Proč nemůžu najít práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1817
17.4.19 14:01

A kolik ti je, jestli to neni tajný?
Já mám zkušenost, že v IT, vystudovaná škola, a 6 let praxe v oboru, Praha a jakmile na pohovoru přišla řeč na věk (26let), případně můj dotaz, zda by vadilo ve zkušební lhůte si vzít dva dny volno na které bych ěmla nárok ze zákona (svatba), tak se mi 3/4 firem nehodlalo odepsat ani to blbý Ne, díky. Protože se budu vdávat a jsem v plodnym věku a co kdybych jim za rok odešla na mateřskou… :zed: :zed:
Tak jsem topak na pohovorech hlásila rovnou že se vdávám, a na otázky kde se vidim za pět let jsem hlásila, že asi na mateřské, abych tim rovnou vytřídila firmy, kde na tohle nejsou zvědavý… nakonec jsem anšla menší firmu, kde mi pogratulovali ke svatbě, zeptali se jesi dovezu koláčky, a že mateřská je po třicítce pochopitelná a počítají i s takovým životním vývojem. Ale tak jak se mi všichni ozývali na CV hned, tak nakonec jsem našla práci až po 4 měsících.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.4.19 14:10

Asi to malý město… Já ve velkým městě práci ani nemusela hledat, abych našla novou :mrgreen: stejnej/podobnej obor jako ty. Pořád se sem někdo hledá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kibi
17.4.19 15:08

@anavi13 Nevím, proč tu je tolik příspěvků o tom, že jsem střídala tolik pozic nebo prací? Nic jsem nestřídala. Měla jsem první práci, po škole, rok. Teď hledám po tom roce práci novou. Pozici jsem dělala jednu, ale měla jsem na starosti hodně věcí, od každého trochu něco, což beru jako plus, protože o každé té věci alespoň trochu něco vím… :? Dělala jsem administrativu, trochu fakturovala, vedla pokladnu a částečně dělala mzdy. Ty pozice co jsem vypisovala je to, co teď hledám, ta recepční, disponentka, atd…

• Citovat
  • Upravit
9059
17.4.19 15:22

U vás stačí praxe jen rok? U nás chtějí všude dva roky praxi v oboru. Já mám třeba šest let praxe a stejně to v některých firmách je málo :? Navíc půl roku na pracáku a rok v práci, to asi nevypadá úplně dobře. :think: Kolik ti je a jakou máš školu? Umíš kolik jazyků a jak dobře? A proč odcházíš ze stávajícího zaměstnání? - Oblíbená otázka na pohovorech. Na tohle se mě ptali snad všude, proč jsem odešla z jakého zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24309
17.4.19 15:25

@kibi aha, no ono to vyznívá tak, že jste měla několik zaměstnání. A nemáte to takto blbě uvedeno v životopisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12936
17.4.19 15:27

Možná jsi měla štěstí, proč v té firmě vlastně nepokračuješ?
Podle výpočtu pozic, kde hledáš, ti můžu říct jedinné.
Ve firmě, kde jsem pracovala(měním teď práci), se žádná z těchto pozic neocitla ani na minutu v nabídce.
Pokud z nich někdo odešel nebo povýšil, tak pomalu ještě ani nevyšel z kanclu, tak už někdo běžel za ředitelem, že ví o někom za něj.
Trvalo to tak pár desítek minut.
A to bydlím v Brně, takže by člověk řekl, že jde o velké město. Toto jsou místa, která se často získávají pomocí kontaktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
17.4.19 17:39
@Nikolka1122 píše:
Stručný životopis je lepší, vypíchnout jen to důležité.. Dlouhé už nikdo nečte, na to není čas..
jméno, věk, školu, praxi a nazdar.. nějaký zájmy, nebo brigády jsou jen mínus

no vidíš, a moji dceru přijali hlavně proto, že měla psanou dlouhodobou brigádu, ptali se jí na to při pohovoru a pak jí říkali, že na tom poznají, že měla už za studia dobrou pracovní morálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
17.4.19 17:56

Tak já bych řekla, že pomalu začíná ekonomická krize… proto se firmy neozývají a celkově ten trh práce poslední dobou nějak stojí. Sice se říká, jak nejsou lidi a všude hledají, ale pravda to nebude, nabídek je nějak míň. Dneska jsme to řešili v práci, jeden kolega chce odejít, ale nevím no, teď prostě není vhodná doba na změnu práce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
17.4.19 18:10

Doporucila bych si zalozit treba i profil na jobs. Ja takhle nasla praci uz dvakrat, aniz bych aktivne hledala. Sice v jinym oboru nez ty, ale v podobnym veku. Brali me s tim, ze tehotne nevypadam, tak minimalne nekolik mesicu jim tam vydrzim. A to jsem jim rovnou rekla, ze to, co po mne chteji, tak me budou muset zaucit.
A nevyzadana rada - pro priste doporucuju zacit se rozhlizet jeste pred vypovedi, jak vypada trh prace, domluvit se na nastupu lze i na mesice dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
18.4.19 06:55
@bobulka88 píše:
A nevyzadana rada - pro priste doporucuju zacit se rozhlizet jeste pred vypovedi, jak vypada trh prace, domluvit se na nastupu lze i na mesice dopredu.

No, jak se to vezme, ano na odbornou pozici se tak domluvit bez problémů dá, ale zrovna na pozice, která se tu řeší blbě, na tu není potřeba vlastně nic speciálního umět, takže zaměstnavatel nebude chtít několik měsíců čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
18.4.19 07:53
@bobulka88 píše:
Doporucila bych si zalozit treba i profil na jobs. Ja takhle nasla praci uz dvakrat, aniz bych aktivne hledala. Sice v jinym oboru nez ty, ale v podobnym veku. Brali me s tim, ze tehotne nevypadam, tak minimalne nekolik mesicu jim tam vydrzim. A to jsem jim rovnou rekla, ze to, co po mne chteji, tak me budou muset zaucit.

No, tak to možná funguje u nějakého oboru, kde musíš umět něco „speciálního“ a mají nouzi o lidi, tak tam počkají. Ale u těchto administrativních prací na někoho nebude firma čekat x měsíců. Obvykle nejsou schopni čekat ani výpovědní lhůtu… I to hraje velkou roli u pohovoru - kdy ten člověk může nastoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolka1122
18.4.19 11:48
@vokishka píše:
no vidíš, a moji dceru přijali hlavně proto, že měla psanou dlouhodobou brigádu, ptali se jí na to při pohovoru a pak jí říkali, že na tom poznají, že měla už za studia dobrou pracovní morálku.

Tak záleží, jakou brigádu.. roznáška letáků asi nikoho moc nenadchne :mrgreen:
a jestli jinou práci neměla, tak zase lepší, než nenapsat nic..

• Citovat
  • Upravit
65282
18.4.19 12:30
@Nikolka1122 píše:
Tak záleží, jakou brigádu.. roznáška letáků asi nikoho moc nenadchne :mrgreen:
a jestli jinou práci neměla, tak zase lepší, než nenapsat nic..

Vydrzela tri roky v mekaci :mrgreen: takovych moc neni, to by se melo patricne cenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolka1122
24.4.19 11:07
@vokishka píše:
Vydrzela tri roky v mekaci :mrgreen: takovych moc neni, to by se melo patricne cenit.

To každopádně :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat