Proč se sbírají víčka?

4099
2.9.15 13:23

Proč se sbírají víčka?

Téma je možná trochu výbušné, ale nějak si nemůžu pomoct… v poslední době na mě na FB vyskočilo několik poměrně nenávistných komentářů, kde figuruje sbírání víček. A mě zajímá:

PROČ SE SBÍRAJÍ VÍČKA?
Když tam někdo hodí své víčko – co tím říká tomu potřebnému člověku? (většinou dítěti)

Díky za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30928
2.9.15 13:24

@budi Ona se ta vicka vykupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
2.9.15 13:24

Víčka vykupují firmy, které zpracovávají plast…takže dítě pak dostane peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.9.15 13:25

Normálně je vykupuji. Je to lepší plast než láhve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
2.9.15 13:25

Asi nechápu moc otázku, ale sbírají se proto, že ten člověk shání peníze na něco, co mu nehradí pojišťovna.
A je to klasické třídění odpadu, jen tohle je třídění plastů… a z toho se taví asi na další výrobu.
Víceméně mu podle mě platí za to roztřídění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.9.15 13:31

@budi víčkla se posílají nebo vozí do výkupu a za to dostanou peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621

Jo a sbírají se a vykupují se i íčka od piva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099

Holky já vím že se to vykupuje, za nějaký směšný peníz… a ten chudák rodič to musí svážet v obřích pytlích, platí přitom benzín a navíc ani v tu dobu nemůže být s tím dítětem…
mě vrtá hlavou, proč lidi někomu nemocnému hází odpad??? a proč to potom ještě někdo další zneužije pro různá nenávistná srovnávání…

prostě mám dojem, že když bych tam to víčko hodila, tak říkám:
„Tady máš můj odpad a roztřiď to místo mně. Prachy ti nedám, utratila jsem je za tohle pití.“

Kdyby si každý člověk, co tam hodí to víčko, řekl, že místo JEDNÉ JEDINÉ koupené PET láhve s Colou tam hodí desetikorunu (možná Cola stojí i víc?), tak by to bylo efektivnější, přátelštější, přínosnější, rychlejší pro tu rodinu a nakonec taky ekologičtější… a ještě i zdravější pro toho dárce :think:

a teď se do mě pusťte…
jsem dnes nějak nechapává a PMS mi vládne :zed:

Příspěvek upraven 02.09.15 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
2.9.15 13:33

@budi to máš pravdu, mně osobně to přijde spíš symbolické to sbírání, protože je za to pakatel

• Citovat
  • Upravit
10248
2.9.15 13:34

@budi tak samozřejmě mu můžeš dát 10kč místo toho, ale asi míň lidí dá peníze, než víčko… snaží se, jak se dá.

Když jsme u toho, sbírá se někde ještě hliník? Vím že jednu sbírku ukončili, tak jestli sbírat dál víčka od jogurtů, piva… plechovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

@budi nechápu… za jedno ne každej má na to přispívat, tak aspon dělá toto. já osobně přispívám jak finančně, tak nějakými věcmi a ještě dávám i víčka (i když těch moc nemáme)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797

Ano vykupují se. takže ten kdo je sbírá dostane pár penízků. Cena se v různých letech pohybuje od 3,– do 8,– Kč za kilogram (vyšší cena se platí u víček barevně roztříděných)

A důvod proč se víčka vykupují, ale láhve ne je podle mne tento - usnadnění si separace neb na separačních linkách musí od sebe oddělit víčko od lahve. (na víčku je údajně lepší plast)
Takže proč to ty firmy vykupují si myslím bude tímto důvodem.
(viděl jsem jen ruční separování, zda to dokáže stroj nevím.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.9.15 13:37
@Nafrněná píše:
@budi to máš pravdu, mně osobně to přijde spíš symbolické to sbírání, protože je za to pakatel

asi jo, bude v tom nějaká symbolika.
mě uniká :nevim: :nevim: :nevim:

kdyby tam každý hodil symbolicky jednu korunu, asi by to mělo větší smysl…

jen tak v rychlosti jsem našla, že za kilo víček je 8korun??? je to možný??? (teď to tu hledám)
to je strašný :oops: kolik se vleze víček do kila? (částečně řečnická)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
2.9.15 13:39

@budi je to šílené množství za těch pár korun, osobně raději pošlu dvacku než ty víčka někde nosit, nebo vozit a tam pro to zase musí přijet někdo další, atd.
Ale jako jo, sbírám, nevyhazuju je… odnesu jen když mám cestu kolem

• Citovat
  • Upravit
27621
2.9.15 13:41

@budi jenž tu korunu dá každý 1× já tu mám připraveno 15l víček takže pro ty lidi je to lepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová