Proč nefunguje mobil v zahraničí

31672
22.9.17 23:41

Proc nefunguje mobil v zahranici

Ahoj, vim ze je pozde, ale treba nekdo poradi. O vanocich jsem dostala novy mobil, byla jsem s nim 2 krat v zahranici, a nikdy mi tam nefungoval. Je na 2 sim, o2 a sazka, u obou operatoru bych to mela mit nastavene, zahlasi mi tam, na info, ze „vas telefon bude fungovat i v zahranici“, a prejedem hranice, a prd. Netusite, kde muze byt problem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
22.9.17 23:54

Blesk přeprodává služby od O2, takže pokud je problém na straně operátora, budou zlobit obě SIMky. Jestli je na sichr všechno povolené ve webovém rozhraní, nefunguje ruční vyhledávání, ani nezabere restart na místě za hranicemi, tak je to na kontakt O2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.9.17 00:11

BLesk? a tím mi tedy nebude fungovat o2? nebo nerozumím :oops: blesk mobil nemám, mám sazku a o2(to o2 číslo je už dost starý, to mi na jiným mobilu jelo, ta sazka je nová. jestli je na rozhraní nebo kde, všechno správně nastavený, to právě nevím, nevím, jak to má být nastavený :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
23.9.17 02:07

@slavuska1 Zavolej si operátorovi na hvězdička 11, kde se stala chyba a především jestli máš nastavený rooming.
A teď nemyslím nastavený rooming v telefonu, ale roomingový tarif u operátora.
Cenovka je teď stejná, jako u Tvého tarifu doma - pokud tedy nejedete mimo EU, ale je potřeba zmáčnout u operátora ten správný čudl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.9.17 02:25

@sirikit dik. Na sazku jsem volala, tam je to pry ok, na o2 zavolam. jeste zitra, teda dneska, z vlakz, tam to v noci nrfunguje :roll: ale dle s :potlesk: amoobsluhy to nastaveny mam, nejaky svet basicytak stejne tam mudim volat, a zmenit to, abych volala za ceny jak u nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
23.9.17 02:32

@slavuska1 To určitě udělej, protože mám dojem, že za ten „basic“ se právě platí. V Chorvatsku jsme byli před měsícem a já předtím, abych se ujistila, že všecko bude fungovat - kvůli práci, jsem si v té jejich vypatlane samoobsluze taky z neznalosti nastavila ten placený. :pocitac: Jak jsem podezirava, vzápětí jsem se probojovala k zivemu operátorovi - chce to trpělivost, ale vydrž! :hug:..a oni Ti s profesionální vlídnosti (jsou nahrávani a tím nahraní :mrgreen: ) vysvětlí, co a jak a rovnou i nastaví.
Zítra napiš, co Ti řekli. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.9.17 05:43
@sirikit píše:
@slavuska1 Zavolej si operátorovi na hvězdička 11, kde se stala chyba a především jestli máš nastavený rooming.
A teď nemyslím nastavený rooming v telefonu, ale roomingový tarif u operátora.
Cenovka je teď stejná, jako u Tvého tarifu doma - pokud tedy nejedete mimo EU, ale je potřeba zmáčnout u operátora ten správný čudl. ;)

Na jare snad roaming u vsech operatoru zrusili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
23.9.17 05:50

@slavuska1
A dala jsi operatora po prekroceni hranic? Pisou i sms typu „vitame vas v… operator xy…“,ale nastavuji rucne.
A dat v nastaveni Mobilni data. vse v Nastaveni telefonu. Zaverem bych ho restartovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.9.17 06:06

@tasa me ta sms ani neprijde, protoze mi to proste za hranicema vubec nechytne signal :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
23.9.17 07:13
@tasa píše:
Na jare snad roaming u vsech operatoru zrusili

Zrušili roomingove poplatky, ale jasneze se v zahraničí musíš připojit na cizí síť. Pokud nemáš vyjednany se svým operátorem rooming jako službu, cizí síť Tvoje zařízení „nevidí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
23.9.17 08:07

Rosmingovýtarif Svět basic je správný, na něm je regulace EU, takže ten tam nech.

Pokud Ti ani sms „vítáme vśs“ nepřijde, koukni do nastavení mobilu, jestli nemáš zapnuté ruční výběr sítě. Pak bys musela dát „automaticky“ nebo si za hranicema ručně vybrat jineho operátora..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí