny to nebyly…ted mu jsou dva a kus… snacha chodi na brigádu, tak kolikrát ani nemají čas na navstevu
@Lada_adal

jedna vec je hlidat a druha neustale se cpat k nim…to bych na miste tech rodicu toho mela za chvíli dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová