Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Protože nezatěžuješ tělo komplexně? Chce to střídat cardio s posilováním.
Tak nějak laicky bych řekla, že jedním druhém pohybu těžko zhubneš všude… Ale s tím by ti měli poradit v tom fotku, ne ![]()
Na bricho je treba spravny jidelnicek, dodrzovat pitny rezim a posilovat brisko. Mela jsem stejny problem:-)
@Anonymní píše:
@berry4 ja prave nemuzu posilovat.. muzu jen chodit. zaklad.
proč nemůžeš posilovat? ![]()
@Anonymní píše:
Já šla nejvíc dolů z břichem, když jsem upravila jídelníček
a jak si ho upravila? zakladatelka
Viděla bych problém v jídelníčku. Pokud jíš málo, břicho se tě drží. Chůze je super na hubnutí břicha a celkově na hubnutí. Ale pokud nedáš tělu živiny, drží si tuky a to hlavně ty v břichu. Na bříšku se nejlíp pozná, jestli dobře jíš a cvičíš. ![]()
@omites muj jídelníček ze včera (moje omezovani spociva pouze v tom, ze se nepreziram 2-3 porce obed, cokolady, susenky atd)
rano - 4 PL ovesne vločky s mlikem s nektarinkou, kafe s mlikem bez cukru, voda
svacina - bábovka 2-3ks
obed - kur.prso se zeleninou a bram.kase
svacina - bábovka 1-2ks
vecere - tretinu z toho co bylo na obed a meloun cca v pět
pak uz jen voda
zakladatelka
Dopředu se omlouvám za anonym, i když není důvod, nejsem ráda, když známí stopují, kde reaguji. Děkuji za pochopení.
Problémy vidím dva - jsi zřejmě typ jablko = tuk se ukládá zejména v oblasti břicha. V problematických oblastech člověk zpravidla zhubne později.. Prostě snadné oblasti se dříve podvolí diktátu spalování, než ty vyloženě problémové.. Možná je to mýtus, ale mně to tak vždy fungovalo. Stačí vydržet a dojde i na ty horší partie
Problém druhý - špatný jídelníček. Absence ovoce a zeleniny = nedostatek vlákniny, málo bílkovin, bábovky vyhodit (jen cukry a tuky). Zařadit ke každé porci jídla nějaké vitamíny. Prostě dodat tělu to, co potřebuje. Nazařazovat sladké jako startovací jídlo = máš-li ráda vločky a ovoce, ovocný jogurt, dej si to až k dopolední svačině. Ráno je ideální start s pečivem, sýrem, šunkou, zeleninou. Nerozkolísáš si krevní cukr tak jako když po noci, kdy tělo nejí a vlítneš hned na sladké…
K tomu je nesmysl jít poslední jídlo v 17h, tedy za předpokladu, že jdeš spát v 19-20h ano, ale jestli jdeš spát déle, tak rozhodně musíš jíst i déle. Když necháš tělo hladovět, pomstí se ti tím, že první ranní jídlo si poctivě „uloží“ = ta sladká snídaně je pak dvakrát průšvih..
Ještě k tomu pásu - hlídáš si tepovou frekvenci? Chodit můžeš, ale když budeš chodit ve špatné zóně, posílíš si nohy atd., ale moc toho nespálíš.
Nesouhlasím s tím, že ráno se nesmí sladké..právě naopak většina sportovcu, ráno jí vočky, jogurt nebo mléko a ovoce..
problém je bábovka..tam neni nic dobrého, ovoce jíst jen dopoledne, dát víc zeleniny..a jíst naposedy v pět? Mýtus, kterého se drží většina hubnoucích..proboha proč? Vždyť nejdeš spát v 19 hod ne? Stačí jíst 2-3 hodny před spaním..nejlépe bíkovinu a zeleninu… aby byl metabolismus nastartovaný.. 80% má za zásluhu strava, zbytek pohyb… jiný pohyb nemužeš z nějakého zdrav. problému? Zkus ji střídat jako intervaly… budeš mít lepší efekt… třeba 30sec hodne rychlá chuze… jak nejvíc zvládneš..a minutu pomalá chuze… jinak ráno jíst do hodiny po probuzení..jíst každé 3 hodiny… jíst kvalitní velkou snídani… svačinu, oběd, tak že dlaň bílkovin, dve hrste sacharidu a kapku zdravého tuku..+ zelenina.. zase svačina a večeře… bílkovina, zdravý tuk, zelenina..
hodne pít, nesladit, méně solit, vyměnit bílé pečivo za celozrnné a chtít zhubnout.. když docvičíš, tak pokud chceš hubnout tuky, tak hodinu nejíst a pak bílkoviny..jakmile se nacpeš sacharidy, ukládají se jako voda do svalů..ale záleží jak dlouho a intenzivne cvičíš..((((je na to tisíc názorů- já si vybrala tento, protože u mě funguje))) taky záleží jak jsi na tom tělesně teď.. pokud by jsi měla jooo nadváhu, pujdeš s cm dolů už jen změnou jídeníčku.. pokud jsi hubendíra, tak je duležitý pohyb..kvuli svalům..
Sportovi ano, ale ne pri redukcni diete. v te se opravdu hodne hlidaji sacharidy…zaklad diety jsou zelenina (predevsim zelena) a bilkovina ( netucne maso a ryby, vajicka bez zloutku), hodne pit (3 l denne) a jist 6× denne male porce a samozrejme pohyb.
pozor na lusteniny, misto priloh (i brambor) nejdrive jen zeleninu a misto peciva racio chlebicky. a opatrne se soli ![]()
Holky nechcete tady hodit ukázkový jídelníček - třeba na 4-5-6 dnů? Děkuju moc
No ale proč redukční dieta? Spíš jíst zdravě a tak, aby zakladatelka hubla… jde to i bez diet..
Chodim do fitka na chodici pas, ale zhubla jsem jen na nohách a zadku, no boky a bricho mam porad stejne velke.. takze ted moje postava vypada hodne divne…takze mam obr bricho a boky a hubene nohy
nerozumim, proc jsem nezhubla všude rovnomerne.. co mam delat, poradite? nechci aby zname z em vedeli ze resim tento problém a vůbec ze se snazim zhubnout, proto anonym