Proč pořád v noci nespí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.1.23 07:59
@suzka1 píše:
A jaky mate program po školce? Jste venku, děláte nějaký aktivity, které by ji právě dost unavily, jako ten bazén? Jak funguje manžel, dokáže tě v noci vystřídat? A co prarodice, může u nich čas od času přespat? Moji kluci maji skoro 4 roky, dvojčata, taky nespi celou noc, maji desy, nebo k nam furt chodí do postele a občas se taky 2hodiny mrni, ale asi to není takový extrém, jak u tebe a tedy dost se to zlepsilo, ve 3letech taky to bylo… Nechala bych si ji hned ve sve posteli, aby az se zacne mrnet si ji jen k sobe pritulila a trrba hned uspala. Nemůže se bat třeba tmy? A když ma desy, vzbudis ji? My deti museli vzbudit, uklidnit, že to byl jen sen a ze to neni opravdovy, rozsvitili jsme i takovy tlumeny svetlo a drželi za ruku než zase usnuli.. A nedavej ji spát pozdeji, to vůbec nepomůže.

Nevim jestli to jsou desy…lampička nepomohla..Jinak prarodice nepomuzou, pracuji. Ja k ni jdu az kdyz breci… Ja vim ze znim jako sama vymluva, jenze ja ty deti nemuzu rozdelit. Nemam je jak davat spat. Usinaji kdyz jim ctu pohadku. Chlap jezdi ve 4 rano rano do prace, vraci se přes tyden az vecer. Kdyz bylo pekne, chodily jsme casto ven, tak to bylo lepsi. Jenze treba jako dneska, strasnej ledovej vitr. Mladsi ma rymu, kasel. Vitr az nam uletely cepice, takze ven stoprocentne nepujdeme.. :roll: Pozdni spánek nefunguje… to se budila jeste driv. Uprimne si myslim ze 11-12h neni malo… Kdyz nespi pres den. Kdyz se vzbudi ve 2 rano, tak by spala maximálně 7 hodiny, to staci tak dospelimu…Detska mi v zari rikala ze je pretazena, ze ji mam davat spat driv. Chodila predtim o pul 8. V tydnu jedeme na kontrolu, tak to zase proberu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.23 08:01
@blumen píše:
A proc je blby nechat je ve skolce spinkat, kdyz to potrebuji. Byla jsem na rodicaku, starsi ve skolce spala, vyzvedavali jsme ji po svacince a sli hned na hriste nebo se projit, byla vyspana. 1-2× tydne jsem ji nechala doma s nami cely den, ale jinak ve skolce spala, ta by to bez denniho spanku nezvladla ani ve 4 letech.

Protoze mi od příštího tydne bude nastupovat i dvoulety dite… tak je nechci obe nechavat spat ve skolce hned. :? A nemuzu si vzit jednu domu a druhou tam nechat. To by starsi rvala a nechapala by to…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.23 08:07
@Jahudka82 píše:
Právě proto když strhává i to mladší to zkus, ve školce spí všechny děti tam spíš usne, já staršího taky nechávala bo mladší spala jen v kočáru a 2h venku by s náma chodit nezvládl. Nevím proč by ti to mělo být blbé. Důležité je abyste se vyspaly obě. Starší mi nespal doma od 2 let, ve školce v pohodě. Za pokus to stojí. Neřeknu kdyby tam nějak vyváděla, ale jestli jde jen o tvůj pocit tak se trápíš zbytečně. Třeba by to malé prospělo a spala by líp v noci - čím jsou unavenejsi tím hůř spí někdy.

Je mi to hloupy protoze me do prace vezmou az od zari… Bydlim kousek od skolky, takze se „budu valet doma“..a deti nechavat ve skolce. :( Jako mame velky dum v rekonstrukci, takze prace habadej, ale stejne…

• Citovat
  • Upravit
85358
23.1.23 08:13

To v te skolce budou v jedne skupine? Nas triletak spal ve skolce po mesici kazdy den, bez problemu, do te doby byla navykacka, jsme v zahranici. Ja bych je nechavala obe ve skolce spat a 1-2 dny si je nechala doma cely den, to ti neusnou.

@Anonymní píše:
Protoze mi od příštího tydne bude nastupovat i dvoulety dite… tak je nechci obe nechavat spat ve skolce hned. :? A nemuzu si vzit jednu domu a druhou tam nechat. To by starsi rvala a nechapala by to…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.23 08:14
@blumen píše:
To v te skolce budou v jedne skupine? Nas triletak spal ve skolce po mesici kazdy den, bez problemu, do te doby byla navykacka, jsme v zahranici. Ja bych je nechavala obe ve skolce spat a 1-2 dny si je nechala doma cely den, to ti neusnou.

Jj budou v jedne skupine spolu..

• Citovat
  • Upravit
85358
23.1.23 08:17

Tak to je blby, tim padem vyckat a tak po mesici je tam nechat spat obe.
Jinak ja bych teda byla s mladsim doma az do zari tim padem, nez byt pak pul roku doma sama bez deti, ale ma to asi duvod, proc to chces takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.23 08:23
@blumen píše:
Tak to je blby, tim padem vyckat a tak po mesici je tam nechat spat obe.
Jinak ja bych teda byla s mladsim doma az do zari tim padem, nez byt pak pul roku doma sama bez deti, ale ma to asi duvod, proc to chces takto.

Ja potrebuju hned od zari nastoupit na plny uvazek, tak bych rada aby si deti zvykly. Jinak resim zdravotni problemy, kde musim casto dojizdet..Bohužel to byva na dyl, takze nemuzu porad mladsi tahat sebou. V lete budou doma cele dva mesice. Jinak myslim ze mladsi bude ve skolce v pohode, kdyz odchazime tak ji rvouci nesu v ruce ze si chce jit hrat se segrou… :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
17169
23.1.23 08:42
@blumen píše:
A proc je blby nechat je ve skolce spinkat, kdyz to potrebuji. Byla jsem na rodicaku, starsi ve skolce spala, vyzvedavali jsme ji po svacince a sli hned na hriste nebo se projit, byla vyspana. 1-2× tydne jsem ji nechala doma s nami cely den, ale jinak ve skolce spala, ta by to bez denniho spanku nezvladla ani ve 4 letech.

Jsem ráda, že to někdo bere stejně. Dneska je to nějaká zvláštní móda dítě do školky když je doma mladší sourozenec pomalu ani nedávat nebo jen do oběda, slyšela jsem i že učitelky s tím měly problém když tam zůstalo spát dítě o kterým věděly že má maminku na mateřské s dalším a děsně se divily, ale nic jim do toho není, nemůžou vědět přece jestli máma třeba nemá nějakou brigádu, doktory, nepracuje z domova v době kdy spí mladší nebo prostě to mladší taky potřebuje na spaní klid a starší by ho budilo, protože by samozřejmě nespalo a přitom to potřebuje. Kamarádka kluky brala po obědě oba, pak ji doma do 2 zlobili, v půl 3 tj v době kdy už ve školce vstávají teprv usnuli a vstali v 5 takže večer nechtěli spát, ráno zas vstávat. Šílený. Když jsem se jí zeptala proč je nenechá spát ve školce, odpověděla že jí to vůbec nenapadlo a když to zkusila, zvládli to úplně v pohodě, odpoledne šli ještě na hřiště, předtím se nedostali už nikam hlavně v zimě. A kluci v 8 padli za vlast. A jak se jí to hodilo když šla do práce, že už tam byli zvyklí spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85358
23.1.23 08:42

Tak to jo, no uvidis, nas mladsi taky nemel se skolkou jediny problem, sel sam ve 2 letech a nepadla jedina slzicka nikdy. A teda spi tam, ono i ta skolka je pro ne vetsi psychicky zaprah nez byt doma s maminkou, i proto muzou byt unavenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
23.1.23 08:54
@Anonymní píše:
Ahoj tak uz jsem fakt vyrizena. Holka 3 roky. Zakladala jsem tema uz v zari, kdy se v noci budula se strasnym revem, a rvala a rvala klidne 4 hodiny. Kouplla jsem bachovky, trochuto pomohlo. Pak prisly nemoce atd… Jenze, je to tu zas. Je v psychicky pohode, školku ma moc rada. Tentokrat se nebudi ze by rvala celou dobu, ale pravidelně se denne budí okolo pul 2 az druhe hodiny s brekem, a usne az okolo čtvrté az pul pate. Prijdu k ni, uklidnim ji, a nastava peklo. Mnuti oci, zivani, kopani, prevalovani se, susteni perinou. Vezmu ji k sobe do postele, efekt stejny. Pres den nespi, neusne. Je to temer kazdej den. O vikendu jsme byli v krytym bazenu, a to kupodivu spala jak drevo. Ve skolce je do oběda, a stejne doma spat nechce i kdyz je hyn. Davam ji spat v 19h, kdy uz o pul 7 je naprosto nepouzitna a vstava v 7 rano. Pokud ji dam spat dyl, ma to opacnej efekt, je schopna se vzbudit jeste driv, klidne okolo 23h. Nemuzu takhle fungovat. Po ranu je mi zle z nevyspani, zacinam mit opet nabehy na migreny, takze se cpu drijakama.

Podle popisu mi přijde, že je přetažení - možná by jí ten poobědový spánek bodnul. Řešíme něco podobného, malá 3r po obídku nechce spinkat, nicméně pokud ji dám do kočáru a objedu s ní blok, do pár minut spí, když jedeme ze školky autem a jedu pomalu, také mi usne…zkrátka, když se mi nějak podaří jí uspat, tak pak je v mnohem lepší náladě. Případně, když nechce spát, je naučená, že odpočíváme tzn. hodinu se leží v posteli a posloucháme audio pohádky nebo čtu a nebo se jen tak válíme, aspoň taková relaxace, když už ne spánek :think: případně zkusit nechat spinkat ve školce. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
23.1.23 09:05

U nás pomohl od tří let sport - dvakrát týdně dvě hodiny trénink (všimla jsem si, že to tak řeší i další maminky hodně akčních dětí), musí se vyběhat, jinak usíná v devět a vstává v pět. Spaní ve školce, protože příklady táhnou (ale od čtyř let už neusnula odpoledne ani tam). Vlastní postel v ložnici rodičů - na mé by neusnula nikdy a blbla celou noc. Sama by taky nespala a budila se. Po školce být do večera venku - bylo nás tady pár takových chudáků rodičů :), zbytek mohl s dětmi trávit zimu u telky. Popravdě dospala jsem se až když jí bylo pět.
U vás bych to řešila školkou - mladší tam buď nedat, aby tam mohla starší spát a nebo nechat taky spát. Večer doma vykoupat, starší pustit večerníček, mladší po prvním uspat, až usne, starší uspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17169
23.1.23 09:23
@Anonymní píše:
Je mi to hloupy protoze me do prace vezmou az od zari… Bydlim kousek od skolky, takze se „budu valet doma“..a deti nechavat ve skolce. :( Jako mame velky dum v rekonstrukci, takze prace habadej, ale stejne…

A je ti to hloupý vůči dětem nebo učitelkam? Těm je do toho kulový co děláš když jsou děti ve školce. Ta není jen pro děti pracujících ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17169
23.1.23 10:13
@Anonymní píše:

Takhle si to neříkej, tak si řekni že to děláš i pro ně aby se vyspaly a byly spokojený, jasně že kdyby třeba víc marodily a chytaly to od sebe navzájem tak je stáhneš, ale jak sama píšeš, mladší žáky potřebuje spát a ve školce se vyspí spíš, než doma. A pak budou spát líp i v noci. Takhle to není dobrý pro nikoho, a ty máš taky zdraví jen jedno. Syn chodil po O v době když jsem byla na mateřský spíš jak se to hodilo kvůli doktorům a kroužkům, třeba v pátek kdy jsme nic neměli, ale když jsem šla s mladší třeba na preventivní kontrolu, což se u naší dr. chodí tak kolem 12-14 h neviděla jsem důvod ho tahat s sebou, už tak ve stresu když malá řvala ještě vypravovat jeho kterymu vše trvalo, šly jsme pro něj až od dr v klidu, když byl čas ještě tak procházkou, malá se vyspala a mohli jsme pak na hřiště u školky kam chtěl starší s ostatníma dětma (v poledne když sel tak tam nebyl nikdo). Nebo když měl kroužek odpol. pobliz školky, akorát to vyšlo ho vzít po spaní a mít to při jedné cestě než hnát pro něj ve 12, pak domů a za 2h zas zpět, vypravovat se z domova na 2×, pěšky jsme to měli tak 20 min., to bych se uštvala, autem jsem nejezdila, to měl manžel do práce. Nikdy mi nikdo neřekl ani popel. Že ho tam nechávam spát a jsem s malou doma. Tu jsem uspala dopol./po obědě v kočáru - stejně jsme musely se psem a tím že taky blbě spala v noci (být vzhůru od 1 do 4 znám taky moc dobře), usínala klidně už v 10-11, po procházce jsem jj zaparkovala v ložnici u okna a aspoň něco mezitím udělala, v klidu se najedla a dala kafe než byl čas jít zase pro malýho nebo než se vzbudila. Dostala najíst a když už nechtěla být v kočárku, šla do nosítka, když usla dýl a spala v kočáru ještě u školky, mohla jsem ji nechat spát venku a viděla jsem na ni z šatny. Odvedly jsme bráchu na kroužek a malá si tam většinou mohla hrát v herně, pak ještě v létě na hřiště, tak jsme přišli domů v 6 a pěkně se unavili. Do školky šli oba čerstve ve 3, předtím cca půl roku 2× týdne dopoledne miniškolička, se spaním nikdy problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.1.23 02:10
@Anonymní píše:
Kocar nemame, do skolky chodíme pesky, mame to 10 minut… Nemuzu s ni spat v posteli, nevejdu se. Ma zabrany…Jediny co, tak s ni usinam vecer, a pak ji presunu k nam do postele, ale stejne je pak 2 hodiny vzhuru.

Myslela jsem ji ulozit rovnou u vas ve velke posteli. Kdyz bude vedet, ze je u vas, mozna nebudd mit duvod se budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí