Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jazmine píše: Více
Evidentně jsi to nezkusila, jinak bys takovou hloupost nenapsala. Je v pořádku nemít doma bidet, každého věc. Ale kdyby to byla taková hloupost, tak by se to už desetiletí neprodávalo a neinstalovalo v domácnostech, hlavně v cizině, v ČR to je pořád ještě v rovině „nikdy jsme to neměli, proč bychom to měli mít teď“. A člověk se po potřebě očistí nejdřív toaletním papírem, a pak se osprchuje.
@Zvedava1 píše: Více
Hmm tak k tomu mám docela co říct
Jednak proto, že jsem toho nacestovala myslím hodně a ano zkusila
Nepopírám, mám v ruce takovou praxi a grif jak skalní „bidetářky“, nicméně zkušenost mám. V Asii dokonce na některých mistech wc papír ani nemají. Jinde vždy (vcetně USA) možnost wc papíru byla. A ne, stále mi to není po chuti si jen vodou a rukou omývat kadidírku. Prostě není. Neříkám se domýt, po použití papiru, ale třeba Singapuru měli jednou jen tu bidet sprchu. A byť tam je čistota a úroveň hygieny na super úrovni, vadilo mi to. V jiných zemích tohle nebylo. A byla jsem i v zemích kde se papir háže do koše vedle, nebo zažila šlapky. Zrovna o toaletách ve světě a jejich místních zvyklostech bych heleď mohla vyprávět
Jinak pravda, na hotelech jsem to viděla často a prostě to nepoužívala
Ale není pravdou, jak ve světě je bidetová sprcha totální terno, a my tady český křupani byli 100 let za opicema co to pomalu neznají. Nepřeháněj zase, jo? ![]()
Proč rukou?
už se ti nedivím, že s tím máš problém, když netušíš, jak to používat.
Jo, taky to vidím divně - umejvat si pok…ný otvor holou rukou mi je eklhaft.
@Anonymní píše: Více
A tu sprchu držíš čím, nohou?
Jasně že si tam nemusíš šmrdlat rukou, ale prostě třeba mě se jenom ekluje šahat na další věc, kterou nékdo použil přede mnou a strkal si to kdoví kam steklo to kdovi kam a těma stejnýma neumytýma rukama se pak oblékat než dojdu k umyvadlu. Ta v Singapuru se dala pouzít dobre ale vadilo mi to. V španělsku jsme na bytě zase měli špatný tlak, bez ruky by ses tím pořádně neumyla. A tak jsem byla ráda že ten papir mám, i když jsem ho musel nechutně hodit do koše vedle.
Ty jsi ji asi nikdy v ruce neměla, co? Kam by si ji asi tak někdo strkal a pokud to není úplný bl.bec, tak mu po ní ani nic neteče, při nejhorším čistá voda. A ještě to vadí házet toaleťák do koše ![]()
No tak teď podezírám já tebe na to samé
To nemyslíš vážně, že ne? Ano, pokud někdo není úplný blbec, nepos.re. prkénko, co pak utře jen papírem a mohla bych pokračovat..co to je za argument? Prostě na veřejném wc se chovám obezřetně na všechno na to musim sahat, protože nevím, co kdo dělal přede mnou.
No třeba proto, aby si tam mohla ihned po vyprázdnění, zkontrolovat případné hemoroidy…
![]()
@884135 píše: Více
Hlavně používat vlhčený toaletní papír a ne vlhčené ubrousky, pokud si nechcete likvidovat vlastní čističku, nebo se postarat o perné chvilky obsluze městské čističky
Klasické vlhčené ubrousky patří do koše, protože se nerozloží a potom ucpou, co se dá, případně se namotají na pohyblivé části čerpadel a mechanických částí čističek.
S tímto přístupem nemůžeš ani chytit nákupní košík v obchoďáku. Protože jak už jsem tady někde psal, většina chlapů, co si před nákupem odskočí, se neobtěžuje mytím rukou poté, co si těma rukama vyndavají, zandavají a drží kdo ví jak dlouho nemyté péro. U dam nevím, tam nemám přehled, ale také si asi každá nedrhne ruce poté, co se v kabince obslouží, nebo si vymění tampon. Proti tomu bude možná držadlo bidetové sprchy super sterilní prostředí ![]()
Tak v cizině, treba v Asii, to opravdu mají jinak. V Indii turecké záchody ( překvapivě čisté, což se někdy v Praze o veřejných wc říct nedá). Ale tam jsem měla všudy s sebou i vlhčené ubrousky, pokud neměli toaletní papír. Ale v Evropě to takový extrém není. Každopádně, at si to každý dělá, jak mu to vyhovuje. Nicméně "bidet a bidetová sprška " nerovná se všude je nacákána voda a z člověka je vodník. A jsste bych dodala, že ji používám jen u sebe doma, ne na veřejných záchodech. Tam jsem je ani neviděla.