Proč jsou procházky v těhotenství důležité?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4731
21.10.20 20:17

Necetla jsem vse, ale obecne jsou asi prochazky fajn, v tehu je pohyb omezeny a tohle je aspon neco a cerstvy vzduch atd, taky je to asi o to., jak ses hybala pred tim…,ale treba ja posledni mesic snad jen lezela a porod uplne parada a naopak mi kamaradka rikala, ze chodila treba i 10km denne a mimco pak hrozne dlouho vyzadovalo houpani :lol:, to ja treba nikdy delat nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
21.10.20 20:21

A jaký jiný pohyb chceš dělat? Já jsem v 6. měsíci, o víkendech chodíme s manželem 10-15 km, v týdnu po práci zvládnu denně 5-7. Občas nějaké dřepy, výpady, protažení a posilování rukou s činkami. Bazény mi teď bohužel zavřeli. Přece nebude člověk celou dobu neaktivní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
21.10.20 20:25
@lachtanice86 píše:
Ja chodila vsde pěšky, do prace a z práce, celkem kolem 7km, rodila jsem kolem 40 hodin. Tak tak :mrgreen:

Ty kráso, 4o hodin bych jako fakt nedala 8o.. SMEKÁM..zeptám se úplně blbě jelikož jsem prvorodička a panikařim z porodu, kurzy zavřené takže se nemám ani čím moc uklidnit..jak si to zvládla?? 4o hodin by mě už odvezli spíš do márnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
21.10.20 20:37

@Skaiqy taky jsem byla prvorodicka, taky bez kurzu. Hlavně se toho zbytečně neboj. Nepomuze ti to, fakt. A ver mi že zvládla, co jineho taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peltaga
22.10.20 00:54

@dedrichov
Nevšimla jsem si, že jsem někde napsala, že se chci válet. A ani jsem nepsala, že se nechci procházet. Uběhla jsem Beskydskou sedmičku, jestli víš, co to je.
Ale jen jsem se ptala, proč se doporučují ZROVNA procházky. :roll: ;)

• Citovat
  • Upravit
149126
22.10.20 01:07
@Peltaga píše:
@dedrichov
Nevšimla jsem si, že jsem někde napsala, že se chci válet. A ani jsem nepsala, že se nechci procházet. Uběhla jsem Beskydskou sedmičku, jestli víš, co to je.
Ale jen jsem se ptala, proč se doporučují ZROVNA procházky. :roll: ;)

Pomáhaly mi (ty procházky) rozpohybovat peristaltiku střev :D jinak jsem v těhotenství trpěla na zácpy. A pohyb na čerstvém vzduchu fakt pomáhal. Jinak i když jsem dost chodila, pravidelně, v práci na nohách atd, rodila jsem taky hnusně dlouho a skončilo to CS. Kamaradka cigárko, kafíčko na gauči až do vysokého stupně těhotenství a porodila vždy rychle.Tak si vyber. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
22.10.20 10:30
@Peltaga píše:
@dedrichov
Ale jen jsem se ptala, proč se doporučují ZROVNA procházky. :roll: ;)

Nechtěla jsem Tě nijak urážet, píšu obecně.
Nevím, co běháte v Beskydech.
Taky nevím, proč zrovna procházky.
A vlastně ani nevím, proč sem píšu.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
22.10.20 10:44
@Skaiqy píše:
Ty kráso, 4o hodin bych jako fakt nedala 8o.. SMEKÁM..zeptám se úplně blbě jelikož jsem prvorodička a panikařim z porodu, kurzy zavřené takže se nemám ani čím moc uklidnit..jak si to zvládla?? 4o hodin by mě už odvezli spíš do márnice..

Já jsem to měla taky tak, dokonce déle. Zvládnout se to dá. Já jsem se špatně otvírala, měla nepravidelné kontrakce. U druhého porodu, když mi doktorka v 15:00 po 42 hodinách různě nepravidelných kontrakcí řekla, že buď porodím do rána nebo dostanu vyvolávačku mi bylo dost do pláče. Tudíž jsem se vykašlala na doporučení v klidu ležet, nechat si píchnout epidurál a místo toho jsem 2 hodiny skákala na balonu a chodila po pokoji. V 17:00 se rozjely pořádné kontrakce a v 18:20 byla dcera na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
22.10.20 10:56
@lachtanice86 píše:
@Skaiqy taky jsem byla prvorodicka, taky bez kurzu. Hlavně se toho zbytečně neboj. Nepomuze ti to, fakt. A ver mi že zvládla, co jineho taky :lol:

Snažím se nestresovat, ono je to zbytečné když nevím jak to bude probíhat ale někdy mě prostě ty obavy doženou a už to jde samo :mrgreen: taky se utěšuji tím, že prostě jednou ven musí, nezůstane tam věčně a možná to bude jen 24 hodin..možná méně..člověk nikdy neví.. hrozil mi císař, naštěstí se malý otočil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
22.10.20 22:57

Nejde jen o těhotenství, ale o celý lidský život. Tělo není dělané na neustálé sezení nebo polehávání. Proto to pro něj není zdravé. Naši prapředci byli neustále ve střehu, dokonce sedávali v polohách, z nichž bylo možné ihned vystřelit, a v nichž měli aktivované svaly celého těla. Vydávali se za kořistí atd. Později museli zase pracovat, aby zasadili a sklidili obživu… Lidé se prostě vždy hýbali. To až za poslední desetiletí přestali.

Takže je to zdravé, z toho důvodu, že je to přirozené. A v těhotenství se obecně na zdraví dbá víc, jelikož je tělo zatížené :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
23.10.20 08:30

@Peltaga ne vůbec.. Za to moje sestra rodila asi 30h a nakonec císař. Ale tím nechci říct, že by se chodit nemělo. Já mám naopak procházky a sport ráda, ale na tohle to asi prostě vliv nemá. Nebyla jsem ani na žádném kurzu nebo tak. Vzala jsem si jen jednu radu k srdci od své maminky, ať dělám při porodu vše, co mi poradí a řeknou :srdce: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18705
23.10.20 20:41
@Skaiqy píše:

Hele klid. Tak muzu tvrdit, ze jsem rodila 23 hodin. Ale to jsou první kontrakce, kdy jsem uvarila oběd, oholila nohy, poklidila, šla na procházku. Jen me ta křeč vždy zastavila v činnosti. To the best of tak tři hodiny kdy jsme myslela ze me to zabije a predtim tři hodiny kdy mi nebylo do smíchu a fakt to bolelo, ale dalo se to rozdychat. Takže ve vysledku 17 hodin z toho byla pohodicka se silnějšíma menstruacnima bolestma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí