Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chorvatsko byla kdysi moje srdcovka
Byli jsme tam poprvé v 97' a bylo to úžasné - divoké, prázdné a čisté pláže, místní usměvaví a milí, kapičku to kazili všudepřítomní vojáci, ale byly to úžasné 3 týdny.
Od té doby jsme tam byli několikrát za sebou, procestované ho máme od Istrie až po Dubrovník, včetně ostrovů a vnitrozemí. Dneska už tam nejezdíme.
Nicméně víme, co od dovolené očekáváme, jak ji chceme prožít a podle toho si ji vybíráme a plánujeme. Pokaždé si ji maximálně užijeme, ať jsme v Čechách nebo v cizině. ![]()
@lucieluciova tak budu držet palečky at je moc nepotkáváš aat se vám líbí
@MartinKa36 ahoj kam jezdíte do itálie, potřebujeme kde je i zábava pro děti ve věku 13,9,5,2
@MartinKa36 píše:
Jo pokud je tvá představa dovolené proležet tejden na kamenité pláži tak je chorvatsko ideální lokalita
Ale ja prece nepisu, ze tyden lezim na plazi
Mimo to, ze radi snorchlujeme, rybarime a blbneme s deckama ve vode tak jezdime na vylety -zrovna v Chorvatsku je spousta narodnich parku a pamatek. Radi jezdime i na vylety na lodi, da se tam i pujcit a muzes si jet kam chces. Na nejaky tobogany a podobny nesmysly muzem i v Cesku ale nase deti se na tom stejne boji takze to na dovolene opravdu nevyhledavame.
Byli jsme loni a super, letos nepojedeme, protože se nám nechce absolvovat tak dlouhá cesta s malým miminkem.
@věrasek80 píše:
@MartinKa36 ahoj kam jezdíte do itálie, potřebujeme kde je i zábava pro děti ve věku 13,9,5,2
Pokud chceš být opravdu in tak zacnete v gardalandu u verony pak se přesunete nekam mezi Ravenna a Riminy a tam zajdete do Mirabilandia Aquafan a do delfinária Oltremare, Oltremare překvapil asi nejvíc protože jsem od něho nic nečekal https://www.youtube.com/watch?… https://www.youtube.com/watch?…
Nejedeme tam, protože nás to tam neláká, letos asi na podzim Francie ![]()
Mě teda žádný aquaparky s chlorovou vodou nechybí. Máme jich požehnaně doma… ![]()
Když se jede se super partou, tak máme o zábavu postaráno. No a těžko pojede tolik lidí najednou do 4* hotelu. Kde mi zas docela vadí popíjení nápajů z plastových kelímků u hotelového bazénu a milion schodů na pláž k moři. Miluju vylézt z domu a před domem pláž…
V Chorvatsku miluju večerní prochážky do barů a kaváren, sem tam výlet kvůli dětem do nějakého většího města na nákupy všudepřítomných cetek.
Já osobně preferuji menší a nepřeplněná místa s kamínkovými plážemi, kde vodu nekalí písek. Ten nesnáším vůbec, protože se to strašně lepí na tělo…
Jako ráda bych někam na nějakou exotičtější dovolenou, ale se dvěma dětmi to asi těžko zvládneme finančně, tak mi vadí i dlouhé lety…
@74paja mame uplne stejne predstavy o dovolene. Ja uz uplne vidim jak vecer dame deti spat, nahodime pruty (mame apartman primo u vody) dame si pivo a bude pohoda…Predstava prelidneneho aquaparku me desi i v cesku, radeji chodime k rybniku nez na koupaliste.
@74paja píše:
Mě teda žádný aquaparky s chlorovou vodou nechybí. Máme jich požehnaně doma…
Když se jede se super partou, tak máme o zábavu postaráno. No a těžko pojede tolik lidí najednou do 4* hotelu. Kde mi zas docela vadí popíjení nápajů z plastových kelímků u hotelového bazénu a milion schodů na pláž k moři. Miluju vylézt z domu a před domem pláž…
V Chorvatsku miluju večerní prochážky do barů a kaváren, sem tam výlet kvůli dětem do nějakého většího města na nákupy všudepřítomných cetek.
Já osobně preferuji menší a nepřeplněná místa s kamínkovými plážemi, kde vodu nekalí písek. Ten nesnáším vůbec, protože se to strašně lepí na tělo…
Jako ráda bych někam na nějakou exotičtější dovolenou, ale se dvěma dětmi to asi těžko zvládneme finančně, tak mi vadí i dlouhé lety…
Kde je v ČR aquapark který by byl aspoň z poloviny tak dobrý jako Aquafan ![]()
@MartinKa36 To ale preci neni o tom jak „dobry“ je aquapark ale o tom, ze nekdo tento druh zabavy proste nevyhledava
Ja teda u more vyhledavam primarne more ![]()
@Ainy píše:
@MartinKa36 To ale preci neni o tom jak „dobry“ je aquapark ale o tom, ze nekdo tento druh zabavy proste nevyhledavaJa teda u more vyhledavam primarne more
Ale když psala že je v ČR požehnaně akvaparku tak je to poněkud zkreslený pohled na věc je tu spousta kazénu s tobogánem, jediné čemu se dá říct aquapark je Aquapalace a Aqualand moravia jehož architekt byl s prominutím de, il takže tam lidi na dojezdu s toboganu race race brzdí hlavou o betonovej sloup, a venkovní tobogány zavřely protože tam došlo k těžkému zranení páteře.
@věrasek80 píše:
@Mava AHOJ můžu se optat kam jezdíte do itálie, zda s CK nebo si to zařizujete sami přes net.my volíme vždy cestu autem a hledáme na netu.jen nevíme kam v itálii se 4dětmi ve věku 13,9,5,2
Tak mi už několik let jezdíme do Caorle.
Jezdíme sami. Ubytování si zajišťujeme přes tuto agenturu v Itálii
http://www.agenziaviscardi.it/
Vše domlouváme jen přes mail.
Bydlíme na hranicích ČR a rakouska a cesta nám zabere asi 8 hod., většinou ani nezastavíme, kromě jednoho tankování.