Proč babičky, nechtějí být babičkami?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.24 07:53
@inkakřivák píše: Více

Proč ne? Lidé sou různí. A někde na ten bohémský styl života brát musí. Nebo kde mládí lidé berou ve 20 na cestování třeba po celým světě?

• Citovat
  • Upravit
41603
29.7.24 07:53
@Anonymní píše: Více

tak když to zaplatíš, proč ne. Jen mi přišlo zarážející, že píšeš o dětství jako o fajn, ale mamince nepomůžeš, protože se nepostarala o vnoučata :think: Pokud to bylo myšleno tak, že se nepostaráš přímo, ale zaplatíš to, ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
29.7.24 07:54
@inkakřivák píše: Více

Ta domácnost není jenom ženy a dvoučlenná domácnost není žádná práce. A o prarodiče mohou pečovat i dospělá vnoučata, třeba zrovna když ta žena zase pečuje o vnoučata svoje od nich ;) a dát nesamostatného ležáka do ústavu není nic, co by člověku mělo černit svědomí, to že si o tom rozhodneš sama, je totiž blbost, když budeš mimo a nebudeš už zcela při smyslech, nic takového si vyhodnotit nezvládneš. Kdyby ano, tak tam ještě nepotřebuješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
29.7.24 07:55

Já si to neumím moc představit, protože v naší rodině babičky fungují, vnoučata milují a jsou s nimi rády. Moje mamka je hodně se synem mojí sestry, hlídá ho pravidelně, půjde do školy a už mamka nahání mě, ať už si taky udělám dítě, ať má další vnouče na hlídání :lol: ale je na invalidním a chodí jen na brigády, takže čas má. To samé třeba teta, má tři vnoučata a často je hlídá, a to chodí normálně do práce. Když jsme jeli na větší rodinou dovolenou, tak tam ta děcka byla i bez rodičů a staraly se o ně prarodiče. Tchán bohužel o vnouče brzy přišel :( ale dokud žil, miloval ho jako vlastní. Starší kolega v práci pravidelně vnoučata hlídá přes víkend a taky se na to vždy těší.

Takže moc nechápu, když čtu, že někteří prarodiče nemají o vnoučata zájem. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
29.7.24 07:55

Se jich zeptej. Moc dvacetiletých, co jezdí po celém světě, neznám. Těch starších už ano. Něco ušetří z brigád, vyjedou, najdou si bydlení a práci, dělají a zase jedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.7.24 07:57

@Annonymní_007 vidíš a u nás za babičkou nebyla roky ta vnučka, které se věnovali snad úplně nejvíc, alespoň v rámci svých možností. Nenavštívila babičku ani ve chvíli, kdy jí zemřel muž, tedy zároveň ten dědeček, který se slečně před lety věnoval také. A nejen že nenavštívila, ani jí nezavolala, nenapsala smsku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.24 08:00
@Keyllah píše: Více

I když bych z nějakého nepodstatného důvodu nechtěla, stejně je to zákonem dané. :nevim: člověk musí i když nechce, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
56334
@Annonymní_007 píše: Více

No, k tomu, že chceš žít, jo chceš. Konečně se nestaráš tolik o děti. Nemusíš řešit hlídání, po práci můžeš jít cvičit a nezenes se domů a tak. Navíc v 50 máš často doma puberťáka. My jsme semknutá rodina, prarodiče 76 a 71 zdraví, děti 22 a 15. Ale fakt si taky hodlám užít své záliby a volno. Tak pro mě je tím myšleno toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475

@Annonymní_007 Ale houby. Jsou lezaci, kteří jsou fyzicky nesobestacni, a hlava je funkční.
A vnoučata že se budou starat o babičku, když mají doma malé děti? A řeší, jak to zvládnout, když jim nepomáhají rodiče? A nechápu logiku - naší nám obstarají děti a je budu starat o babičku - když si múzu sama obstarat děti a oni se postarají o babičku. Dvoučlenná domácnost není žádná práce? To bych si měla uložit, tuhle větu. A občas ji sem hodit, když si bude rozvedená stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.7.24 08:02
@Venetia píše: Více

Já ti nějak nerozumím. Co mají kočky společného s tím že vezmeš vnouce na výlet nebo do bazénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
29.7.24 08:03

no, když to tady tak čtu, tak je to asi jen dobře. Ona se taky musela starat, ikdyž třeba nechtěla, tak to teď budeš mít stejné :think: Chápu, že jsi na ni naštvaná, ale s dětma by ti měl nejvíc pomáhat jejich otec a když ne přímou péčí, tak penězma, aby jsi si to hlídání mohla zajistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
29.7.24 08:04
@Venetia píše: Více

A já bych nesnesla pocit že by tatínek, který se těm vnoučata opravdu věnoval a jako táta pro mě udělal tolik měl ležet nemocný někde v ldn a umřel tam nešťastný a sám mimo rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
29.7.24 08:07

Je to o lidech. Má kolegyně ještě není v důchodu. Pracuje až od osmi. Každé ráno chodí v šest hodin do domu ke své dceři, která pracuje od 6:30 a vypravuje jí děti do školy a školky (dohlédne na obléknutí, zuby, snídani a odvede je). A pak maže do práce… Smekám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475

@Anna766 To že bych to nesnesla, jsem vždycky říkala taky. Ale teď už vím své. Vím, proč se maminka vždycky zklidnila, když jsme ji na její nářky odpovídali nikam tě nedáme.
To je to, co jsem psala - mládí nechápe stáři, to pochopí, až bude samo staré. Je to nepřenosná zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
@jkra píše: Více

Tak za tvejma detma už nemusíš běhat x roků a zároveň ti do vnoučat zbývá 10 let, takže myslím, že máš na užívání volna a zálib celkem prostor :D

Příspěvek upraven 29.07.24 v 08:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová